Danes začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru

1

Danes je začel teči 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov za razpis referenduma o zakonu o drugem tiru. Pobudnik je vodja civilne iniciative Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič, podpise pa mu bodo pomagali zbirati tudi v največji opozicijski stranki SDS. Zadnja v vrsti podpornikov sta Sindikat delavcev migrantov Slovenije in stranka ReSET.

Kovačič, ki je v ponedeljek v DZ vložil 4500 podpisov za začetek zbiranja podpisov za referendum, je referendum označil kot priložnost Slovenije za nov začetek in poudaril, da ne gre za strankarsko akcijo. Priznal je, da zbrati 40.000 podpisov ne bo lahko, a si glede na dosedanje pozitivne odzive obeta zadostno podporo tudi v prihodnje.

Kovačič se je v današnjem sporočilu za javnost v naprej zahvalil vsem, ki bodo prispevali svoj podpis. Za vse dodatne informacije je javnost napotil na stran http://referendumdrugitir.si/, naslova za pošiljanje podpisanih obrazcev pa sta REFERENDUM DRUGI TIR p.p. 122, 1000 Ljubljana ali Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana.

Referendumu so naklonjeni v večini opozicijskih strank, v največji SDS bodo pomagali tudi pri zbiranju podpisov.

Potem ko svojo podporo pri zbiranju podpisov že v četrtek napovedali v Sindikatu vojakov Slovenije, ki želijo s tem opozoriti “na nesprejemljivo ignoranco do pripadnikov Slovenske vojske in njihovih predstavnikov – sindikatov”, so se danes podpornikom pridružili še v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije in stranki ReSET, ki je izšla iz prizadevanj delavcev migrantov za spremembo davčnega statusa.

Premier Miro Cerar in državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sta medtem večkrat opozorila na škodljive posledice referenduma. Tisti, ki podpise zbirajo, po Cerarjevih besedah prevzemajo zelo veliko odgovornost za to, da bi se zrušil projekt, ki je za Slovenijo, Luko Koper, železnice, podjetja in prebivalce ključnega pomena.

Predsednik DZ Milan Brglez je rok za zbiranje podpisov določil od danes do 22. junija. (sta)

Število komentarjev: 1
  1. Marija pravi

    Puha!Puha! Vlak sopiha ,Cerar jih že dolgo kuha kmalu zmanjkalo bo kruha.
    Podpis za referendum sledi.Lp

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen