Pavčkovi fantje dobili še sodno klofuto: Patria (Rotis) je bila boljša ponudnica kot Sistemska tehnika!

6

Sistemska tehnika je prek sodišča zahtevala sklenitev pogodbe z državo v vrednosti skoraj 519 milijonov evrov in nato še plačilo odškodnine v višini 5,6 milijona evrov. Tožili so državo, Rotis, Patrio in posledično tudi Ivana Črnkoviča. Sodišče je tožbo zavrnilo kot neutemeljeno, Sistemska tehnika pa mora povrniti tudi vse sodne stroške. Odločba sodišča je pravnomočna in zaključena.

Okrožno sodišče v Ljubljani je zavrnilo tožbo Sistemske tehnike, d. o. o., iz Raven na Koroškem, s katero je ta tožila državo (Republiko Slovenijo), podjetje Rotis iz Trzina in družbo Patria Land Services OY iz Finske. Posredno (kot stranskega intervenienta) so tožili tudi Ivana Črnkoviča, lastnika podjetja Rotis.

Rotis, ki ga je zastopala Odvetniška pisarna Kos, Štumpfl in partnerji, je prek sodišča želel doseči razveljavitev oziroma ugotovitev ničnosti pogodbe s Patrio za izdelavo istoimenskih osemkolesnikov, hkrati pa sklenitev pogodbe s Sistemsko tehniko. Pogodbo s slednjo naj bi Republika Slovenija sklenila v vrednosti 518,793.927,89 evra. Ob tem pa so zahtevali še plačilo odškodnine v višini 5,649.918,86 evra.

Okrožno sodišče v Ljubljani je tožbo kot neutemeljeno zavrnilo, postopek je vodila okrožna sodnica Sabina Valek Derganc, Sistemski tehniki pa je naložilo tudi vračilo sodnih in ostalih stroškov. Tako je morala ravenska Sistemska tehnika Republiki Sloveniji povrniti 21.116,52 evra stroškov, Rotisu 13.550,62 evra in Ivanu Črnkoviču še 4.199,85 evrov. Vse z zamudnimi obrestmi. Ivan Črnkovič pa je pred časom v intervjuju za Demokracijo povedal, da mu je Sistemska tehnika stroške skupaj z obrestmi že tudi povrnila.

Na prvostopenjskem sodišču je bila sodba izdana 17. junija 2015. Zdaj pa je pravnomočna in zaključena.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]Čudno-lažnivo Pavčkovo pričanje na sodišču: Patria zanič, njihov neobstoječi Krpan 8×8 pa odličen!? Več TUKAJ.[/su_box]

Solastnik odvetniške pisarne, ki je zastopala Sistemsko tehniko, je bil Miran Kos, brat bolj znanega Draga Kosa, ki je primer Patria tudi izvozil na Finsko. Velik delež pri nastajanju t. i. velikega poka iz Finske pripada tudi Milanu M. Cviklu in Antonu Ropu. Lastnik Sistemske tehnike pa je bil tajkun Zdenko Pavček, znan tudi iz propadlega Viator Vektorja.

Spomnimo še na to bizarnost: v času razpisa oz. oddaje naročila zaupne narave glede pehotnih bojnih vozil 8×8, je Sistemska tehnika namesto predmetnega vozila, imela zgolj – plastično maketo osemkolesnika. Pri Sistemski tehniki so svoj prototip razstavili na Gospodarskem razstavišču šele 7 mesecev po končanem postopku izbire za dobavo osemkolesnikov in tam sploh nikogar niso spuščali zraven, še najmanj novinarjev. So že vedeli, zakaj ne…

Podjetniku in direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču se je zaradi skonstruirane afere Patria naredila izjemna gospodarska škoda…

Št. komentarjev: 6
 1. Bojan pravi

  Afera Patria in njeni derivati so se sesuli v prah… murgelski boter pa spet ni odgovarjal za moralno, materialno in nacionalno škodo! Kot vedno! Do kdaj še?

 2. Matej pravi

  Levaki so še enkrat več izpadli pravi bedaki! Vidi se da se Kučan stara z veliko hitrostjo.

 3. branka pravi

  Pri Patrii so neokomiji dobili 1000% po svojih norih glavah. Upam da jih bo to kaj izučilo, da ne bodo več tako lagali in poskušali še naprej na veliko krasti.

 4. Pero pravi

  Rdeči luzerji 🙂

 5. jaka pravi

  Čisto prav… spet so komiji dobili po p*čki in še bodo, če bodo še naprej tako lagali 😉

 6. Loky pravi

  Pavček je mislil, da bo lahko s pomočjo LDS-a kradel večno. Nak, od leta 2004 so ga pomladniki zabremzali, nato pa s ta s Kučanom začela noreti in proizvajati vedno nove afere.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen