57-letni jugonostalgični Žalčan iz Parka vojaške zgodovine “maznil” puško Zastava AP M70

1

V oktobru je Policijska postaja Postojna obravnavala prijavo tatvine razstavnega eksponata, puške Zastava AP M70, iz Parka vojaške zgodovine Pivka.

Policisti  so na kraju opravili zbiranje obvestil in zasegli posnetke video nadzornega  sistema.  Pri  pregledu zaseženih posnetkov so ugotovili, da je dejanje  izvršil moški, star med 50 in 60 let, močnejše postave, ki se je s kraja  odpeljal  na  motornem  kolesu.  Z  nadaljnjim intenzivnim zbiranjem obvestil z namenom izsleditve osumljenca, so postojnski in žalski policisti v četrtek 19.1.2017  na  podlagi  sodne  odredbe opravili hišno preiskavo pri 57-letnemu Žalčanu. Pri njemu so našli in zasegli prav to puško, Zastava AP M70, ki je bila ukradena v Parku vojaške zgodovine Pivka.

Po  končanih  predkazenskih  postopkih bo Policijska postaja Postojna zoper 57-letega  moškega  iz  Žalca  podala  kazensko  ovadbo  zaradi utemeljenih razlogov  za  sum  storitve  dveh  kaznivih  dejanj,  in  sicer  tatvine in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom.

puska zastava2Foto: PU Koper

Število komentarjev: 1
  1. czpnn pravi

    Ko sem svoj čas služboval v državni službi (Ministrstvu za prvosodje RA ) sem bil skupaj kolgi sodelavci oborožen z avtmatskim orojem, točneje vojaškimi puškami AP M70. Neke noči so prišli državni možje in so nam maznili te puške, ki so se pozneje našle na boanske mojišču. Ta prekleti denar.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen