Režiserka Sofia Coppola bo v Rimu na oder postavila Traviato

0

Ameriška režiserka Sofia Coppola bo na oder Teatro dell’ Opera v Rimu postavila opero Traviata italijanskega skladatelja Giuseppeja Verdija. Pri tem bo moči združila z britanskim scenografom Nathanom Crowleyem, ki je med drugim sodeloval pri trilogiji filmov o Batmanu. Kostume bo zasnoval modni kralj Valentino.

Za Coppolo, ki je za film Izgubljeno s prevodom prejela oskarja za scenarij, bo to prva režija opere. Verdijeva opera v treh dejanih bo v Rimu premiero doživela 24. maja, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Kot so sporočili iz gledališča, so Coppolo, ki je hči režiserja Francisa Forda Coppole, izbrali potem, ko je v režiji zgodovinske drame Marie Antoinette pokazala “izjemno estetiko in glasbeno senzibilnost, ki je uravnotežena med klasičnim in modernim”.

Za modnega oblikovalca Valentina, ki je med drugim oblekel zvezde, kot sta Jennifer Lopez in Keira Knightley, pa je po pisanju AFP priložnost, da bo lahko oblekel Violeto, osrednji lik v Traviati, uresničitev dolgoletnih sanj.

Libreto za Traviato je po romanu Dama s kamelijami francoskega pisatelja Alexandra Dumasa ml. napisal pesnik Francesco Maria Piave. Opera je bila krstno bila uprizorjena leta 1853 v beneškem Teatro Fenice. (sta)

la traviata

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen