Samsung težave z mobilniki Galaxy Note 7 pripisal okvarjenim baterijam

0

Največji proizvajalec pametnih mobilnikov na svetu Samsung Electronics je danes sporočil, da so za lanske primere samovžigov oziroma eksplozij mobilnikov Galaxy Note 7 krive okvarjene baterije. Zaradi teh incidentov je moral s trga umakniti omenjeni povsem novi model mobilnega telefona.

Interne in neodvisne preiskave so privedle do zaključne ugotovitve, da so bile baterije vzrok za incidente z mobilniki Note 7, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz Samsunga.

V Samsungu so za preiskavo angažirali okrog 700 raziskovalcev in inženirjev, ki so preizkusili več kot 200.000 popolnoma sestavljenih naprav in več kot 30.000 baterij. V vsakem mobilniku Galaxy Note 7 je bilo uporabljenih okrog 1000 različnih delov od približno 450 različnih dobaviteljev.

Pri tem v Samsungu danes niso razkrili proizvajalcev spornih baterij, neodvisni preiskovalci pa so se strinjali z ugotovitvami. V Samsungu sicer pravijo, da ne bodo tožili proizvajalcev, saj da je Samsung krovno odgovoren za to, da ni ustrezno preveril varnosti in kakovosti naprav.

Samsungova hčerinska družba Samsung SDI je sicer ločeno potrdila, da je bila eden od proizvajalcev baterij in da je sprožila lastno preiskavo spornih delov, še poroča agencija AFP.

V podjetju so se ob tem strankam še enkrat opravičili za nevšečnosti in zaskrbljenost. Poleg tega zagotavljajo, da so uvedli več ukrepov, s katerimi želijo zagotoviti, da do česa takšnega v prihodnje ne bi več prišlo.

Južnokorejski proizvajalec je po prvih incidentih septembra lani izvedel odpoklic teh mobilnikov s trga in jih zamenjal z novimi, vendar pa je nato prišlo do vžigov tudi pri zamenjanih mobilnikih Galaxy Note 7.

Sledil je popoln umik tega modela s trga, skupno so umaknili 3,1 milijona naprav. Zaradi vsega skupaj je Samsung utrpel škodo v višini 5,3 milijarde dolarjev in močan udarec ugledu na trgu, na katerem vlada ostra konkurenca.

Naslednji paradni model, ki ga ima namen predstaviti Samsung, je Galaxy S8. Prvotno so ga nameravali predstaviti februarja na svetovnem kongresu mobilne telefonije v Barceloni, vendar so nato napovedali, da ga bodo predstavili kasneje, ker želijo zagotoviti, da bo brezhiben. (sta)

Magenta Carpet

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen