Sneženje bo do jutra ponehalo, nevarnost razlivanja meteornih voda

0

Sneg je povsod po državi povzročil precej težav. Vremenoslovci napovedujejo, da bo do jutra sneženje slabelo in postopno ponehalo, najkasneje na jugu in vzhodu države. Na agenciji za okolje (Arso) opozarjajo na veliko verjetnost razlivanja meteornih voda.

Na agenciji za okolje so izdali opozorilo, da je zaradi zamrznjenih tal, spremenjenih odtočnih razmer in predvidenih obilnejših padavin predvsem v zahodnem in južnem delu države velika verjetnost razlivanja meteornih voda.

Zaradi nizkih temperatur pa so lahko ceste, predvsem na Primorskem, poledenele, opozarjajo na Prometno-informacijskem centru.

Zaradi sneženja se je v petek zgodilo več prometnih nesreč in zdrsov. Na cestah v prestolnici so voznikom pri speljevanju na zasneženih cestah pomagali mimoidoči pešci, avtobuse ljubljanskega potniškega prometa pa so potiskali kar potniki.

Na Hrvaškem vremenoslovci medtem napovedujejo, da bo do zjutraj v posameznih krajih zapadlo približno 25 centimetrov novega snega. Vreme naj bi se danes in v nedeljo postopno umirilo, prihodnji teden pa bodo temperature znova nižje in obetajo se nove padavine. (sta)

vreme sneg noc

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen