Nabito polne Stožice na nogah z DEPECHE MODE

0

Legendarna britanska skupina poskrbela za nepozabno glasbeno izkušnjo – na nogah vsi obiskovalci včerajšnjega koncerta v Stožicah.

Depeche Mode so v okviru evropskega dela turneje Global Spirit Tour, na kateri predstavljajo svoj zadnji studijski album Spirit, včeraj nastopili pred polno dvorano Stožice. Dave Gahan, Martin L. Gore in Andrew Fletcher  so tudi po 37 letih glasbene kariere še vedno mladostni in igrivi, kar so dokazali z energičnim in dodelanim nastopom, ki so ga ves čas koncerta na ogromnem zaslonu spremljale animacije, tematske projekcije in neposredni posnetki navdušenega občinstva.

Skupina je zopet dokazala, da ji pripada primat med izvajalci elektronske glasbe, ki igrajo v živo. Koncert, ki ga je kot predskupina odprl danski duo The Raveonettes, so začeli točno ob uri in s serijo skladb z albuma Spirit otvorili težko pričakovan in razprodan koncert. Nove in še relativno neznane skladbe, ki jih je publika z navdušenjem spremljala, so bile ogrevanje pred »Barrel of a Gun«, ki je napovedal inventuro izjemne kariere britanskega tria.  Frontman skupine Dave Gahan je ves čas dvournega koncerta živahno komuniciral s publiko in iz skladbe v skladbo odlično vodil nastop. Grafična podoba ozadja pa je dopolnjevala do potankosti premišljen koncert, ki sta ga poleg sintetizatorjev soustvarjala Martin Gore in Andy Fletcher.

Depeche Mode so včeraj spet pokazali, da kljub 100 milijonom prodanih plošč in dejstvu, da so v svoji dosedanji karieri igrali pred več kot 30 milijoni oboževalcev, ne spijo na lovorikah. Nič čudno torej ni, da so navdih množicam, pri čemer tudi kritiki hvalijo njihovo neizčrpno energijo ter poudarjajo, da s časom postajajo vse bolj aktualni.

Koncert v Ljubljani je del turneje Global Spirit Tour v okviru katerega bodo Depeche Mode obiskali 34 mest širom Evrope. V skupno 22 državah bodo nastopili pred več kot 1,5 milijona oboževalcev. Turneja se je začela 5. maja v Stockholmu in se bo zaključila 23. julija v Romuniji. Skupina se tedaj ne bo ustavila, temveč bodo v okviru turneje nastopili še čez lužo, kjer bodo obiskali tako Južno kot tudi Severno Ameriko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen