Burja na Primorskem in nanosi snega drugje po Sloveniji že povzročajo težave v prometu

0

Burja in nanosi snega povzročajo težave in tudi omejitve v prometu. Po poročanju prometnoinformacijskega centra je glavna cesta Ilirska Bistrica-Jelšane v Dolnjem Zemonu zaradi predmetov na vozišču zaprta. Obvoz je urejen po lokalnih cestah. Na glavni cesti Postojna-Pivka je med Prestrankom in Postojno promet močno oviran zaradi nanosov snega.

Zaradi burje je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami ter avtobuse na hitri cesti Nova Gorica-Razdrto med Selom in cestninsko postajo Nanos. Prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami pa velja na regionalnih cestah Vipava-Ajdovščina ter Ajševica-Vogrsko.
Na regionalni cesti Ajdovščina-Selo je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

V Vipavski dolini ter med Postojno in Divačo danes vozniki lahko pričakujejo težave v prometu zaradi burje, nanosov snega in zmanjšane vidljivosti.

Zaradi zimskih razmer na Hrvaškem je prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje. Enako velja na regionalni cesti Col-Črni Vrh-Godovič.

Prelaz Vršič je zaprt zaradi zasneženega cestišča.

Zaradi nizkih temperatur so lahko posamezne ceste poledenele, ponekod na regionalnih in lokalnih cestah je na vozišču zmrznjen sneg, previdnost ne bo odveč. Voznike pozivamo naj svoja vozila očistijo preden se odpravijo na pot. Promet je zaradi jutranje prometne konice zgoščen na cestah, ki vodijo v mestna središča ter na mestnih obvoznicah.

Danes in v sredo bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost 110 do 140 kilometrov na uro. V četrtek bo burja postopoma slabela. V noči na torek in v torek bo morje ob slovenski obali zaradi burje močno vzvalovano. Najvišji valovi lahko presežejo višino treh metrov in pri tem ogrozijo valovom izpostavljene dele obale, opozarja agencija za okolje.

Po poročanju centra za obveščanje je burja podrla več dreves, v Izoli pa je veter porušil steklen pano pod električno napetostjo. (sta)

promet sneg

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen