Češki potniki Niš zamenjali za Nico, nato pa razočarani odšli v – Sofijo

0

Četverica Čehov, ki se je nameravala sprehoditi po promenadi mondenega francoskega letovišča Nica, je v ponedeljek doživela neljubo presenečenje, ko je njihovo letalo pristalo v industrijskem Nišu na jugu Srbije.

Čehe je privabila zelo ugodna ponudba nizko cenovnega letalskega prevoznika, ki je nudil poceni letalske karte za lete iz Bratislave v Niš za podaljšane konce tedna. A štirje potniki, ki so bili redke stranke omenjene ponudbe, so “Nis” pomotoma razumeli kot Nico, ki leži kakih 1500 kilometrov stran.

“Lahko potrdim, da so pristali v Nišu in ko so ugotovili svojo zmoto, so najeli avtomobil in pot takoj nadaljevali proti okoli 150 kilometrov oddaljenem letališču v bolgarski Sofiji,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal vir na niškem letališču. Ali so od tam potovali v Nico, ni znano.

Niš je tretje največje srbsko mesto (takoj za Beogradom in Novim Sadom) in šteje okoli 250.000 prebivalcev. Tam imata sedež gumarska in tobačna industrija. Sicer pa v mestu stoji lepa trdnjava, ki vsako leto gosti svetovno znani festival jazza. V tem mestu se je rodil tudi cesar Konstantin, ustanovitelj Konstantinopla. Niško letališče nosi njegovo ime. (sta/ured)

nis-trdnjava

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen