Promocija totalitarizma: samodržec Lukašenko slovenskim osnovnošolcem pod patronatom Pahorja pošilja darila!?

4

Beloruski “predsednik” (beri: samodržec) Aleksander Lukašenko je slovenskemu fantu, ki mu je poslal pismo v okviru pobude My piece for peace (Moj košček za mir) odgovoril s pismom, ki mu je priložil še beloruske spominke, poroča beloruska tiskovna agencija Belta.

Sedmošolec z Vrhnike je Lukašenku poslal pismo v okviru pobude, ki je potekala lani pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.

Osnovni namen pobude je bil oblikovati javen poziv svetovnim voditeljem, naj združijo moči ter pomagajo zagotoviti varno in svobodno prihodnost za otroke, prispevala naj bi tudi h krepitvi solidarnosti, strpnosti in razumevanja do soljudi. V njej so sodelovali osnovnošolci iz več evropskih držav z risbami, pismi, video posnetki in projekti. In kaj ima pri varnosti in svobodi poleg Lulašenko?!

Lukašenkovo pismo in darila so fantu predali v njegovi šoli, pri tem pa so bili navzoči tudi njegovi sošolci, učitelji in starši, še navaja Belta.

Spomnimo sedaj na to, kdo sploh je samodržec oz. zadnji diktator v Evropi (na oblasti je že 23 let!), Aleksander Lukašenko in s kom se v Sloveniji najbolje razume. Odgovor je preprost in logičen – z bivšim prvim človekom partije Milanom Kučanom. Kučan se je z Lukašenkom osebno sicer srečal kar dvakrat; leta 1996 v vlogi predsednika RS na srečanju OVSE na Portugalskem in ob Lukašenkovem zasebnem obisku v Sloveniji marca 2004 na Brdu pri Kranju. Med pokrovitelji Kučanovega F21, je bojda poleg Merkurja, Mercatorja, Rika, participiral tudi Lukašenko osebno.

Ta novodobni beloruski car je novembra 1995 v nekem intervjuju celo zatrjeval, da je notranja politika Adolfa Hitlerja imela tudi »več pozitivnih strani«. Je v to »pozitivno« kategorijo spadal tudi genocid nad določenimi narodi v Evropi?

Št. komentarjev: 4
 1. Beno pravi

  Pa saj Slovenije nikoli ni bilo, vedno je bil Kučanstan, zato tudi te poglobljene vezi z diktatorji po vsem svetu.

 2. marjan pravi

  Fuj Kučan, fuj Pahor: ali ste vidva sploh bila kdaj Slovenca?

 3. bruh pravi

  ajd…njihov kulturni, civlizacijski, ideološki domet je pač tak…sanjajo sistemsko mafijsko in zloćinsko belorusijo , vendar se dobijo preveč za zahodu in evropi, da jim to uspe….ajd…

 4. kolesar pravi

  Nič novega, to se dogaja že vsa leta. Da “kumrovci” imajo še vedno radi
  diktatorje, imamo dokaz napis Tito nad Novo Gorico in še kje, krvoločne zvezde na zastavah, na vodilnih mestih udbovce, celo novega predsednika borcev, ki se imenuje Tit-o. Kaj hočemo še? Imamo cel CK z možnostjo diskreditacije in, če ne drugače psihično prepariranje posameznikov do likvidacije.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen