Še en primer terorja nad otroci v vrtcu: v Slovenski Bistrici naj bi “vzgojiteljica” otroka z vso močjo zalučala ob tla!?

1

Policija preiskuje primer nasilja v Vrtcu Otona Župančiča v Slovenski Bistrici. Konec septembra naj bi ena od mam videla vzgojiteljico Vesno Frelih Gal, “da je prijela otroka, ga privzdignila v zrak in ga nato z vso silo vrgla ob tla,” poročajo Slovenske novice.

Mama otroka, ki sicer ni bil poškodovan, je o dogodku obvestila ravnateljico vrtca v Slovenski Bistrici Ivano Leskovar. O dogajanju je ravnateljica obvestila policijo.

Na mariborski policijski upravi so potrdili, da v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila. “Po zbranih obvestilih bomo pristojnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili zakona o kazenskem postopku,” so pojasnili za časnik.

Ravnateljica vrtca je zavrnila očitke o prikrivanju dogodka. “Poudariti moram, da če se je v tej zgodbi zgodilo kar koli, kar ni v skladu s pedagoškimi standardi, je prav, da se razkrije. Četudi se je morda za kanček zrušilo zaupanje v naš vrtec, pa upam, da smo si s hitro reakcijo na neki način ponovno pridobili zaupanje otrok in predvsem staršev,” je dejala.

Kot je za časnik še pojasnila ravnateljica, je vzgojiteljica Frelih Galova sicer na bolniškem dopustu, a ji mora po zakonu v 30 dneh od dogodka izreči ustrezen ukrep. (sta)

punca-joce(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. re gornjemu pravi

    ” Z vso silo je otroka vrgla ob tla”? Ob tem pa otrok ni dobil večjih poškodb? Verjetno malo pretirano pisanje, res pa je, da tega nebi smela.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen