Matej Košič: Hotel City ima pri razvoju Maribora pomembno vlogo!

0

Zaposleni in zunanji sodelavci podjetja SKMT Projekt, ki je najemnik mariborskega hotela City, so danes zagotovili, da kljub stečaju lastnika objekta in opreme, družbe Mestna vrata, hotel ne zapira svojih vrat ter normalno posluje naprej. Ob tem so poudarili tudi dobro poslovanje ter sodelovanje s stečajno upraviteljico Simono Goriup.

Kot je danes v imenu ekipe 55 sodelavcev, ki skrbi za poslovanje, ponudbo in izvajanje najemnih pogodb, sporočil predstavnik hotela za stike z javnostjo Dejan Hojnik, so njihovi aktualni rezultati zavidljivi in pošiljajo jasen signal, da štirizvezdnični hotel v središču Maribora postavlja visoke standarde v hotelski industriji.

Lani so ustvarili sedem odstotkov več nočitev in deset odstotkov višje prihodke kot leta 2015, s tem pa zasedenost sob povišali za 12 odstotkov, prihodke na razpoložljivo sobo pa za 13 odstotkov. Trend rasti nadaljujejo tudi letos, saj po Hojnikovih besedah v prvem tromesečju beležijo rast nočitev in prihodkov za petino.

Zasedenost sob so v prvih treh mesecih prav tako dvignili za deset odstotkov, tako da je ta v tem času, ki sicer predstavlja nizko sezono, znašala 66 odstotkov. “Kot je razvidno iz podatkov, hotel ne predstavlja še ene neuspešne mariborske zgodbe, ampak služi kot dokaz, da sposobna ekipa, dobro vodstvo in odličen strateški načrt, pripeljejo do rezultatov, ki so lahko v ponos okolju in mestu v katerem delujemo,” je poudaril Hojnik.

[su_box title=”MATEJ KOŠIČ: HOTEL CITY IMA PRI RAZVOJU MARIBORA POMEMBNO VLOGO”]Podjetje SKMT Projekt d.o.o., je odgovorno za 34 redno zaposlenih in 20 stalnih zunanjih sodelavcev v Mariboru. Vse od dneva najema objekta Hotela City smo vestno in odgovorno ravnali s celotno infrastrukturo in financami ter s tem dokazali, da smo vesten gospodar. Kar želimo še posebej izpostaviti je dejstvo, da smo v slabih dveh letih najema redno izpolnjevali določila najemne pogodbe. Ob tem bi radi izpostavili predvsem dejstvo, da se kot najemniki objekta Hotela City že vse od prvega dne soočamo z rednimi napadi, tako posrednimi kot neposrednimi, na direktorja SKMT Projekta d.o.o. Mateja Košiča. g. Košič je vse napade vztrajno zavračal in z vestnim poslovanjem hkrati uspel dokazati, da so neutemeljeni in škodijo predvsem razvoju našega podjetja v Mestni občini Maribor, ki jo že dlje časa pestijo finančne in socialne težave, kar dokazuje tudi visok odstotek nezaposlenosti. Sicer pa je nam kot najemniku, vseeno kdo je lastnik objekta Hotel City, saj smo pri izpolnjevanju najemne pogodbe vestni in redni. V naši poslovni strategiji smo vseskozi zagotavljali varno zaposlitveno ter poslovno okolje. Za razliko od konkurenčnih dejavnosti v Mariboru in okolici so naši dobavitelji redno plačani, naročniki storitev in gostje pa vsakodnevno prejmejo najboljšo hotelsko in gastronomsko storitev. Veseli smo, da mediji pozorno spremljajo razvoj dogodkov povezanih s Hotelom City, saj se tudi sami zavedamo, da ima hotel pri razvoju Maribora pomembno vlogo. Vloženega je bilo ogromno truda in tudi v prihodnje bomo stremeli k razvoju, ohranjali stabilno poslovanje in predvsem po najboljših močeh zagotavljali delovna mesta vsem zaposlenim. Sicer pa ostaja dejstvo, da Hotela City brez nas ni, ampak ostane le prazen objekt, katerih pa je v mestu Maribor vsekakor preveč. [/su_box]

Celjsko sodišče je sicer ta teden ustavilo postopek prisilne poravnave družbe Mestna vrata in nad podjetjem, ki ima v lasti hotel, uvedlo stečajni postopek. Dosedanjo prisilno upraviteljico Simono Goriup je imenovalo za stečajno upraviteljico, upnike pa pozvalo, da v treh mesecih prijavijo svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice.

Družba je bila v prisilni poravnavi od marca lani, potem ko DUTB na ljubljanskem sodišču ni uspel z zahtevo za začetek stečaja, saj so lastniki sedež podjetja prenesli na celjsko območje. Sklepu o začetku prisilne poravnave so skupaj z upnikom MC Storitve ugovarjali, ob tem pa se lotili prodaje svojih terjatev do družbe v višini 15 milijonov evrov.

Zaradi nezmožnosti opravljanja dejavnosti so hotel konec leta 2015 dali v upravljanje podjetju SKMT Projekt, ki ga vodi nekdanji izvršni direktor Vegrada Matej Košič. Mesečna najemnina znaša 53.000 evrov, sedanji najemnik pa naj bi si po pisanju Večera obetal ugoden odkup hotela. Lastniki so pri tem računali na nekaj več kot sedem milijonov evrov.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen