Dr. Zver postal poročevalec EP za izobraževanje na daljavo in vseživljenjsko učenje

0

Vodja slovenske delegacije Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu in podpredsednik SDS je prevzel odgovornost za poročilo, ki nosi delovni naslov v angleščini: “Academic further and distance education as part of the European lifelong learning.”

Dr. Milan Zver je bil nedavno izbran za poročevalca Evropskega parlamenta za izobraževanje na daljavo in vseživljenjsko učenje DATUM. V sredo, 9. novembra 2016, se je srečal z dr. Margot Klinkner in dr. Beate Hoerr, strokovnjakinjama iz Nemčije, ki se ukvarjata z izobraževanjem na daljavo in vseživljenjskim učenjem. Pridružili so se jim strokovni sodelavci iz parlamentarnega odbora za kulturo in izobraževanje ter politične skupine ELS.

Gostji iz Nemčije, ki sicer delujeta v okviru mreže EUCEN (European University Continuing Education Network), sta poudarili, kako pomembno je izobraževanje na daljavo v okviru univerzitetnih, pa tudi v okviru strokovnih visokošolskih programov. Po njunem mnenju je nujno močnejše povezovanje univerzitetnih programov s strokovnimi, prav tako je potrebno več pozornosti nameniti individualno oblikovanim študijskim programom, ki so prilagojeni točno določenim potrebam posameznega študenta.

Dr. Zver je v pogovoru izpostavil pomen vse večje digitalizacije izobraževanja ter spomnil na koncept t.i. 3. generacije univerz, ki veliko pozornosti namenjajo sodelovanju z gospodarstvom in družbo nasploh.

Prva izmenjava mnenj o poročilu bo potekala na parlamentarnem odboru za kulturo in izobraževanje januarja 2017. V istem mesecu bo odbor organiziral okroglo mizo na to temo, marca 2017 bo dr. Zver predstavil osnutek poročila, v maju pa bodo člani odbora glasovali o končnem besedilu poročila.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen