Apple z novim mobilnikom Iphone 7, pametno uro in Super Mariom

0

Ameriški tehnološki velikan Apple je danes predstavil nov pametni mobilni telefon Iphone 7 ter novo pametno uro Apple Watch Series 2. Poleg tega je podjetje najavilo, da v njihovo trgovino z aplikacijami za mobilnike App Store prihaja Nintendova video igra Super Mario Run.

Apple je na posebnem dogodku v San Franciscu predstavil tako osnovni model Iphone 7 kot različico z večjim zaslonom Iphone 7 Plus, poročajo tuje tiskovne agencije.

Apple tako nadaljuje s tradicijo predstavljanja novih mobilnikov pred nakupovalno mrzlico v prazničnem koncu leta. Septembra lani je tako predstavil modela Iphone 6S in 6S Plus, leto prej Iphone 6 in 6 Plus, septembra 2013 modela 5S in 5C, septembra 2012 pa model Iphone 5.

Prvi Iphone je luč sveta ugledal sredi leta 2007, do petice pa so mu sledili modeli 3G, 3GS, 4 in 4S.

Septembra letos je tako na vrsti Iphone 7, potem ko so marca letos izven ustaljenega časovnega okvira že predstavili nižjecenovni model Iphone SE, ki je nasledil model Iphone 5S.

Apple svojo prvo pametno uro predstavil pred dvema letoma. Zdaj sledi nov model, Apple Watch Series 2. Ta je vodoodporna, premore satelitsko navigacijo GPS, zanjo pa bo na voljo tudi video igra Pokemon Go, ki je letos na mobilnih telefonih s svojo virtualno resničnostjo sprožila pravo manijo. Nova pametna ura bo s 16. septembrom na voljo v okrog 25 državah.

Super Mario sodi med najbolj priljubljene franšize v svetu video iger, tokrat pa je ta izmišljeni video igričarski super junak izpod okrilja japonske družbe Nintendo prvič uradno na voljo tudi imetnikom mobilnih naprav z Applovim operacijskim sistemom Ios. Razvili so jo v sodelovanju z ameriškim podjetjem Niantic, ki je razvil tudi Nintendovo igro Pokemon Go. (sta)

iphone7

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen