Imperij tajkuna Martina Odlazka v milijonskih dolgovih, bo tokrat prek DUTB za nos potegnil tudi davkoplačevalce?!

8

Družina Odlazek je v Sloveniji znana kot družina medijskih gurujev. Gre pa malodane za klan, ki ga vodi in obvladuje Martin Odlazek. Hobotnica Odlazkovega medijskega, papirnopredelovalnega in tiskarskega imperija je tako velika, da bi težko odkrili, katero podjetje v resnici obvladuje vse ostale. A dejstvo je, da na koncu vedno pridemo do Martina Odlazka in njegove družine.

Sedaj je jasno, da je imperij v hudih finančnih škripcih, saj je bilo na Družbo za upravljanje terjatev bank preneseno skupaj kar dobrih 19 milijonov evrov slabih terjatev. Družbe, ki so pristale na DUTB, so: Set d. o. o., Papir servis d. o. o., Salomon d. o. o. in Delo TČR d. d. Kaj jim je skupnega? Tako ali drugače jih lastniško obvladuje družina Odlazek.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]REPORTER V DRUŽBI Z MLADINO. Tajkun Odlazek je “tistih nekaj reporterjev” kupil za bagatelnih 100K. Več TUKAJ.[/su_box]

Seveda je treba poudariti, da ne gre za neke benevolentne poslovneže, ki so začeli v ‘garaži’ in ustvarili imperij. Martin Odlazek obvladuje preko 20 podjetij in povezanih družb, ki imajo v lasti ena drugo. Zgodba je šla tako daleč, da družba Krater, ki je bila včasih krovna družba Odlazkovega imperija, nima več fizičnega lastnika oziroma je lastnica same sebe oziroma podrejenih družb, ki pa so v lasti družbe Krater. Zakaj takšna hobotnica, če bi bil Odlazek pošten podjetnik? Gre za podjetništvo ali gre za skrivanje premoženja preko hobotnic podjetij, da bi oškodovali upnike?

No, sama kompleksnost povezanih, podrejenih in nadrejenih družb še ne more biti pokazatelj pokvarjenosti. A Martin Odlazek je bil že pravnomočno obsojen na šest mesecev zapora zaradi zlorabe položaja. Kazen je prestal v hišnem priporu.

Tretja stvar, ki najbolj bode v oči, pa so spet slabi krediti, ki so jih slovenske banke podeljevale znancem in prijateljem brez kritja. Tudi družina Odlazek, ki očitno pozna prave ljudi, je bila deležna takšnih kreditov. Slabih 20 milijonov, ki so trenutno na slabi banki, sta Odlazku ‘podarili’ Nova Ljubljanska banka in Abanka. O NLB-ju smo že večkrat pisali, da je napajalnik omrežij iz ozadja, podeljevanje nekritih kreditov pa preiskuje tudi komisija poslanca Logarja, ki se sooča s hudimi pritiski in z oviranjem.

[su_box title=”PREBERITE ŠE TO”]“Vsegliharski” Reporter denar prejemal tudi od Jankovićeve MOL, največ pa “potegnil” od kulturnega ministrstva v času levih vlad. Več TUKAJ.[/su_box]

Sedaj, ko slabih 20 milijonov leži na DUTB, pa je vprašanje, kdo bo kupil dolgove, ki jih imajo Odlazkove družbe. Slaba banka jih bo dala na dražbo in ‘podarila’ tistemu, ki bo ponudil najvišjo ceno. Kupec pa lahko potem izterja denar od podjetij ali pa vstopi v njihov lastniški delež. Ta opcija je najslabša za Odlazka, saj bi lahko dobil v svoja podjetja nekoga, ki bi ‘vozil’ po svoje.

Lahko pa Odlazek, preko raznih podjetij, ki jih tako ali drugače obvladuje, odkupi lastne dolgove. Zakaj pa bi kupil lastne dolgove, boste vprašali? Preprosto. Ker lahko za 2 milijona evrov dolga ponudi DUTB-ju 500.000 evrov. Če je najvišji ponudnik, kupi dolgove, razliko pa pokrije država. Tako bi lahko Odlazek namesto polnih dolgov poravnal le del. Ostalo pa bi spet padlo na ramena davkoplačevalcev, ki smo očitno tako ali tako poklicani, da plačujemo zapitke slovenskih tajkunov in levičarskih vlad.

In če pride do scenarija, kjer bomo dolgove družine Odlazek krili davkoplačevalci, je mogoče čas, da nehamo spremljati medije, katerih lastniki so nam izstavili tak račun. Morda se ne zavedate, a vedno ko poslušate Radio Aktual, Radio Veseljak ali pa Radio Salomon, financirate Odlazkov imperij. Vedno ko berete Zarjo, Zvezde, Majo, Svet24, Da!, Jej zdravo, AutoBild, Zeleni raj ali Reporter, financirate to hobotnico.

Drugo dejstvo, ki pa je najbolj moteče, je poročanje medijev, ki so v lasti družine Odlazek. Pišejo o škandalih, krajah, gospodarskih hobotnicah, kriminalu. A svojih šefov nikoli ne omenjajo. Gre za pritisk lastnika na svobodo medijev, ki ne smejo raziskovati spornih dejanj imperija Odlazkovih.

Tudi Reporter je večkrat negativno pisala o Martinu Odlazku, a sedaj je kristalno jasno, da o svojem novem šefu, tranzicijskem tajkunu ne bodo zapisali niti ene same negativne besede.  Zato pa bodo toliko več negativno pisarili o Janezu Janši in njegovih političnih sopotnikih. (nova24tv/politikis)

Št. komentarjev: 8
 1. Poly pravi

  Fuj jih bodi prodane duše levičarske, marakeške.

 2. re gornjim pravi

  Zelo bi me čudilo, če v članku ne bi omenili Janeza presvetlega Janše!

 3. Mihec S'kumarc pravi

  Moj stari pravi, da je to najblj sposobn bisnismen v Slovenij.

 4. marin pravi

  Reporterjev odhod v Kučanovo omrežje je bilo pričakovati že dalj časa. Hvala bogu da sedaj to dokončno vemo.

 5. kajetan pravi

  Lepo so se spajdašili s tranzicijskim lopovom. Sedaj so že pod Kučanovim okriljem, kar se vidi na 1000 km. Sram vas bodi prodanci!

 6. tonč pravi

  Navadna rdeča svojat tile Odlazkovi.

 7. Mihec S'kumarc pravi

  Mojemu staremu pa se smil.

 8. Nata46 pravi

  Ali morda brišete moj komentar na Odlazkov imperij ?
  Lep reč, no ??

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen