Novi slovenski celovečerec Prebujanja s Katarino Čas in Sebastianom Cavazzo o eksistencialnih in srčnih težavah

0

Na 15. snemalni dan je ekipa, zbrana okoli režiserja Petra Bratuše, končala snemanje celovečernega filma Prebujanja. Na velika platna film prihaja konec oktobra.

Te dni so posneli zadnje prizore celovečerne drame PREBUJANJA režiserja Petra Bratuše, ki nastaja v koprodukciji RTV Slovenija. V glavnih vlogah je v parih nastopilo šest priznanih slovenskih igralcev in sicer Jana Zupančič s Primožem Pirnatom, Saša Pavlin Stosić s Sebastianom Cavazza ter Katarina Čas z Jurijem Zrnecem. V epizodnih vlogah se v drami pojavita še igralca Petja Labovič in Branko Šturbej kot posebni gost.

Ob zaključku snemanja, ki je potekalo na različnih lokacija v Ljubljani, je Peter Bratuša povedal: »Verjetno delimo vsi v ekipi podobne občutke: kako hitro je šlo in kako izjemno smo se imeli. Zgodbe, ki sva jih ustvarila s koscenaristko Špelo Levičnik Oblak, so oživele tako, kot sva si po tihem lahko samo želela. Zares ni bilo niti ene same slabe izkušnje, same pozitivne. Simpatično je bilo, ko so se nam v običajne pogovore začele vpletati besedne zveze iz filma. Naenkrat se je zdelo, kot da glavni liki še naprej živijo z nami.«

O FILMU:

PREBUJANJA pripovedujejo zgodbo o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice vseh šestih protagonistov, pravzaprav kar v njihove postelje, ki so tudi glavna kulisa celotnega filma.  Med seboj  se poznajo, ker so nekoč skupaj hodili v gimnazijo, a si v filmu delijo le en sam skupen prizor. Skozi dogajanje se vsak po svoje spopadajo z dilemami in težavami, ki jim jih prinaša vsakdan – sprašujejo se, kaj narediš, ko srečaš ljubezen izpred dvajsetih let, in se ti še vedno zdi, da je to ženska tvojega življenja? Kako je, ko se v tvoje stanovanje nepričakovano naseli seksi 25-letnica, zaradi katere si zapustil svojo družino? Kaj narediš, ko se ti od višine dobesedno zvrti…

Odgovore pričakujemo 26. oktobra 2017,  ko bo film na sporedu na velikih platnih slovenskih kinematografov.

IGRALSKA ZASEDBA: Sebastian Cavazza, Katarina Čas, Saša Pavlin Stošić, Primož Pirnat, Jure Zrnec, Jana Zupančič in Petja Labovič ter posebni gost Branko Šturbej.
REŽIJA: Peter Bratuša
SCENARIJ: Peter Bratuša in Špela Levičnik Oblak
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Danko Vučinović
PRODUCENT: Tilen Ravnikar
PRODUKCIJA: Felina Films, RTV Slovenija
ŽANR: drama

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen