Kangler v samo 3 mesecih postavil novo gondolo na Pohorje, Fištravec pa je sedaj v istem času ne more niti popraviti!?

2

Večja napaka na Pohorski vzpenjači, ki so jo delavci Marproma odkrili prejšnji teden in zaradi česar ta vse od takrat stoji, se je izkazala za sistemsko. Kot je povedal predstavnik podjetja Andrej Verlič, bo popravilo sedmih stebrov stalo okoli 300.000 evrov. Če bo mestna občina odobrila njihov predlog sanacije, bodo gondolo zagnali do konca maja.

Ne le na šestem stebru, nepravilno obrabo prečne osi stebra so po njegovih besedah ugotovili na skupno sedmih jeklenih nosilnih konstrukcijah. Potem ko je posredovala inšpekcija, vzpenjačo pa je tehnično pregledala tudi servisna služba proizvajalca, podjetja Leitner, so danes izdelali oceno stroškov sanacije in jo posredovali mariborski občini, ki je lastnica objekta.

Popravilo na sedmih stebrih bi po njihovi oceni stalo do 300.000 evrov, kdo jih bo plačal, pa za zdaj še ni jasno. “Dokler ne bo ugotovljeno, zakaj je do napake prišlo, bo popravilo strošek občine. Če je krivda pri Leitnerju, se bo občina lahko z njim pogajala,” je povedal Verlič in dodal, da bo italijanski proizvajalec žičniških naprav mnenje podal predvidoma v dveh tednih.

Ob tem je še napovedal, da v primeru, če bo občina takoj odobrila Marpromov predlog sanacije, bi lahko popravila končali hitro, napravo pa znova zagnali med 23. in 31. majem ter s tem rešili poletno sezono na Pohorju.

Za soboto je sicer načrtovano odprtje bike parka, ki na Pohorje privabi veliko ljubiteljev gorskega kolesarstva. Slednji je lani deloval le mesec dni, letos pa bo za zdaj na voljo ena sama proga. Zaradi nedelujoče gondole bodo trenutno za kolesarje zagotovili delovanje sedežnic Radvanje in Poštela.

Sedanjo krožno-kabinsko žičnico so na Mariborskem Pohorju zagnali leta 2009, z njo pa po propadu Športnega centra Pohorje kot koncesionar mariborske občine upravlja javno avtobusno podjetje Marprom. Pol stoletja staro predhodnico so odstranili po podrtju enega od stebrov.

Spomnimo: nekdanji župan Franc Kangler je samo v 3 mesecih postavil povsem novo gondolo na Pohorje, Fištravec pa je sedaj v istem času ne more niti popraviti!? Popolna katastrofa mestnega menedžmenta

pohorje nova gondola

Št. komentarjev: 2
  1. pubec pravi

    Mogoče pa je ta okvara ravno zaradi tega, “ker je Kangler postavil gondolo v vsega treh mesecih” ?

  2. hipotenuza pravi

    Kangler je za Maribor zakon

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen