Nova prekinitev ognja v Alepu za zdaj drži

0

Po razglasitvi nove prekinitve ognja v Alepu so danes spopadi v tem mestu na severu Sirije potihnili. Sirski observatorij za človekove pravice je danes zjutraj sporočil, da doslej niso zabeležili kršitev nove prekinitve ognja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Tudi lokalni mediji poročajo, da v mestu za zdaj vlada mir.

Za novo prekinitev ognja so se dogovorile ZDA in Rusija, potem ko se je v Alepu v zadnjih dneh stopnjevalo nasilje. Sirska vojska je v sredo sporočila, da bo spoštovala prekinitev ognja. Dvodnevna prekinitev sovražnosti v Alepu je v veljavo stopila danes ponoči.

Medtem nasilje drugod po Siriji ne počiva. V dvojnem bombnem napadu na trg v kraju Muharam al Favkani v provinci Homs je bilo danes po navedbah observatorija ubitih najmanj deset civilistov, ranjenih pa je bilo še 40 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Območje napada, ki je pod nadzorom sirskih vladnih sil, se nahaja med mestoma Homs in Palmira, ki jo je prejšnji mesec sirska vojska osvojila od skrajnežev Islamske države. Pred dnevi je Islamska država zavzela bližnje plinsko polje Šaer, ki je med večjimi v provinci Homs, pri tem pa ubila najmanj 16 vladnih vojakov. (sta)

alep rusevine otrok

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen