Pa kdo drug, če ne od Iveka sin: Ivan Kramberger ml. postal Naj prostovoljec s kar 1000 urami prostovoljnega dela!

6

Slovenska filantropija je v okviru nacionalnega tedna prostovoljstva na slovesnem dnevu prostovoljstva 2017 podelila nazive in priznanja za odlično prostovoljsko delo. V Gornji Radgoni so najbolj zaslužni na tem področju prejeli nazive Junaki našega časa, Naj prostovoljec/prostovoljka, zaposlen v javni upravi, in Prostovoljstvu prijazno mesto.

Naziv Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, je namenjen prepoznavanju tistih zaposlenih v javni upravi, ki s svojim prostovoljskim delovanjem širijo solidarnost, povezujejo skupnost in navdihujejo sodelavce ter tako skrbijo za promocijo prostovoljstva v javni upravi in zgled v širši družbi, so zapisali organizatorji.

Prejemnik naziva Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi, za leto 2016 je na predlog Občine Gornja Radgona Ivan Kramberger, sicer sin legendarnega dobrotnika iz Negove Ivana Krambergerja – Iveka. Zaposlen je na ministrstvu za notranje zadeve kot policist na policijski postaji Maribor. V letu 2016 je opravil okoli 1000 ur prostovoljskega dela. Deluje na različnih področjih prostovoljstva, med drugim kot gasilec, spremljevalec oseb z motnjami v duševnem razvoju in s cerebralno paralizo in organizator mednarodnih mladinskih taborov.

Poleg naziva je Slovenska filantropija podelila tudi posebna priznanja, saj so bile po besedah organizatorjev prijave na natečaj zelo izenačene. Priznanja so prejeli Alenka Petkovšek za dolgoletno odgovorno delo in prizadevanja za enake možnosti otrok, mladine in družin v Mestni občini Ljubljana, Marjeta Erdela za marljivo in dolgotrajno prostovoljsko delo v lokalni skupnosti v Občini Gornja Radgona, Damjan Barut za viden prispevek na področju gasilstva in športa v občini Logatec, Matjaž Poniž za delo na humanitarnem področju v Mestni občini Koper in Jože Kranjec za delo na področju zaščite in reševanja ter prenos znanja na mlade.

Za odlično organizirano prostovoljstvo v vzgoji in izobraževanju osnovnim in srednjim šolam ter letos prvič tudi dijaškim domovom so podelili nazive Junaki našega časa. Z istoimenskim natečajem vabijo pedagoške delavce, da v svoje delo z otroki in mladostniki vključujejo prostovoljstvo kot vrednoto in pristop k sodelovanju, medsebojnemu spoštovanju, razvijanju empatije, sprejemanju različnosti, medgeneracijskemu sodelovanju in osebnostni rasti mladih.

Nazive so prejele osnovne šole Miren, Bilje, Kuzma, Grad, Sladki Vrh, Antona Aškerca Velenje, Zreče, Livada Ljubljana, Lucija in Toneta Čufarja Ljubljana ter srednji šoli Črnomelj in Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Naziv Junak našega časa je prejel tudi Dijaški dom Antona Martina Slomška Maribor.

Prostovoljstvo se vedno dogaja v skupnosti. Ponekod je odvisno od posameznikov, pripravljenih priskočiti na pomoč v stiski ali se odzvati na novo potrebo v okolju, drugod pa je visoka stopnja solidarnosti in sodelovanja v skupnosti posledica načrtnega delovanja občinskih uprav. Slovenska filantropija zato spodbuja razvoj prostovoljstva v občinah z natečajem Prostovoljstvu prijazno mesto.

Naziv so prvič podelili občinam Trbovlje, Laško, Izola in Sevnica. Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto pa so v letu 2017 potrdili in podelili občinam Žalec, Murska Sobota, Velenje, Črna na Koroškem, Krško, Ravne na Koroškem, Škofja Loka, Ljubljana, Slovenske Konjice, Hrpelje-Kozina, Kamnik in Gornja Radgona. (sta/ured)

Št. komentarjev: 6
 1. Mateja pravi

  Jabolko ne pade daleč od drevesa… bravo Ivek ml.!

 2. bojan pravi

  Oče bi bil ponosen nate! Samo tako dalje spoštovani Ivan Kramberger!

 3. Beti pravi

  Pohvale vredno. 1000 ur prostovoljnega dela ni mačji kašelj!

 4. Marjan pravi

  Kapo dol Ivek junior!

 5. Valter Rola pravi

  Jest ih imam preko 1300 ur prostovoljnega dela opravljenih pri Zavodu Sopotniki.

  Izor za Odlikovanje.

  L.p. Valter

 6. Olga pravi

  Braaaaavo res vse časti vreden gospod…!!!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen