Matej Košič bo zoper celjskega tožilca Pintarja nadaljeval pregon kot zasebni tožilec! To se ne bi smelo dogajati, pravi.

8

Po objavljenem članku na Politikis.si “Novi tožilski škandal? Košič trdi, da je znani tožilec Stanislav Pintar izsilil priznanje psihično labilne Tovšakove!” je po naših informacijah na državnem tožilstvu močno završalo. Ravno na dan pisanja našega članka (27.2.2017), je višja državna tožilka, vodja ljubljanskega tožilstva Tamara Gregorič določene “prave” medije obvestila, da je kazensko ovadbo zoper kolega Pinatarja, zavrgla.

Matej Košič, nekdanji sodelavec Hilde Tovšak, sedaj nadaljuje pregon Pintarja zasebno in pravi: “Zoper tožilca Stanislava Pintarja bom sam nadaljeval kazenski pregon, ker sem prepričan, da je tožilec Stanislav Pintar grobo zlorabil svoja tožilska pooblastila in da bom to tudi dokazal. Kaj takšnega, kot se dogaja, se gotovo ne bi smelo dogajati v slovenskem pravosodju in očitno se moramo državljani sami boriti proti temu.”

Košič takole pojasnjuje Pintarjeve manevre: “Zoper mene sta v teku vsaj dva postopka, kjer bom, če bosta zadevi prišli do faze sojenja, zelo verjetno sedel na zatožni klopi skupaj s Hildo Tovšak kot soobdolženko. Zato mi gotovo
izsiljevanje priznanja od Hilde Tovšak, česar se poslužuje tožilec Stanislav Pintar, zelo škoduje in enako škodljiva so takšna nezakonita ravnanja tožilca Stanislava Pintarja za vse druge posameznike, ki se znajdejo v postopku skupaj s Hildo Tovšak in ki jih glede na število postopkov zoper Hildo Tovšak ni prav malo. Priznanje enega od soobdolženih v postopku hočeš nočeš bistveno poslabša položaj drugih soobdolženih, ki pa želijo na sodišču dokazati svojo nedolžnost, saj so zaznamovani s priznanjem enega v očeh javnosti, pred tožilcem in enako pred sodnikom. Zato mi mora tožilstvo vročiti sklep o zavrženju ovadbe, ker bom, če je bil ta res izdan, sam kot oškodovana oseba nadaljeval pregon zoper tožilca Stanislava Pintarja.”

Podrobno: Matej Kosic Odgovor

Št. komentarjev: 8
 1. Beno pravi

  Pintar je navadna povzpetniška tožilska baraba! Ustaviti je potrebno take škodljivce v Sloveniji!

 2. zvone pravi

  Lep bo dan, ko bo enkrat vsaj en tožilec odgovarjal za svoje nečednosti! To se v Sloveniji še ni zgodilo, pa je tožilskih podlosti na tone!!!

 3. Renato pravi

  Pravilno! Pogumno v borbi s tožilsko-sodniškimi barabami. To niso svete krave, to so javni uslužbenci, ki morajo delovati po črki zakona, ne pa po političnem nareku!

 4. Gorazd pravi

  V slovenskem krivosodju ni naključij. Tale Pintar točno ve kaj dela in ve, za koga to dela.

 5. anka pravi

  Tovšakova je bila baraba, a vse druge zraven nje namočiti, pa je tudi zloraba pravosodja. Naj resnica pride na dan, a ne na račun nepravičnosti in promocije nekega tožilca.

 6. zvonko pravi

  Košič samo pogumno v boj! Ne jim pustiti, da delajo kar hočejo!

 7. samsara pravi

  Fsekajmo po barabah. Od Viktorja H., do Pintara.

 8. Tone pravi

  Tovšakova je nora, da je vse priznala po vrstnem redu, baba namesto da bi se branila, bo sedaj 20 let v zaporu!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen