Operacija “NO Thompson!” uspela, partijec umrl: 28 slik antiustaške histerije

12

Najprej spomnimo: pred dvema dnevoma je UE Maribor ugodila predlogu policije za prepoved sobotnega koncerta hrvaškega glasbenika Thompsona – in koncert tega znanega hrvaškega glasbenika tudi prepovedala.

In kaj je “naumila” policija? Kot je pred dvema dnevoma povedal vodja oddelka za splošne policijske naloge na mariborski policijski upravi Darko Lamot, so na podlagi pridobljenih informacij in zaznav dogodkov “ocenili, da so izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep, saj informacije kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj”.

V preteklih dneh smo lahko spremljali pravo medijsko histerijo, ki so jo- po že znanem, vstajniškem, vzorcu- uprizorili dominantni mediji pod taktirko matere Partije. Varuhi domnevno ogrožene javne morale so pri demoniziranju posameznika ( in za dosego lastnih ne-samo-političnih ciljev) ponovno presegli vse meje pričakovanega in sprejemljivega.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]KOLUMNA. Prepoved Thompsona ali norost podalpskega partizana. Več TUKAJ.[/su_box]

Ker pa njihova moč- predvsem tista tiskanih medijev- slabi, je prvi vtis, da se jim tokrat ni posrečilo. Tistih, ki so nad prepovedjo koncerta priljubljenega hrvaškega rockerja zgroženi, je namreč mnogo več, kot so snovalci in izvrševalci histerije pričakovali. Skladen s tem je tudi odziv, mnogi pa se sprašujemo ali se Slovenija počasi resnično spreminja v policijsko državo.

V galeriji vam prinašamo kronologijo dogajanja, kot smo ga v uredništvu zaznali v preteklih treh dneh; gre za odzive tako javno izpostavljenih oseb, kot tudi vseh ostalih. Mnenje si ustvarite sami; dodali smo komentarje, s katerimi se lahko strinjate ali pa tudi ne. Tudi to je, navsezadnje, smisel demokracije in odprte ter transparentne družbe.

Št. komentarjev: 12
 1. Jani pravi

  Svašta! Slovenija se vrača v čase železne zavese in molčečih ust…

 2. bakarič pravi

  Thompson prišel bo čas, ko boš lahko pel v Sloveniji in ta čas ni več daleč. Takrat nas ne bo samo 1200, ampak najmanj 10x toliko!

 3. Gogi pravi

  Levi fašizem v vsej svoji grdoti!

 4. no tompson pravi

  no, škrbavi četnik si je zrihtu žnable.
  vse ostalo je nespremenjeno.
  nezaželen je v polovici Evrope, zakaj bi tu sral.

 5. robi pravi

  @NT: ti ne ločiš nič, razen tega, da ti je tito onaj koji ti ga gurnuo u šupak 😉

 6. hipotenuza pravi

  Je gdo prevedel besedo VSTAJNIKI v hrvaški jezik¨? Da vam malo pomagam je to USTAŠI. Povdarek na A.

 7. Peter pravi

  Se zgodovina ponavlja? Dogaja se nekaj podobnega kot v časih, ko so slovenski komunistični udbovci s strojnicami pobijali ljudi, ki so bežali preko meje v demokratični svet. Pravili so, da nas ščitijo pred zahodnimi pokvarjenci. Sedanja razlaga policije je obrnjena. Koncert naj bi prepovedali, da bi zaščitili državljane iz Avstrije in Italije, da ne bi pri nas poslušali pevca, ki naj bi mu na drugi strani slovenske besedne železne zavese nastope že prepovedali. Po sprevrženi miselnosti, naj bi torej Slovenija pomagala ščititi državljane sosednjih držav?

 8. borec pravi

  Odškodnino,ki jo bo treba plačati,naj jo plača šef MB policije in vodja javne uprave!!!!!!

 9. gumica pravi

  Ma dejmo nrdt en piknik vsi domoljubi bivše Juge, ergo, domobranci, ustaši, četniki.. in poiščimo pot do osvoboditve naših dežel pred zlobnimi komunisti. Sociala raus, pa to…ane? Če sem prav razumela…?

 10. linke pravi

  jaz bi zapel eno Brglezu , tisto šan son d amur rattatata….

 11. Narim pravi

  Kdaj nam bo dovoljeno peti ustaške pesmi ?
  A je to kšna demokracija vas fprašam ?
  🙁

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen