SDS na tožilstvo in policijo naznanila odgovorne na RTV SLO, Gošnik medtem z reklamacijo na storitve te iste javne hiše!

13

Stranka SDS je danes na ljubljansko okrožno tožilstvo in kriminalistično policijo naznanila sum kaznivega dejanja zlorabe položaja in nevestnega dela v službi zoper odgovorne na RTV Slovenija. Očitajo jim, da so v primeru 3. programa, ki je namenjen prenosu sej iz državnega zbora, ravnali v nasprotju z zakonom o RTVS.

Zaradi zlorabe položaja in nevestnega dela v službi je tako največja opozicijska stranka na tožilstvo in policijo naznanila generalnega direktorja RTV Slovenija Marka Fillija, direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj in urednika uredništva 3. programa TV Slovenija Boštjana Fabijana.

Ravnanje RTVS je v nasprotju s 3. členom zakona o Radiotelevizija (RTVS) Slovenija, ki jasno govori o parlamentarnem programu, ki je namenjen prenosu državnega zbora oziroma njegovih delovnih teles in tudi državnega sveta, je na današnji novinarski konferenci pojasnila poslanka SDS Anja Bah Žibert. A praksa kaže, da se zakon ne izvaja, kar po njenem mnenju pomeni, da gre za namensko ignoriranje oz. kršenje zakona.

Dogajanje v DZ 13. aprila je po njeni oceni sodu izbilo dno. Omenila je, da je bila seja odbora za obrambo namenjena obravnavi suma zlorabe pravosodja z uporabo kazenskega zakonika nekdanje SFRJ z namenom omadeževanja slovenske osamosvojitvene vojne in Toneta Krkoviča z izkrivljenjem resnice v primeru sestrelitve helikopterja nad Rožno dolino. Pristojni na RTV Slovenija so se, kljub zakonskemu določilu odločili, da te seje ne bodo prenašali, čeprav na programu DZ takrat drugih sej ni bilo, je poudarila Bah Žibertova.

V SDS so, kot je povedala poslanka SDS, na sicer “zakonsko sporno ravnanje in delovanje” javne televizije, tudi kar se tiče parlamentarnega programa, opozarjali že večkrat, tudi na odboru DZ za kulturo v začetku marca.

Ker gre za javno medijsko hišo, ki jo državljani morajo plačevati, v SDS po besedah poslanke Bah Žibertove še toliko bolj pričakujejo, da bo RTVS delovala v skladu s sprejeto zakonodajo, akti samega zavoda in načeli.

Predsednik in članica Izvršilnega odbora Slovenske demokratske mladine Žan Mahnič in Maja Bašelj pa sta na novinarski konferenci predstavila pobudo Slovenske demokratske mladine ob začetku zbiranja podpisov pod peticijo za ukinitev obveznega plačevanja RTV prispevka.

Maja Bašelj je poudarila, da smo v Slovenski demokratski mladini prepričani, da RTV Slovenija ne izpolnjuje svojega, s posebnim zakonom, opredeljenega poslanstva. Javna radiotelevizija bi morala izpolnjevati javni interes, torej optimalno in objektivno poročati o dogajanju v Sloveniji in po svetu vendar tega ne počne. “V Slovenski Demokratski Mladini ugotavljamo, da je program, ki ga oddaja RTV pristranski, nekvaliteten in aktivističen. Z razočaranjem opažamo, da je RTV samo še eden izmed podsistemov družbe, ki služi interesom domače tranzicijske levice, ki je s spretnim kadriranjem ideološko ustreznih novinarjev ustvarila ustanovo, ki pogosto poroča v nasprotju s temeljnimi členi slovenske ustave,” je poudarila Maja Bašelj.
Dodala je še, da je poleg navedenega RTV iz finančnega vidika neučinkovito ustanova, ki neodgovorno porablja davkoplačevalska sredstva.

V SDM opozarjamo tudi na dejstvo, da bi z ukinitvijo obveznega RTV prispevka povečali razpoložljivi dohodek gospodinjstev, hkrati pa bi preko povečane potrošnje vplivali na izboljšanje klime v gospodarstvu.
Prepričani smo, da imajo državljani Republike Slovenije temeljno pravico odkloniti storitev, ki je sicer dosegljiva na trgu.

Žan Mahnič je poudaril, da se v zadnjem času v javnosti vrsti vedno več pobud o ukinitvi obveznega plačevanja RTV prispevka, državljani vedno pogosteje izražajo nezadovoljstvo nad delovanjem javne RTV hiše.

Mahnič je napovedal, da bo SDM zbirala podpise v vseh večjih slovenskih krajih, potem pa bomo te podpise “predali predsednici Komisije za peticije, človekove pravice in enake možnosti Evi Irgl in pričakujemo, da se na to našo pobudo odvije tudi seja komisije, kjer bi razpravljali in soočili različna stališča, različna mnenja.” Mahnič je zaključil z mislijo, da SDM vodi vrednota svoboda in prepričan je, da v svobodni družbi ne sme in ne more nihče nikogar prisilit, da plačuje nekaj, česar ne želi ali ne potrebuje.

Ravno danes pa je Vane Gošnik, nekdanji član Sveta RTVS, poslal Filliju ti. reklamacijo na storitve taiste javne hiše. Verjamemo, da bodo ta reklamacijski vzorec (TUKAJ: Reklamacija_RTV) mnogi izkoristili in se pritožili na storitve, ki niso v skladu ne z njihovimi lastnimi pogodbenimi določili, ne z zakonom in ne z ustavo!

smrt jansizmu

 

Št. komentarjev: 13
 1. bruh pravi

  če tista dva podivjana., nestrpna kučanova rdečuha in kao novinarja, ki JAVNO pozivata, da je treba drugače misleče zaklati in mori ti ne končata v zaporu, je slovenistan čisto post-komunisti čna mafijsko vodena država, kjer je državljanska vojna le prenešena v nedoločen čas………
  upam, da vsaj tole ne cenzurirate……

 2. bruh pravi

  gre le za realno, racionalno analizo….glede na vse zaklane v prejšnjem stoletju (nikjer na svetu ni toliko nasilno zaklanih na m2), se na te teme med komunisti in antikomunisti ni treba hecati v mikrodržavici….

 3. bruh pravi

  pa še napoved: kučanovo mafijsko a legalno sodstvo,bo ta dva podivjana kučnova rdeča nestrpneža zaščitilo…..kot rdeča kučanova ministrica ščiti socialisti čne delavke v titovem mestu, ki ščitijo titovega morilca lastne žene in matere dveh otrok, ki sta bila NASILNO ukradena in poslana v rejo rdeči titovi družini…….toliko v vednost, čeprav je jasno, da se bojite to objaviti….ker gre za resnico….škoda.

 4. linke pravi

  jutri grem na rtv ker sem janšist pa bomo videli kje so tisti pezdeti ki grozijo . a se bojo upal pokazat

 5. brin pravi

  Ukiniti to RTV javno hišo in zgraditi nekaj povsem novega na zdravih in demokratičnih temeljih!

 6. bruh pravi

  brin, sanjaj, ne komunistićni jugići, ne sovjetići in ne sirizići ne bodo dovolili, da so novinarji lahko tudi vsaj 30% drugače misleči….vsi morajo, oziroma vsaj 95% morajo biti enoumno rdeče ovčke, ki redno in dvevno ližejo rdeče mafijske nomenklature na oblasti in pluvajo po vsem kar ni kravo rdećega in v našem primeru smrtonostno titovo……toliko v vednost.

 7. re gornjim pravi

  Strinjam se s trditvami nekaterih, vendar to “razgrajanje in nabijanje” ni obnašanje normalnih ljudi, ampak so, da uporabim politikisovo izrazoslovje, bolj divji od divjakov.

 8. BRUH1 pravi

  nikjer nisem opazil ,da bi kdo klical Ubijte janšo oziroma smrt janši.
  zgornji komentatorji in tudi gošnik meša pojme janšizem ni enako janša kapiš
  LP

 9. BRUH1 pravi

  Re gornjim
  vi ste izvzeti iz mojega opozirila oprostit da nisem to takoj napisal lp

 10. ggg pravi

  Tu pišete da je tito morilec.Bi pa skočili v zrak če bi kdo tako o janezu pisal…

 11. medina pravi

  Čimprej razhajkat to rdečo bando na RTV, pa da končno začno opravljati svoje delo tako kot jim jih nalaga ustava in zakoni!!!

 12. bruh pravi

  ggg, ker je DOKAZANO , da je tvoja komunistična diktatorska zverina tito dal zaklati in je zaklal na 100.000 in 100.000 otrok, žena, mož……da o pregananih ne govorimo…….poglej le v istro, kjer so komunisti po vojni zaklali in pregnali 80% domorodnega prebivalstva in je partija uvozila največjio jugoslovansko enoumno rdečo drhal……iz blatne jugobalkanske kuće v beneško vilo ob morju….in to zagotovi za generacije mafijske pokornosti do rdeče oblasti. da si tudi ti eden izmed njih?

 13. bruh pravi

  BRUh, zanimivo, če trenerkarje prikažeš kot mafijsko zveste partijsko uvožene rdeče volilce te blazno moti, če pa pozivaš k klanju drugače mislečih pa te ne…..nisi kučanov rdečuh, mar ne?

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen