Veliko zanimanja za nadstandardna stanovanja v soseski Nokturno

0

Odziv kupcev na ponudbo preostalih 166 stanovanj v koprski soseski Nokturno, s prodajo katerih je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) začela prejšnjo soboto, je dober. Na ponoven ogled stanovanj so prišli številni kupci, ki so se za stanovanja zanimali že v prvem krogu, in številni novi, pravijo v DUTB.

Gre za preostalih 166 stanovanj, s prodajo katerih je DUTB začela 11. februarja, cene stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti pa so tokrat določene vnaprej in niso predmet pogajanj, lastnik stanovanja pa bo postal tisti kupec, ki prvi ponudi zahtevano ceno.

Na ponoven ogled so prišli številni kupci, ki so se za stanovanja zanimali že v prvem krogu, a se niso odločili za oddajo ponudbe, ter številni novi kupci, so za STA pojasnili v DUTB.

“V soboto in nedeljo smo se v prodajni pisarni soočali z gnečo, za sklepanje rezervacij so morali kupci občasno počakati v vrsti,” so dodali.

Na ogled stanovanj so prihajali tako domačini iz obalne regije kot tudi prebivalci ostalih krajev po Sloveniji ter tudi tujci. Glede na to, da so se ponovni ogledi komaj začeli, pa v DUTB za zdaj še ne morejo govoriti o merodajnem deležu domačih in tujih kupcev.

Cene stanovanj so določene vnaprej in niso predmet pogajanj, zainteresirani si jih lahko ogledajo na spletni strani DUTB. Slednja je cene oblikovala na podlagi doseženih cen prve prodajne faze, ki so bile v povprečju višje od izklicnih, ter jih še dodatno prilagodila glede na atribute in kakovost položaja posameznega stanovanja v naselju.

Stanovanja so v soseski višjega kakovostnega razreda s povprečno nadproporcionalno velikimi stanovanjskimi ter terasnimi površinami, višjimi stropi in opremo višjega cenovnega razreda.

Stanovanje v naselju Nokturno je sicer prodano, ko DUTB prejme celotno kupnino, kar je po pogodbi 60 dni od podpisa pogodbe. Pri tem na posebni spletni strani www.nokturno.eu ažurno beležijo, katera stanovanja so rezervirana oz. prodana, je še pojasnil lastnik.

Iz preglednice na omenjeni spletni strani izhaja, da je bilo na dan 16. februar skupno prodanih 47 stanovanj, še dodatnih 33 pa je bilo rezerviranih. (sta)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen