Italijanski turist prekinil počitnice v Zadru zaradi kljukastega križa

1

Italijanski turist, ki je najel stanovanje za sedem dni v Zadru, je po dveh dneh odpovedal namestitev s pojasnilom, da se počuti nelagodno in ogroženega zaradi kljukastega križa, ki je bil narisan na transformatorski postaji v bližini najetega stanovanja, poročajo hrvaški mediji. Mestne oblasti so že naložile nujno odstranitev nacističnega simbola.

Italijanski turist je razloge za odhod iz najetega stanovanja pojasnil v pismu agenciji booking.com, preko katere je rezerviral nastanitev na Hrvaškem, navaja Zadarski list na svoji spletni strani. Italijan je posredoval tudi fotografijo objekta, na katerem je bil narisan zloglasni simbol nacistične Nemčije.

Lastnica stanovanje je potrdila, da je nato prejela obvestilo agencije o odločitvi gosta iz Italije. Turist ni imel nobenega ugovora na namestitev in storitve, a je dejal, da se ne počuti varnega zaradi kljukastega križa, je dodala.

Od mestne uprave je nato zahtevala, naj prebarvajo grafit, da “tuji turisti ne bodo v svet odnesli grde slike o Hrvaški in da turistični delavci zaradi tega ne bodo utrpeli škode”.

Mestni redarji so naložili hrvaškem elektrogospodarstvu (Hep), naj čim prej odstrani sporen simbol, navaja zadrski list, ki je objavil fotografijo delavcev, ki so bili v torek pred transformatorsko postajo. Poleg kljukastega križa so bili na njej narisani tudi nekateri rasistični in neonacistični simboli ter ime navijaške skupine Tornado iz Zadra.

Hrvaška policija sicer še ni prijela storilce, ki so verjetno s herbicidom narisali svastiko, ki se je pojavila na igrišču med kvalifikacijsko tekmo za nastop na evropskem prvenstvu med Hrvaško in Italijo sredi junija lani na splitskem stadionu Poljud. (sta)

kljukasti kriz(fotografija je simbolična)

Število komentarjev: 1
  1. jankec pravi

    Mogoče je pa italjanček potomec Ezulov iz Zadra in je sam narisal kljukasti križ s sovražnim namenom diskreditacije Hrvaške.Sovražniki, zunanji in notranji so nam dobro znani in jih je zelo veliko.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen