Zmago Jelinčič ni razžalil “pastirskega” tožilca. Ob tem pravi: Trajni mandati tožilcev in sodnikov so nedopustni!

15

Zmago Jelinčič Plemeniti ni razžalil tožilca Jožeta Levašiča z izjavo o čuvanju ovac, je odločilo sodišče. Višje sodišče je namreč zavrnilo pritožbo tožilstva in potrdilo, da je bila Jelinčičeva kritika tožilčevega ravnanja sicer provokativna, ni pa prešla v sfero zaničevanja. Oprostilna sodba je tako pravnomočna!

Spomnimo: Tožilstvo je nekdanjega dolgoletnega poslanca in prvaka SNS ter bodočega kandidata na prihajajočih predsedniških volitvah preganjalo zaradi njegovih besed 5. maja 2006 na nekdanji Prvi TV, kjer je komentiral delo koprskega tožilca Jožeta Levašiča, ki zdaj dela na specializiranem tožilstvu. Jelinčič je dejal, da mu ne bi dal čuvati niti treh ovac, ker bi se bal, da bi dve izgubil. V oddaji se je spraševal tudi, kako je Levašič sploh naredil pravno fakulteto, in sklenil, da jo očitno lahko naredi vsak, se nato zaposli na tožilstvu in tam ostane zabetoniran do smrti.

Jelinčič pa je danes za Politikis.si takole pokomentiral svojo sodno zmago: “Zadeva, ki je trajala skoraj desetletje je vendarle nakazala da se ruši nedotakljivost določenih pravnih stebrov. Po osamosvojitvi je bilo čutiti strah pred neznanim, ko pa je tako imenovana leva struja zajahala konja, se je vse skupaj začelo. Čudne politične sodbe, obtožbe in obsodbe brez trdnih ali celo brez dokazov, manipulacije s pravom ob pomoči glavnih medijev, kršenje človekovih pravic, neodločanje v primerih političnih prijateljev in še in še. Zadnjih nekaj mesecev se stanje zopet malo spreminja na bolje. Pa vendar so sodni predali še vedno polni nerešenih primerov, ki so tam zaradi prijateljskih vezi in bodo za vedno zastarali in drugih, ki jih bodo namerno zastarali da ne bi bilo potrebno plačevati odškodnin.

Moja zadeva je pokazala, da je vendarle ustavna pravica svobode govora nad nekimi oblastniškimi direktivami državnih uradnikov. Je pa to šele začetek sprememb, ki jih moramo narediti takoj po naslednjih volitvah. Trajni mandati tožilcev in sodnikov vse povprek so nedopustni! Po nemškem vzoru morajo biti tudi sodniki in tožilci kazensko in finančno odgovorni za napake, pa najsi so jih storili iz neznanja ali namerno zaradi političnih ali kakšnih drugih nagibov. Morda bi bilo dobro, po poljskem vzoru, za nekatere sodnike in tožilce uvesti dodatne izpite iz nekaterih fakultetnih predmetov.”

Še to:  V novi bolgarski vladi, oblikovani po volitvah 26. marca, bo tudi nacionalistična koalicija evroskeptičnih strank Združeni domoljubi. Nova vladajoča koalicija pod vodstvom konservativne stranke Gerb ima v parlamentu le dva sedeža več od potrebne večine, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Gerb bivšega premierja Bojka Borisova je na volitvah osvojil 95 od 240 sedežev v parlamentu, Združeni domoljubi so pristali na tretjem mestu s 27 sedeži. Socialisti, ki so obljubljali izboljšanje odnosov z Rusijo, bodo imeli poslej 80 sedežev in bodo ostali v opoziciji. Analitiki so že pred volitvami omenjali možnost, da bi Združeni domoljubi v primeru tesnega izida dobili odločilno vlogo pri sestavljanju koalicije.

In kaj o novi bolgarski vladi pravi Jelinčič? “Pokazalo se je da je Bolgarija bolj evropska od Slovenije, kjer še vedno kraljuje nekakšen LGBTjevski permisivni odnos do političnega okolja, oziroma do vsega nasploh. Vsa Evropa ima evroskeptične stranke, ki soodločajo o usodi lastnih državljanov in ki ne dovolijo bruseljskim pijancem, multikultijem in spolnim sprevržencem uničevati mladega rodu. Geopolitično je vstop nacionalistov v vlado za ta del Evrope zelo pomemben, saj Bolgarija z Madžarsko zaseda prostor, kjer bodo spremembe v isto politično smer nujne. Upam da bodo prihajajoče volitve v Sloveniji prinesle nov veter v razmišljanje državljanov in da se bo po volitvah oblikoval močan vladajoči blok skupaj s slovenskimi nacionalisti, saj je to edina pot za rešitev Slovenije iz te grozljive kloake v katero se ugreza.”

Št. komentarjev: 15
 1. Lidija pravi

  Odlično Zmago, spet si v formi! Samo tako dalje, da SNS spet pride v parlament! Potem pa res enkrat za vselej popucat sodniško in tožilsko nesnago.

 2. maky pravi

  Čestitke za zmago nad onim tožilskim čobanom, ki očitno ne pozna niti tožilskega zakona. Je 10 let kradel denar državi in davkoplačevalcem.

 3. Bokan pravi

  Podpiram Zmagota v celoti. Ni biser, a je vedno brez dlake na jeziku in za Slovenijo je vedno imel dobro besedo za razliko od pokvarjenih levakov!

 4. Miran pravi

  Pa kdo še vedno naseda tej udbaški sodrgi, katere vidni član je tudi sam presvitli čefurski padalec plemeniti.

 5. bruh pravi

  glede na partijske čistke, kjer so komunistični partizani zakalli in zapodili med 25% in 33% domorodne in avtohtone populacije in demografsko vrzel zapolnili z partijskim uvažanjem mafijsko/politično/ideološko/volilno zvestih smrdečih jugopra scev in jugosv inj, dvomim, da v kućanistanu pride do povezave nacionalistov s konservativci, kot drugje po evropi…..in tudi na madžarskem in bulgariji…….kvečjemu s komunisti in socialisti…..ajd…..nikjer drugje v evropi, komunisti in komunistični partizani niso toliko zaklali, morili, preganjali in podili kot ovde….ajde….

 6. Johan pravi

  Točno tako, Zmago ima prav !
  Sodniki in tožilci, petletni mandat z možnostjo podaljšanja za en mandat !

  Potrditev z dvotretinsko večino v Parlamentu !!

 7. Adolfo pravi

  bruh,
  slovenščina ti sicer ne leži, ampak imaš prav!

 8. raft pravi

  Če je Jelinčič Slovenec je tudi kranjska klobasa Hrvaška. Ta model časti iztrebljevalca slovenstva. To je blefer, da mu ni para.

 9. raft pravi

  d

 10. modras pravi

  .. skupaj s slovenskimi nacionalisti, saj je to edina pot za rešitev Slovenije
  _______________________________
  Res bo potrebno na novo oprat glave, da bodo naivneži volili razne zmagiče.
  Samo v razmislek, se bi nekdo, ki mu je Slovenija prva in edina domovina izrazil za svoje sodržavljane “”NACIONALISTI””? Nikoli! To pove o zmagiču in njegovem razmišljanju. Da lahko človek posluša ali gleda take dvolične zmagiče mora met najmanj dober želodec.

 11. modras pravi

  Kuč anov plesalec fox trota :).
  Ne pozabit, da je Slovenija v obliki kokoške, ki nosi zlata ja jca preko Kolpe. Zmagiču pojdi domov in piši kući propalo….Malo si obsolet…Tvoje fore lahko prodajaš samo svojim.
  Politikis je bil nekoč ugleden portal. Sedaj je le talec udbe. Beri cenzure.

 12. Narim pravi

  raft pravi:
  15. 04. 2017 ob 09:01
  d

  _____
  Končno en pameten komentar z vaše strani. 😛

 13. Miran pravi

  ,,,če me nebi brisali, bi bili trije komentarji ! :.

 14. Petrovc pravi

  B

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen