V Ankari v eksploziji avtomobila bombe najmanj 18 mrtvih

0

V eksploziji avtomobila bombe, ki ga je danes razneslo v središču turške prestolnice Ankara, je po podatkih tamkajšnjih oblasti umrlo najmanj 18 ljudi, 45 je bilo ranjenih.

Guverner Ankare Mehmet Kiliclar je po navedbah turških medijev sporočil, da je bil tarča napada konvoj vojaških vozil.

Tudi turška vojska je potrdila, da je bilo tarča napada vojaško vozilo, ko je stalo pred semaforjem.

Turški pravosodni minister Bekir Bozdag je eksplozijo označil za teroristični napad.

Eksplozija je odjeknila nedaleč od generalštaba turške vojske in parlamenta. Po poročanju televizije NTV se je napad zgodil blizu stanovanjskega bloka za visoke vojaške častnike.

Na kraj so napotili številna reševalna vozila in policiste. Na televizijskih posnetkih je videti steber dima, ki se dviga nad mestom, visoke ognjene zublje in avtobus v ognju.

Za zdaj ni znano, kdo je izvedel napad, so pa turške oblasti krivdo za vrsto napadov od sredine lanskega leta pripisale skrajni skupini Islamska država. Najhujši se je zgodil prav v Ankari, kjer sta se oktobra v množici mirovnih aktivistov razstrelila dva samomorilska napadalca in ubila 103 ljudi.

Turški premier Ahmet Davutoglu je po današnjem napadu odpovedal obisk v Bruslju, kjer naj bi se v četrtek udeležil mini vrha enajstih članic unije s Turčijo, ki ga bo gostila Avstrija. (sta)

bomba avto irak

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen