IMF zamaknil izplačilo milijarde dolarjev posojila Ukrajini

3

Mednarodni denarni sklad (IMF) danes še ne bo potrdil izplačila milijarde dolarjev posojila Ukrajini, kot je bilo sprva načrtovano. Za zamik so se odločili, potem ko je Kijev prejšnji teden prepovedal prevoz vsega blaga na območja na vzhodu države, ki so pod nadzorom proruskih upornikov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Odbor IMF bo preučil razvoj dogodkov v Ukrajini in nato sprejel odločitev o izplačilu posojila državi, so sporočili iz IMF. Poleg prepovedi prevoza blaga na vzhod države je IMF zmotila tudi ukrajinska uvedba sankcij proti ruskim državnim bankam.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je že napovedal, da se bo zaradi te poteze IMF sestal s predstavniki vlade, finančnega ministrstva in centralne banke, da bi poiskali rešitev za pridobitev posojila, ki ga država nujno potrebuje.

IMF je v začetku meseca pristal na revizijo 17,5 milijarde dolarjev vrednega programa pomoči Ukrajini, za katerega so se dogovorili v letu 2015, vendar bo morala Ukrajina še počakati na naslednji obrok pomoči. (sta)

 

Št. komentarjev: 3
 1. jokobroko pravi

  Zakaj neki bi naj Porošenko dovolil krmiti proruske upornike? Hočejo mu razbiti državo, pa še futral bi jih naj?

 2. potrebujete denar. Kontakt: georgeanderson.loanfirm255@gmail.com pravi

  Potrebujete posojilo v sili? Ali potrebujete posojilo za začetek poslovanja? Potrebujete hipotekarno ali avtomobilsko posojilo? Ali potrebujete kredit za plačilo računov ali zase? V tem primeru nas danes pošljite po e-pošti na (georgeanderson.loanfirm255(a)gmail.com) in dobite posojilo.

  Nujna posojila.

 3. Ali potrebujete posojilo ali finančno pomoč za pospešitev poslovanja ali poplačilo računov? kontaktirajte za več informacij. Pišite nam na: georgeanderson.loanfirm255@gmail.com pravi

  Ali potrebujete posojilo ali finančno pomoč za pospešitev poslovanja ali poplačilo računov? kontaktirajte za več informacij. Pišite nam na: georgeanderson.loanfirm255(a)gmail.com

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen