V 53. letu po hudi bolezni umrla priljubljena pevka Simona Weiss

7

V 53. letu je po hudi bolezni umrla priljubljena pevka Simona Weiss, poročajo spletni mediji. Weissova je v karieri posnela 20 albumov, več kot 200 pesmi, prodala pa je tudi več kot pol milijona plošč. Po izobrazbi je bila diplomirana univerzitetna psihologinja in je pomagala otrokom z avtističnimi motnjami.

Pevka, ki jo je javnost v 90. letih prejšnjega stoletja poimenovala “kraljica ljudskih src”, je prodala prek pol milijona plošč in kaset ter navduševala z uspešnicami, kot so Mati, Pet poljubov, Tisoč želja in Vzela sem si Štajerca. Z glasbene scene se je umaknila pred desetletjem, nato pa se posvetila dobrodelnosti, pomoči otrokom z avtističnimi motnjami ter svoji družini, še pišejo mediji.

Pevkini domači – mož Goran Šarac ter sinova Simon in Rene so na družbenem omrežju Facebook zapisali, da je “utihnil angelski glas in zaspalo zlato srce” njihove mame in soproge.

Pevko Damjano Golavšek je vest o smrti enako stare kolegice globoko pretresla. Kot je povedala za STA, je vedela, da je Weissova že dolgo hudo bolna, a je ves čas upala, da ji bo uspelo bolezen premagati. Čeprav je Weissova umrla, po mnenju Golavškove bitke z življenjem ni izgubila. “Veliko je naredila za druge ljudi, zato bo po dobrih delih še naprej živela,” je pojasnila.

Besede sožalja Simoninim svojcem izrekajo tudi številni posamezniki na družbenih omrežjih kot sta Facebook in Twitter. (sta)

simona weiss

Št. komentarjev: 7
 1. Hogar pravi

  Vsakdo že ve razen “uradna” “medicina” noče. Ker kemoterapije ubijajo zagotovo. Njihova gesta je, da je preveč ljudi na zemlji in je potrebna de opulizacija…. In takšnim se hodimo zdravit?
  Uradna medicina predvsem noče vedeti, da je rak okužba in ne genska bolezen. Rak nastane zaradi tujega rastnega genskega hormona. Naši geni so v toliko krivi, ki te hormone sprejmejo kot naše. Torej se raka ne sme NIKDAR lotiti z kirurškim nožem, ker s tem povečamo aktivnost lastnih rasnih hormonov, kar pomeni divje razraščanje rakavih tkiv.

 2. Hogar pravi

  Seveda če, ga ne izrežemo kompletno, kar pa je malo verjetno.
  Procentualno gledano sovpada s statistiko preživetja.

 3. Hogar pravi

  Sožalje njeni družini in svojcem.
  Je pevka, ki mi je bila vedno pri srcu s svojim glasom. Mi je žal, hkrati me jezi, da ljudje umirajo zaradi raka, ki je v bistvu okužba kot nahod in nič več. Samo zaradi pogoltnosti farmacevtckih lobijev.
  ZAKAJ mora biti tako?

 4. Hogar pravi

  Mimo grede preživel sem napad raka, ki se je za mene nevede razvil v četrto stopnjo (metastaze po celem telesu), ko sem izvedel je bilo za uradno medicino že zdavnaj prepozno. Po svoje sem imel srečo… Tega je sedaj že 9 let.

  1. Mateja pravi

   Pozdravljeni .kako ste se alternativno pozdravli?

 5. jaka pravi

  Naj počiva v miru!

 6. Petrovc pravi

  Simona, živela boš, kot tvoje prelepe pesmi! Bog s teboj, moja Nemka!

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen