Vsi na liniji: Putin obiskal svojega eks KGB šefa, Kučan pa svojega aktualnega šefa – Putina!

6

Pred tednom dni je ruski predsednik Vladimir Putin na domu obiskal svojega nekdanjega KGB šefa, ki je dopolnil 90. let. Putin je svojemu eks šefu Lazar Matveevjemu, ki sta skupaj službovala v nekdanji Vzhodni Nemčiji poklonil uro in nekdanji časopis Pravdo, ki je izšel na rojstni datum slavljenca.

No, nekdanji šef slovenske partije Milan Kučan pa je dan za tem (natančneje 9. maja – ob Dnevu zmage) v Moskvi obiskal svojega neformalnega šefa – Vladimirja Putina. Kučan se je namreč kot predsednik slovenske delegacije srečal tudi z nekdanjim KGB-jevcem, sedaj pa ruskim predsednikom Putinom. Prej Tito, sedaj pač Putin.

“Velika čast je, da so slovenske veterane povabili na ta veliki praznik in posebej hvaležni smo predsedniku za njegovo povabilo. V Sloveniji častimo in bomo še naprej enako častili spomin na sovjetske vojake, ki so padli v boju proti fašizmu” je Kučan ob robu obiska pri Putinu dejal za ruski portal RBTH.

Glede na to, da je Putin zelo povezan tudi z uradno slovensko politično vladajočo vrhuško, je Kučan nedvomno nazaj v Slovenijo prišel z zvrhanim košem nasvetov tako okoli letošnjih predsedniških kot okoli naslednjih državnozborskih volitev…

Št. komentarjev: 6
 1. martin pravi

  Bolj so povezani kot se zdi na prvi pogled, pa četudi je med Moskvo in Ljubljano 2500 kilometrov. Kominterna dela še vedno s polno paro!

 2. Gogi pravi

  Tajna policija in šefi partij so vedno delovali v popolnem sožitju predvsem zoper lastno ljudstvo. Žalostno! In Kučan se takim še klanja.

 3. Denis pravi

  Komiji na kupu, prav nagravžni so!

 4. bruh pravi

  rdeča državna mafija…..nič posebno novega…..drugje se mafije borijo proti državam, med našimi je rdeča mafija DRŽAVA…in to ne od včeraj….to kar je čudno je le to, da sta belorusija, rusija, moldova in črna gora izve EU….le kućanistanu je uspelo v EU….ajd…

 5. raft pravi

  Gogi pravi:

  Tajna policija in šefi partij so vedno delovali v popolnem sožitju predvsem zoper lastno ljudstvo. Žalostno! In Kučan se takim še klanja.
  ——————–
  Kako se je kaj nosil v Moskvi, ko pa pravijo, da prdi kot staro kljuse.

 6. haapy yack pravi

  hoj
  Kučanov šef je drink boj Juncker.
  Poročat bo moral od nikogar voljeni Evropski komisiji.
  politbiropres
  boditevcvetju

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen