V Londonu sumijo, da je rusko letalo nad Egiptom uničila bomba

2

Britanske oblasti so ustavile polete iz egiptovskega letovišča Šarm el Šejk zaradi suma, da je rusko letalo nad Sinajem uničila “eksplozivna naprava”. Polete iz Šarm el Šejka v Veliko Britanijo so ustavili preventivno, da bi britanski strokovnjaki lahko preučili varnostne ukrepe na letališču v Šarm el Šejku, so sporočili iz Downing Streeta.

Strokovnjaki naj bi preiskavo varnostnih ukrepov na letališču zaključili še nocoj, poroča britanski BBC.

London je tudi opozoril britanske turiste v Šarm el Šejku, naj se javijo turističnim operaterjem, in jim svetoval previdnost. Trenutno je tam kakih 2000 britanskih turistov.

Britanske oblasti so se sicer za ustavitev vseh poletov iz tega egiptovskega letovišča odločile, potem ko je “na dan prišlo več informacij” glede skrivnostnega strmoglavljenja ruskega potniškega letala v soboto nad Sinajskim polotokom, še navaja BBC.

Egiptovske oblasti so pred tem danes sporočile, da so pridobile informacije z obeh črnih skrinjic ponesrečenega letala – tako z zapisovalnika podatkov o letu kot iz zapisovalnika glasov v pilotski kabini. Kot je povedal pristojni minister Mohamed Hosam Kamal, bodo te podatke zdaj podrobno preučili, več podrobnosti pa ni razkril, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V nesreči, ki velja za najhujšo letalsko nesrečo v zgodovini ruskega letalstva, je umrlo vseh 224 ljudi na krovu letala, ki je bilo na poti v Sankt Peterburg. (sta)

letalo nesreca rusko4

Št. komentarjev: 2
 1. Blu je modro pravi

  Se spomnite leta nazaj, ko so iz “neznanega” razloga padale ptice iz neba? Nobeden ni hotel o tem vedeti kaj dosti!
  Gre za podobno orožje, ki je bilo razvito takrat. Z mikrovalovi so ga scvrli, kot raco, (dim v letalu) In iz tega razloga je prišlo do poškodb notranjih organov potnikov. (Naj več tekočine je v trebušni votlini).
  Kdo ima že takšno weponarijo v tistih logih? Ali, kdo so zionisti?
  Ljudje se mi smilijo, sploh pa njihovi svojci. Ko se gredo izmečki nedotakljivih “Rihtarja bit”. Hvala Bogu, on ima oči, ki vidijo več, kot mi.

 2. Blu je modro pravi

  In še tole, da ni karme?
  Je tule:
  http://www.vecer.com/clanek/201504106108791

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen