Mariborčani v šoku: Cerarjeva vlada v neposredni bližini vrtca Ivana Glinška naselila Eritrejce!?

21

V Mariboru spet vre, saj je neodgovorna država (beri: vlada Mira Cerarja) v stanovanjski blok v samem centru Maribora na Smetanovi ulici 34 namestila tri Eritrejce, ki so zaprosili za mednarodno zaščito oziroma azil. Stanovalci bloka in okoliški prebivalci so v šoku, saj je v sosednji stavbi na naslovu 34a otroški vrtec Ivana Glinška! Spomnimo: Eritrejci so med glavnimi organizatorji smrtonosnih prevozov migrantov čez Sredozemsko morje, v migrantskem (sedaj že porušenem) taborišču Calais pa so bili Eritrejci vedno med glavnimi povzročitelji nemirov.

Tamkajšnji prebivalci Maribora so tako upravičeno zaskrbljeni (ob tem, da jih s strani notranjega ministrstva o novih “sostanovalcih” ni nihče niti obvestil!), saj v bloku živijo družine z majhnimi otroci, v neposredni bližini pa se nahaja kot že omenjeno – otroški vrtec, zraven pa je tudi srednja šola.

Državni sekretar Boštjan Šefic ignorantsko pravi, da migranti niso bili organizirano naseljeni s strani ministrstva: “Pri nastanitvi gre za pogodbeni odnos med lastnikom stanovanja in nastanjenimi. Tujci z dovoljenjem za stalno prebivanje namreč lahko sklepajo najemne pogodbe pod enakimi pogoji kot državljani republike Slovenije.”

Opozicijsko mestno politiko pa je ob tem močno razjezil tudi šef Cerarjeve stranke v Mariboru Andrej Špenga, sicer državni sekretar na MNZ, saj je namreč Mariborčanom javno obljubil, da jih bo ažurno obveščal o vseh novih azilantih v Mariboru, tega pa v tem, pa še v kakšnem drugem primeru ni storil!

maribor-eritrejci2

Št. komentarjev: 21
 1. Knedl pravi

  Če bi Cmerar ali Špenga v tem bloku ali v bližnjem vrtcu imela svoje otroke, se s tem zagotovo ne bi strinjala, tako pa se jima fučka…

 2. jože pravi

  Tega bo še več, saj ta predatorska vlada nujno rabi nove volivce in ji je tako čisto vsaj črnuh še kako dobrodošel. Za skrb naših najmlajših ji je vseeno, saj oni še ne morejo voliti. Banda zarukana.

 3. jokobroko pravi

  Prav tako se je v Mariboru naselil Janez Kranjski, sicer iz Begunj na Gorenjskem. Glede na zelo slabe odnose med Štajerci in Gorenjci smo lahko upravičeno zaskrbljeni. MC pa modro molči o tem. Fuj in fej.

 4. sredinec pravi

  Nehajte pumpat!! Mariborčani nismo v nobenem šoku. Nasprotno. Izkušnje z afganistanskimi begunci v osnovni šoli v istem okolišu so bile odlične.

 5. fakič pravi

  @sredinec: očitno ti nimaš malega froca, drugače ne bi takih pribijal.

 6. NOSTRADAMUS pravi

  fakič (posrečen nick ;))
  očitno tudi ti nimaš otrok, hvala. bogu.
  če pa imaš slabe. izkušnje, jih obelodani .
  če ne, bodi tiho.

 7. strek pravi

  wow…

 8. Pesjanar pravi

  Sredinec raje drži svoj prst še dalje v Špengini ri….če bi bil pismen bi videl gdo so ti ljudje in kakšne strahote počenjajo po Evropi!!!!!!!

 9. Alois Kuhelj pravi

  OK,ce je privatnik sklenil pogodbo z novimi stanovalci in je lastnik stanovanja in po zakonu lahko to stori,je vse OK.Samo oni morajo placat vse obveznosti,vkljucno stanarino iz svojih zepov.Drzava tem ljudem ni dolzna nic.Ce lastniku ne bodo placali vheh obveznosti,nah se pod nosom obrise,ne pa cakat,da mu bo drzava placala!!!

 10. Adolfo pravi

  Js za silvestrov nisem nikamor šov, da me ne bi kak tovornjak pofuru. Se je treba ahtat. Eno je, če te en slučajn zbije (ene 120 na leto v SLO), čist druga stvar pa je, če te en muslič zanaleš.

 11. jankec pravi

  Kdo bo rjavim in črnim plačeval najemnino?Kdo jih bo futral s teletino in oradami, ker svinine ne žrejo?Kdo jim bo plačeval “dodatno zdravstveno”, brez katere domorodec ne more do dohtarja?Vprašanj je preveč.

 12. jankec pravi

  Kje je moj komentar o rjavini in črnini?Kar se pa tiče vrenja v MB le to, da je tam vrelo samo takrat, ko so komunajzarji kurili, da bi zrušili Kanglerja.

 13. bruh pravi

  osnovna hinavščina rdečih pra scev in le v o l i b e r a l ne evropske elite je ta, da nočejo videti razlik med nasilnim ekonomskim migrantom in beguncem……oboji so za njih le njihovi novi zvesti uvoženi volivci…in torej….ajd….saj je vse tako jasno in predvidljivo………beguncem je treba pomagati (in ti morajo biti ženske, otroci, stari in moški med 15-40 letom…..in ne 75% le moški med 15- 40 letom….., vsi ostali pa le 25%……vojni begunci imajo VEDNO precej raznoliko sestavo…..ponavljam vsaj 60% ženske in otroci……vsaj…potem so še stari itd itd itd)….ampak saj veste, to so novi zvesti volilci rdečuhov…….kot so bili in so uvoženi smrdeči jugopartijci najbolj zvesti volivci kućanove mafijske oligarhije v slovenistanu…..) ajd….

 14. bruh pravi

  prav tako je treba razumeti zakaj razne sorosove+davkoplčevalske “civilne” organizacije in kao mirovni smrdeči legalno MAFIJSKI inštituti tako besno, nestrpno, ideološko skrajno podpirajo vse , ki zagovarjajo čimveč uvoženega smrdečega volilnega telesa in divje pljuvajo po VSEH, ki si upajo kri tizirati njihove smrdeče mafijske nestrpne botre, ki so jih tja nastavili…….ajd……
  spomnite se, noben obri toglavi nacibedak ni v resnici tako nevaren kot katerikoli podivjani smrdeči enoumni kao “izobraženi” “kulturnik” mafijsko a legalno prisesan na gotov davkoplačevalski denarček….spomnite se tega, ko jih vidite ko kao javno “predavajo” …..po medijh, v življenju, po ulicah….ajd….saj so vsi kot fotokopije ti smrdeči nestrpni iztrebki….

 15. raft pravi

  Neka zavaljena pra-sica, ki se rada oblači v Titovo uniformo bi zopet polnila Barbara rov.

 16. re gornjim pravi

  Spet nabijanje uredništva v članku!

 17. jankec pravi

  Kje sta moja včerajšnja komentarja?

 18. Kulisa pravi

  Kje so Vstajniki? Neverjetni smo, Slovenci, da se pustimo zezat Neslovencem! Mazohist je pravo ime, ne pa Slovenec! In to Kucanov klan dobro vse. Torej, dragi Politikis, najprej poduci Slovenca, nato se zgrazaj!!

 19. sredinec pravi

  Dragi Fakič! Moj sin je imel sošolce Afganistance.

 20. bruh pravi

  stavimo, da teh uvoženih muslićev ne bodo NIKOLI dostavili v murgle……… toliko v vednost kako delujejo…..ajd

 21. bruh pravi

  kulisa…vstajniki=kućanovi volilno/ideološko/mafijsko pokorni in disciplinirani smrdeči jugopra sci in jugosvi nje…., ki jih je rdeča udbaška oligarhija aktivirala in plačala, da so………ajd…..saj je vse tako jasno in očividno…..saj so rdečuhi vedno tako predvidljivi….ajd….

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen