Na letu družbe Etihad proti Džakarti zaradi močne turbulence številni poškodovani, nekateri tudi huje

0

Najmanj 31 ljudi je bilo poškodovanih, od tega trije huje z zlomi hrbtenice, ko je letalo družbe Etihad nad Indonezijo zašlo v hudo turbulenco, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letalo je bilo na poti iz Abu Dabija v Združenih arabskih emiratih v indonezijsko prestolnico Džakarta. 45 minut pred predvidenim pristankom pa je zašlo v nepredvideno turbulenco, so sporočili iz družbe Etihad. Na letalu so bili večinoma indonezijski muslimani, ki so se vračali z romanja v Savdski Arabiji.

Najhuje so jo odnesli trije potniki, ki so utrpeli zlome hrbtenice, je povedal zdravnik na letališču. Več jih je imelo težave z dihanjem, številni pa so utrpeli udarnine, je dodal.

Do nesrečnega dogodka je prišlo ravno po tem, ko se je končal obed in mnogi potniki niso bili pripeti.

Na Twitterju so objavljene tudi fotografije z nezgode, ki kažejo polomljene omarice za prtljago, ki so nad glavami potnikov, in spuščene maske s kisikom.

Indonezijske oblasti so že sprožile preiskavo dogodka. Vidne nevihte ni bilo, zaenkrat pa domnevajo, da je turbulenco povzročilo trčenje dveh zračnih mas, ki sta potovali z različnima hitrostma, še poroča dpa. (sta)

letalo noter

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen