“Zrela” Katy Perry z novim albumom na severnoameriško turnejo

0

Ameriška pop glasbenica Katy Perry je za 9. junij napovedala izid novega albuma Witness. Ta bo sledil njenemu zelo uspešnemu studijskemu izdelku iz leta 2013 z naslovom Prism. Pevka si je po njem vzela nekaj časa za oddih od glasbenega ustvarjanja, sedaj pa napoveduje, da bo predstavila svojo zrelejšo in razmišljujočo plat.

Glasbenica je novico o izidu albuma Witness napovedala preko Twitterja, na katerem ima izjemnih 98 milijonov sledilcev. Prvima dvema singloma z albuma Chained to the Rhythm in Bon Appetit je že mogoče prisluhniti.

V skladbi Chained to the Rhythm se prepletata disko in reggaejaški off-beat, čemur botruje tudi sodelovanje s Skipom Marleyjem, vnukom Boba Marleyja. Plesna je tudi skladba Bon Appetit, v kateri skupaj z Migos poje o tem, kako doseči orgazem.

Katy Perry je izjemno priljubljena med najstnicami, slavo pa sta ji prinesli skladbi Teenage Dream in I Kissed a Girl, v kateri razgrinja prve spolne izkušnje. Sicer prihaja iz zelo konzervativne katoliške družine. V nedavnem intervjuju za Entertainment Weekly je povedala, da bo novi studijski izdelek osredotočen na njeno življenje po 30. letu in slovo od 20. let.

Razkrila je še, da v eni od skladb spregovori o svojih občutkih ob nesrečni predsedniški kampanji Hillary Clinton, ki jo je pevka sicer zelo podpirala.

Izidu albuma bo sledila tudi obsežna koncertna turneja. Zaenkrat pa so napovedani zgolj nastopi po Severni Ameriki. Prvi koncert bo na sporedu 7. septembra v Columbusu v ameriški zvezni državi Ohio, severnoameriško turnejo pa bo Katy Perry sklenila 5. februarja v Vancouvru, je pisala francoska tiskovna agencija AFP. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen