Romana Tomc: “Grki trpijo posledice neodgovornega dela politikov!”

0

Evropski poslanci so danes na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu razpravljali o reformah trga dela in odnosih med delodajalci in delojemalci v Grčiji. Grčija je v zadnjih letih od Evropske unije in držav članic prejela veliko finančne pomoči. Zadnji program za gospodarsko prilagoditev, v višini 86 milijard evrov, se je začel izvajati avgusta lani in se bo predvidoma zaključil avgusta 2018. V zameno za denar, ki ga je prejela, pa evropske institucije zahtevajo več ukrepov in reform, ki bi jih Grčija morala izvesti že pred leti.

Besedo pri razpravi je dobila tudi evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS), ki je v svojem govoru poudarila: »Zagotovo obstajajo tehtni razlogi, da se je Grčija znašla v tako težkem položaju. Verjamem, da so jo v tak položaj spravili neodgovorni politiki, ljudje pa so tisti, ki trpijo posledice.«

Statistični podatki kažejo, da je Grčija v zadnjih letih zabeležila rast in da v roku izvaja reforme. Reforme trga dela so bile sicer izvedene, a vprašanje njihove uspešnosti ostaja. »Veseli me, da so statistični podatki spodbudni, vendar na drugi strani še vedno prevečkrat slišimo, da v Grčiji ni dela. Tisti, ki delo imajo, pa s plačilom niso zadovoljni. Očitno bo treba narediti še kakšen korak, da se razmere normalizirajo. Pomembno je, da politiki, ki vodijo državo, razumejo, da so spremembe namenjene temu, da bi ljudje živeli boljše življenje, zato jih je treba uvajati preudarno. Vendar se je treba ob tem zavedati tudi tega, da gredo pravice z roko v roki z odgovornostjo, na kar pa nekateri radi pozabijo,« je v svojem govoru zaključila evropska poslanka Romana Tomc.

romana-tomc3roka

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen