V Mehiki papež Frančišek izgubil živce: nekega objestneža je z dvignjeno roko pošteno nadrl

0

Papež Frančišek je med obiskom v Mehiki v torek za trenutek izgubil živce oz. se razjezil, kar zanj sicer ni običajno. Krivdo gre pripisati preveč navdušenim vernikom, zaradi katerih je Frančišek padel na nekega otroka na invalidskem vozičku, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vse skupaj se je dogajalo na stadionu v mestu Morelia, kjer je argentinski papež po že napornem dnevu vodil slovesnost, ki se je je udeležilo več sto tisoč mladih vernikov. Po slovesnosti se je spustil z odra do prve vrste, v kateri so bili invalidni otroci, za njimi pa je stala navdušena mladež, ki je svetega očeta prosila za rožne vence in se ga skušala dotakniti.

Nekemu mladeniču je pri tem 79-letnega Frančiška uspelo močno potegniti za roko, zaradi česar je padel na invalida pred njim. Sveti oče se je hitro pobral, poljubil otroka na vozičku in se mu nasmehnil, a obraz se mu je takoj zatem pomračil, zatem pa je objestneža z jezno dvignjeno roko nadrl: “Ne bodi egoist, ne bodi egoist!” Tik zatem se je Frančišek že pomiril, na ustnice pa se mu je vrnil zanj običajni nasmešek.

Posnetek dogodka je zaokrožil po spletnih družbenih omrežjih, tiskovni predstavnik Vatikana Federico Lombardi pa je vse skupaj komentiral z besedami, da je takšna človeška reakcija normalna ob prevelikem navdušenju nekaterih vernikov. Sam papež je v preteklosti priznal, da je jezljiv, da pa njegova jeza ne traja dolgo. (sta)

pope francis angry

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen