Allardyce favorit za angleškega selektorja

0

Angleška nogometna reprezentanca je po razočaranju in izpadu v osmini finala na evropskem prvenstvu v Franciji ostala brez selektorja, tako da bo z novim začela kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2018. V skupini F bodo Angleži igrali tudi proti Sloveniji, kot najresnejšega selektorskega kandidata pa otoški mediji omenjajo Sama Allardycea.

Dosedanji Allardyceov delodajalec, prvoligaš Sunderland, je sporočil, da je svojemu strategu dal dovoljenje za pogovore na angleški zvezi (FA). Enainšestdesetletni Anglež, ki je bil med kandidati že pred desetimi leti, a po pogovorih izgubil bitko proti Stevu McClarnu, se je danes s predstavniki FA že pogovarjal o menjavi Roya Hodgsona.

Allardyce je sicer v minuli sezoni Sunderland ohranil v elitni angleški ligi. Z izjemo irskega Limerick Cityja leta 1992 temu strokovnjaku še ni uspelo osvojiti domačega naslova.

Zveza naj bi se sicer pogovorila še s Stevom Bruceom, Arsenom Wengerjem, Jürgenom Klinsmannom in Eddiejem Howom. Na stavnicah je favorit Allardyce, ki je med drugim vodil Bolton, Newcastle, Blackburn in West Ham, velja pa za velikega motivatorja igralcev. (sta)

Sam_Allardyce_-_West_Ham_United_bench

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen