Ob Blejskem jezeru danes več kot 500 harmonikarjev in masovna izvedba Na golici

0

Bled bo danes v znamenju harmonike. Na petem srečanju harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru se bo namreč zbralo več kot 500 harmonikarjev iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Nemčije in Združenih držav Amerike. Vrhunec bo opoldan, ko bodo vsi hkrati zaigrali Otoček sredi jezera in še Na Golici ter Čebelarja.

Harmonikarji, ki so jim organizatorji zagotovili brezplačna parkirišča, se bodo na Bledu začeli zbirati okoli 10. ure, ko se bodo začele posamezne predstavitve na glavnem odru. Pred 12. uro pa se bodo razporedili okoli Blejskega jezera in nato skupaj že tradicionalno zaigrali skladbo Otoček sredi jezera ter zatem še Na Golici ter Čebelarja.

Sledili bodo nastopi nekaterih orkestrov. Ob 14. uri pa bo sledila povorka po glavni promenadi, je v imenu organizatorjev pojasnil blejski podžupan Toni Mežan. Vsakoletno prireditev ob pomoči partnerjev in pokroviteljev organizirata blejska občina in Turizem Bled. Sočasno bodo za kulinarično ponudbo poskrbeli Okusi Bleda.

Letošnje srečanje bo zagotovo rekordno po številu harmonik, a le do prihodnjega leta, pravi Mežan in pojasnjuje, da se bo šestega srečanja harmonikaric in harmonikarjev ob Blejskem jezeru, ki bo 20. maja 2018, udeležil tudi ansambel Saša Avsenika, kar naj bi privabilo še več harmonikarjev. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen