Pogrešan Domen Simonič. V Mariboru spet pogrešan 20-letnik, ki je prav tako “izginil” izpred Štuka!

2

Svojci pogrešajo 20-letnega Domna Simoniča iz Vojnika, ki so ga nazadnje videli v torek zvečer v Mariboru pred lokalom Štuk, kjer se je pogovarjal z neznanci. Visok je približno 184 centimetrov, suhe postave, ima podolgovat obraz, lase ob straneh pristrižene, zgoraj pa daljše, je svetle polti in modrih oči, so sporočili s policije.

Pogrešani Simonič zadnja leta ni stanoval na Pristavi v Vojniku, saj je bival v tujini. V torek dopoldne je prispel na Brnik in od tam v Celje, na povabilo prijateljice na koncert pa je okoli 21. ure istega dne prispel v Maribor. S prijateljico sta s Koroške ceste odšla na obisk do znancev, okoli polnoči pa so se skupaj odpravili do lokala Štuk na Gosposvetski cesti.

Simonič se je pred lokalom pogovarjal z znanci, zato mu je prijateljica izročila vstopnico za koncert, sam pa je potrdil, da bo prišel za njo. Ko je okoli pol enih zjutraj prijateljica prišla iskat Simoniča pred lokal, ga ni več našla. Na klice na njegov mobilni telefon se ni nihče odzival, po 1. uri pa je bila telefonska številka nedosegljiva, so pojasnili na policiji.

Pogrešani je bil oblečen v tanjšo usnjeno jakno temno rjave barve in temno modre kavbojke, obute pa je imel visoke temno rjave čevlje.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, da to sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali na telefonsko številko 113 oziroma anonimno številko 080 1200. Policisti so navedli še, da niso ugotovili povezanosti med posameznimi primeri pogrešanih oseb, ki so jih v preteklosti prav tako zaznali na istem območju v Mariboru.

Dva izginula dvajsetletnika (oba sta se prav tako nazadnje zadrževala okoli mariborskega Štuka) so sicer kasneje našli mrtva v Dravi. (sta/ured)

domen simonic

Št. komentarjev: 2
  1. Ednan pravi

    V Mariboru se definitivno dogaja nekaj neobičajnega in sumim, da policija tega ne želi povedati.
    S policijo nočem imeti nobenega opravka, zato jih tudi ne bom kontaktiral. Vseeno pa mi moja vest ne da miru in enostavno moram povedati določene stvari, ki se nanašajo na preminulega fanta Klemna Lenka. Govoril sem z gospo (zaposlena, urejena), ki je še danes prepričana, da je bila med zadnjimi, ki so videli nesrečnega fanta. Ko se je v večernih urah v mraku vračala iz službe, je na Studenški brvi zagledala par, ki se je tesno stiskal k ograji. Obe osebi sta imeli čez glavo poveznjeni kapuci, zato sprva ni mogla razločiti spola. Ko se je omenjenemu paru približala v mimohodu, se je eden od njiju obrnil k njej in po njenih besedah je bila takoj povsem prepričana, da gre za tedaj že nekaj tednov pogrešanega Klemna Lenka, ki ga je prepoznala s pomočjo številnih po mestu obešenih fotografij. Rekla je, da jo je fant pogledal s popolnoma prestrašenim pogledom in da se ji je zazdelo, da ji s tem pogledom želi nekaj sporočiti. Kmalu zatem ga je druga oseba, ki ga je objemala in je imela oblečen dolg črni plašč (spola ni razločila), sunkovito potegnila še tesneje k sebi, kakor da ni želela, da bi se fant obrnil in vzpostavil četudi zgolj očesni stik s komerkoli. Gospa je nadaljevala pot in dosegla stopnice na koncu Studenške brvi, ki se vzpenjajo proti Ruški cesti. Pred vzponom se je še enkrat obrnila in fant je ponovno gledal v njeno smer. Nekje na pol poti po omenjenih stopnicah je nenadoma zaslišala oddaljen zvok, štrbunk, kot da bi v vodo padel večji kamen. Takoj se je obrnila v smeri mostu pod seboj, na katerem ni bilo nikogar več od obeh oseb, vendar zaradi mraka tudi v vodi ni uspela razločiti ničesar. Po njenih lastnih besedah ne ve, zakaj ni policije poklicala takoj, temveč je zaradi naraščajoče zaskrbljenosti in prepričanja, da je šlo za pogrešanega fanta, to storila šele čez dva dni. Gre za preprosto gospo, sicer slovensko državljanko, vendar priseljenko, ki dokaj slabo govori slovenski jezik in po njenih besedah jo je bilo preprosto povedano strah. Policija je sploh ni povabila na postajo, temveč je njeno izjavo sprejela na številki 113, gospa je dejala, da je operater deloval zdolgočaseno in sploh ne pretirano zainteresiran za detajle. Ob koncu pogovora je zgolj dejal, da “bodo preverili” okoliščine.

  2. Janez Pavel pravi

    Ednan, tema se nanaša na Domna Simoniča.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen