V oddaji Eksploziv tožilski dokumenti razkrili: iz prizorišča tragedije na Oražnovi zagotovo bežala okrvavljena oseba!

16

Februarja 2017 je minilo 7 let od afere desetletja, ko so bulmastifi v garaži na Oražnovi ulici 2 v Ljubljani do smrti pogrizli znanega ljubljanskega zdravnika, Sašo Baričeviča. Afera je hitro dobila epske razsežnosti, saj so na prizorišču tragedije kriminalisti našli umetni penis, kasnejši izsledki toksikološke analize pa so pokazali, da so Baričevičevi psi bili spolno zlorabljeni. Kasneje je neka priča na tožilstvu celo trdila, da je videla v avtu, ki je odpeljal s kraja tragedije, vsej Sloveniji znanega odvetnika Mira Senico, sicer partnerja tedanje notranje ministrice Katarine Kresal. Spomnimo tudi na to, da so taisti bulmastifi že leta 2006 hudo pogrizli nesrečnika Stanislava Megliča, a jih niso usmrtili. Tudi zaradi tega ne, ker je usmrtitvi psov nasprotoval kinolog Rajko Rotner, ki je slučajno stric Kresalove.

Ko so v javnost in medije začele curljati nekatere občutljive informacije z državnega tožilstva, so takoj našli dva grešna kozla: višjo državno tožilko Dragico Kotnik, ki naj bi domnevno izročila tožilske dokumente raziskovalnemu novinarju Mitji Lomovšku, ta pa jih je kasneje objavil v enem izmed slovenskih medijev. Obtožili so ju izdaje tajnih podatkov. Ta naj bi se nanašala na objavo uradnega zaznamka, v katerem tožilstvu znana priča zatrjuje, da je z Oražnove ulice v Ljubljani, kjer se je zgodil napad bulmastifov na lastnika Sašo Baričeviča, videla v terenskem vozilu bežati odvetnika Mira Senico. Zaznamek je sestavila Kotnikova, Lomovšek pa ga je nato objavil marca 2011. In tukaj spet pridemo do slovenske sodniške klasike, ko se na zatožno klop posedi novinarja in ko zadeva niti po šestih letih še ni zaključena niti na prvi stopnji!

A afera Baričevič je dobila še dodaten pospešek, ko je v javnost prišla še odredba za pregled telefonskih pogovorov; kriminalisti so namreč pri naknadnem pregledu na dveh stikalih v hiši na Oražnovi v Ljubljani našli sledove krvi takrat neznane tretje osebe! Te krvne sledove na stikalu so raziskali zgolj po vztrajanju tožilke Dragice Kotnik, ki je vodja oddelka za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili postala februarja 2011. Pred tem je ta oddelek vodila razvpita tožilka Branka Zobec Hrastar, znana po tožilskem konstruktu iz zadeve Patria, ki pa teh krvnih sledov ni želela preiskati! Tukaj spet pridemo do nove farse v isti zadevi, saj so potem te krvave sledove na stikalu za luč v prvem nadstropju hiše povezali s cigaretnim ogorkom nekega policista, ki pa je bil – nekadilec! Ta policist tudi nikoli ni pojasnil ali je bil ranjen na mestu tragedije in kako naj bi bil ranjen. Nikoli tudi ni pojasnil, če je dejansko sploh prišel v prvo nadstropje te hiše, saj naj bi bil ves čas v garaži oziroma na dvorišču zloglasne Baričevičeve hiše.

22.4. 2011 je na Vrhovnem državnem tožilstvu pričal Roman Blaž Pangerc iz Bleda, ki je višji državni tožilki Dragici Kotnik zatrdil, da naj bi obstajale fotografije okrvavljene osebe, ki beži iz Orožnove ulice takoj po tragediji. Raziskovalni novinar Mitja Lomovšek je sklepal, da bi lahko šlo za domnevno poškodovanega Mira Senico, a obraza poškodovane osebe se ne vidi. Če bodo kdaj te fotografije prišle v javnost, bi lahko torej samo po ekspertni analizi telesnih značilnosti ugotovili, ali je na fotografijah res Senica ali kdo drug.

Sedaj pa pozor: tožilka Kotnikova je po pregledu telefonskih pogovorov ugotovila, da takšne fotografije dejansko obstajajo in da je skrivnostni avtor fotografij bivši policist iz posebne enote policije za varovanje uradnih oseb Milan Glavina Tomažin! Glavina Tomažin sicer danes dela na eni izmed naftnih ploščadi v Severnem morju. Pangerc pa je Kotnikovi povedal sledeče: »Obstajajo tri fotografije, barvne tehnike, narejene s klasičnim fotoaparatom, velikosti manj kot razglednica, pač klasičen majhen format. Na fotografijah pa je vidna oseba, na sovoznikovem sedežu, ki je obrnjena proti voznikovemu sedežu, ki ima nogo poškodovano, krvavo, v zgornjem delu, v predelu desnega bedra in kolka; noga je oblečena v hlače, vendar vse razcefrano, uničeno oblačilo. Na vseh treh fotografijah je videti enak prizor, vendar v različnih položajih; vidno pa je tudi, da oseba sedi v policijskem vozilu.«

(klik na fotografijo za povečavo)

In na tem mestu se postavi nekaj čisto logičnih vprašanj: kaj je delal na prizorišču tragedije v Orožnovi ulici policist, ki varuje uradne osebe, saj Miro Senica po zakonu sploh ni varovana oseba? Je bila nekje v bližini tudi tedanja notranja ministrica Katarina Kresal? In kaj so policisti – varuhi uradnih oseb sploh delali na kraju tragedije na Oražnovi in to pred prihodom uradne (redne) policije iz Viča?

Št. komentarjev: 16
 1. brane pravi

  Dobro jim je Lomovšek popopral… nekaterim se bo še močno kolcalo…

 2. Sonja pravi

  Lomovšek je bil dober sogovornik v oddaji. Ni čudno, da se ga vsi bojijo, če pozna toliko svinjarij na liniji advokatura-tožilstvo-sodnija.

 3. klemen pravi

  Odlična oddaja! Še več takih in marsikateremu Slovencu se bodo odprle oči!

 4. gogi pravi

  Sramota da še po 6 letih še vedno preganjajo novinarja, ki je pomagal obelodaniti to svinjarijo. To se dogaja samo v supermafijskih državah, kar Kučanstan seveda je!

 5. Vlado pravi

  Vse napeljuje v to kar se je domnevalo , da je bil Senica tam ko se je dogajalo in celo bil napaden. Kaj je tam delal pa si lahko samo mislimo. Najbrž je sodeloval v orgijah , ker je težko verjet , da bi Baričevič to zganjal v pričo njega , če ne bi bila oba za to reč. Najlepša ministrica pa je naročila ,da se vse to prikrije. Kdaj bodo vsi detalji dokončno povezani in raziskani se še danes ne ve. To pa zaradi našega “neodvisnega ” sodstva in tožilstva. Živimi v nenormalni državi

 6. Mefisto pravi

  odločte se že, Oražnova al Orožnova.
  drugač je pa ORAŽMOVA, drago “uredništvo”..

 7. čarli pravi

  Hmmmmmmmmmmmmmmm, naj tega bivšega policista privlečejo iz naftne ploščadi in naj pove, kje so te fotke. Potem pa naj se naredi analiza in točno se bo videlo, kdo je na fotografiji!

 8. zalkica pravi

  zakaj sta senica in njegova partnerica Kresalova takoj po aferi izginila na¨dopust’?

 9. jani pravi

  Lepo bo, ko bo še en okostnjak padel iz lepotne omare Kresalkice…

 10. Mirko i Slavko pravi

  Dragi Mefisto, ulica je Oražnova, številka pa je 11 – če verjameš, povprašaj strička Googla …

 11. narim pravi

  Men se zdi da je bil Bruh okrvavljen.
  A je tud bejžu ali si gha je sam na roke žlajfu pa ne vem.

 12. Mirko i Slavko pravi

  narim, če s tem Bruhom iz tvojega posta misliš na gospoda partnerja tedanje prve policajke, imaš verjetno čisto prav, kajti ptička nam je prišepnila, da se je v enem švicarskem hotelu drugi dan po sramoti na Oražnovi prijavil en sumljiv slovenski par: ena panična bjonda in “en debelejši moški, verjetno njen oče, ki je le s težavo hodiil in ki ga je v naslednjih dneh parkrat obiskal znan švicarski zdravnik travmatolog”. Kaj pa če je vse res?

 13. Novak pravi

  A je bil tretji, Mefisto

 14. Andy pravi

  Pa kaj če je tudi bil tam? Kaj bi slovenceljni pridobili s tem? Aja privoščljivost in faušija, ker niste bili povabljeni zraven?!

 15. Klemen Zupanc pravi

  Take prakse so dosti hujša deviacija od pedofilije in homoseksualnosti. Tako da…Meni se bruha, če samo pomislim…Samo srečen sem lahko, da mi česa takega nikoli ne bo treba videti. Vsaj upam, da ne.

 16. Matej pravi

  Andy a je tebi žal da nisi bil zraven?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen