Poza NLB “bankirja”: Rok Praprotnik se po Ljubljani šopiri z ogromnim volvom XC90

29

Naš bralec nam je poslal fotografijo, ki jo je naredil z mobilnim telefonom v eni od garažnih hiš v središču Ljubljane. Tam je namreč »ujel« nekdanjega namestnika predsednika protikorupcijske komisije, pred tem pa novinarja Dnevnika Roka Praprotnika, ki se, kot trdi bralec, prevaža z nič kaj skromnim avtomobilom volvo XC90. Kot je znano, je Praprotnik sedaj zaposlen v NLB kot direktor Centra za skladnost poslovanja v NLB.

Gre sicer za eno večjih (in dražjih) vozil te švedske znamke. Ko smo preverili ta model preko spleta, smo ugotovili, da gre za prejšnji model (nedavno so namreč predstavili novega XC90), ni pa znano, katerega leta je bil izdelan tisti, s katerim se prevaža Praprotnik. Pogled na cene na portalu avto.net je namreč pokazal, da je potrebno za novega odšteti od 62 tisoč evrov dalje (odvisno od opreme in motorja, cena bolje opremljenih se povzpnejo celo čez osemdeset tisoč evrov!), medtem ko so rabljeni precej cenejši – za deset let starega XC90 boste odšteli tudi manj kot deset tisoč, za tri leta starega pa nekaj manj kot štirideset tisoč evrov. Vsekakor že preprost izračun pokaže, da si Slovenec s povprečno plačo težko privošči tudi nakup pet let starega modela, ki ga omenjamo.

Čeprav lastništvo avtomobila – Praprotnikov ima mariborsko registracijo, od tam Praprotnik tudi izvira, iz česar sklepamo, da gre najbrž za lastno in ne službeno vozilo – še ne dokazuje izjemnega finančnega stanja (denimo, Milan Kučan se prevaža z golfom), pa ni dvoma, da je Praprotnik na NLB dobro plačan in očitno tudi nagrajen za svoje rabote, ko se je ukvarjal z Janezom Janšo ter zadevo Patria. Vendar njegovi prihodki t. i. mainstream medijev ne zanimajo, pač pa se ti rajši ukvarjajo z domnevno »previsokimi« plačami Skandinavcev, ki so vodili t. i. slabo banko. Po nekaterih podatkih naj bi DUTB zapustili še zadnji tujci, naši viri pa trdijo, da ne bi smelo biti presenečenje, če se bodo na njihovo mesto povzpeli preverjeni kadri iz nabora Foruma 21. Denimo Marko Golob, ki je že deloval v AUKN.

Poslanec SDS Vinko Gorenak pa je pred dnevi na svojem blogu o Praprotniku zapisal: “V tej vlogi (namestnik predsednika KPK), je Rok Praprotnik preiskoval tudi bančno luknjo v višini nekaj manj kot dve milijardi evrov v NLB. Ničesar ni odkril, vsaj nobene kazenske ovadbe ni podal, niti ni razkril nobenega imena, ki naj bi povzročilo bančno luknjo. /…/ Po kolektivnem odstopu KPK, leta 2014, je Rok Praprotnik iskal novo službo. In glej ga zlomka, zgodil se je »čudež«. V najbolj kritičnih časih za Roka Praprotnika, ga je k sodelovanju povabil nekdanji preiskovanec, direktor NLB Medja. Ponudil mu je visoko plačano službo v NLB, ki jo je Rok Praprotnik seveda sprejel. /…/ Toda Rok Praprotnik je kmalu ugotovil, da sam ne zmore preiskovati bančne luknje. Potrebno je bilo angažiranje zunanjih svetovalcev. Povsem po naključju je bil za to delo najbolj primeren Drago Kos, nekdanji šef KPK, ki so ga za to »zahtevno delo« tudi angažirali, za nekaj manj kot milijon evrov bruto na leto!!! /…/  No, novi in neodvisni predsednik KPK Boris Števanec, že 18 mesecev raziskuje ali je bila zaposlitev Roka Praprotnika v NLB koruptivno ravnanje ali ne. Kaže, da bo to »proučeval« še toliko časa, da bomo na to vsi pozabili. To je očitno tudi ena od njegovih pomembnih nalog.”

rok praprotnik volvo

Št. komentarjev: 29
 1. ufff pravi

  ufff…sanje čisto vsakega jugo-balkanskega divje rdečega seljaća….prodati se smrdeči legalni mafiji, pljuvati po drugače mislečih in zaradi tega napredovati…..ufffff

 2. jožek pravi

  Pa saj s takim se “šopiri” tudi Janša.

 3. piranja pravi

  To je pa že v nebo vpijoča korupcija na znanem kraju, znanem času, z zelo znanimi osebami, da presega vse meje dobrega okusa. Čakamo, kdaj se bo na to temo oglasil krimi Kos, ki tako rad išče korupcijo, če ne drugače, pa na Finskem.
  Pričakujemo, da bo za vse prizadevanje, kako ne bi nič odkril, tudi tokrat dobil bogato plačilo” strica iz ozadja”. Le kdo je ta dobri striček?!!!!

 4. Aurelius pravi

  Za takšne in podobne rabote imamo Slovenci kar dosti pregovorov:
  – vrana vrani ne izkljuje oči
  – iste sorte ptiči skup letijo
  – roka roko umije, obe pa obraz
  – volk dlako menja, nravi pa nikoli

 5. ljubimjanšu pravi

  Tudi veliki ljubljeni vodja Ivan Janez Janša se vozi v volvoju, mar ne? Pa še na ke$$ ga je ubodu, mar ne? 40000 €€ ke$$a, mar ne?

 6. mirjam pravi

  Odvisno kateri letnik je, če je to staro cca. 10 let, je to en navaden jajc.

 7. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  A zdaj vidite kakšen dobrotnik je Janez Janša. Če ga ne bi bilo, se niti
  Praprotnik ne bi vozil v Volvu, niti najdražji ptiček v Sloveniji ne bi imel
  takšnih honorarjev, pa tudi Goran ne bi bil minister za pravosodje.
  Vsi tile tovariši morajo biti do groba hvaležni Janši.Seveda niso, kajti zanje je hvaležnost nekaj za na kruh namazat.

 8. raft pravi

  Če bi v Volvu vedeli kakšna pokvarjena piz-da vozi njihov avto, mu vrnejo denar in vzamejo avto.

 9. fertik pravi

  Primerjajte… zadek Volvo, letnik 2005, z domnevno Praprotnikovim…

  http://www.conceptcarz.com/images/Volvo/2005_volvo_xc90_manu_020.jpg

 10. fertik pravi

  … in potem, Volvo, letnik 2006, po faceliftu…

  http://content.worldcarfans.co/2006/4/medium/2060404.005.Mini20L.jpg

 11. fertik pravi

  Praprotnikof Volvo je star minimalno 10 let.

 12. fertik pravi

  V najslapšem primeru je Praprotnikof… letnik 2003. Toti bi paso tut našemi komentatoru @ufffffo, da bi se lahko malo po svetu vozo, ker drugač samo doma čepi, pa po nas, ko smo pošteni, anpak nismo za Janšo… fsaki Božji dan… špuka in nas žali.

 13. fertik pravi

  Na Avtoneti ma taki Volvo, dans ceno od 6990€ dalje

  http://images.avto.net/10125554/2.jpg

 14. beno pravi

  Nemarni nemarnež Praprotnikov. Iz kmeta v še večjega kmeta.

 15. fertik pravi

  Me veseli, da ste objavli moje komente. Kaj sn hoto povedat… v glavnem, da tisti, ko majo gnara kot pečka, kupijo novega Volvota in ga potem menjavajo… staro za novo, po kakih štirih al pa petih letih. Tudi na lizing je popularno. Torej, Praprotnik si ni kupo totega Volvota, kot novega, pred več kot desetimi leti, saj, po logiki, če spada med premožne, ga nebi guslo tak dolgo. Če bi ga zdaj prodal, bi si za isplen lahko kupo novo Dačijo Sandero Base 1.2 16V, če bi doplačo 100€. Bolše, da gusla ovega Volveja, dokler mu nea zruži, ker za Dačijami doben nea glave zasuče…

 16. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Prav vam je Slovenci. Če bi vsi kot Praprotnik, Kos in Klemenko srali po Janši,bi imeli podoben štandard kot ti trije, tako pa komaj shajate s plačo iz meseca v mesec.

 17. ultimax pravi

  Bivši LDSovec Slak Slavko pa je svetovalec MOLU,javna razvetljava!!Pri nas ni korupcije!!!!!

 18. kmet pravi

  Če ne bi bilo dol fe t a, nam takšni ali drugačni tiči nikoli-nikoli ne bi kaka li po glavi.

 19. Blu je modro pravi

  Praprotnik ne bo nikoli mogel postati Janša, pa, če si to še tako želi in bolno fantazira o njem. Model je resno bolan.

 20. kulisa pravi

  Kljub očitnim norostim, abotam in velikim pokom, narod še naprej voli ene in iste. Zakaj? Odgovor je sila preprost in ga strnemo v dveh točkah:
  – nimajo radi Slovenije in svojih otrok
  – so -isti komunisti in hlapci boljševikov
  Kako se rešiti tega pekla? Preprosto-iti na volitve in voliti tiste, ki imajo radi Slovenijo in svoje otroke! Jaz vedno volim pomlad in demokracijo!!

 21. jožek pravi

  Zanimivo je to,da je Janšev Volvo ravno tako “ogromen” pa nobenemu novinarčku ne pade v oči( pa še z sumljivim denarjem kupljen), okrog Praprotnikovega pa takšen cirkus.

 22. Rado pravi

  Praprotnik ima volvo XC90?
  A ni to takšen avto, kot ga je veliki vodja kupil z gotovino?

 23. No name pravi

  XC se je delalo do lani.
  Jožek@ bučman XC ali Country ni isto,če nimaš pojna ne tubezljaj.
  Sicer pa Praprotnik je levak in to se ve.
  Seveda F21 oz. UDBA,bo prevzela DUTB,zadolženost države strmo narašča oradbo je okrog 81% pravilne ocene pa so že blizu 90% gre pa za vse večje pomanjkanje denarja iz zdajšnji dvig plač v JS bo še bol udaril po proraunu.
  Kdor dobro opaža vidi da so levaki pobesneli spotikajo Požarja ,se divje zaganjajo v JJ in v boj pognali vse krte na desnici-to pa kaže ,da zadeva razpada navkljub ogromnem trudu.

 24. Demi Zen pravi

  xc90 pa res ni lih da boga za jajca drzis.

 25. ufff pravi

  le naši smrdeči jugo-balkanoidi lahko premerjajo JJ s praprotnićem…….JJ je uspel in deloval brez praprotnića, praprotniće pa brez divjega sovraštva in nestrpnega lažnivega pisranja po JJ pa bi sedaj lahko kvečjemu čistil stranišča…..ufff…ampak ker se je prodal naši legalni smrdeči mafiji je že “direktor”….ufff….kako čudno mar ne?

  in da smo si jasni, ker je tipičen divje nagonsko in DOKAZNO ideološko nestrpen in mafijsko zvest kučanovi rdeči mafiji, bo za vedno medijsko in sodno zaščiten……in od čisto vsakega njemu podobnega spoštovan ….ufff…saj so kot fotokopije…..uffff

 26. ufff pravi

  saj veste, da URADNO mafij ni med jugo-balkanci in sovjeti….so le državne strukture…..ufff…zakaj pa mislite, da se eu ne bo širila več med ostalimi jugići …in da sovjete sploh ne omenjamo…….lahko kvečjemu ukrajinci če jih uspe temeljito POČISTITI z smrdečo MAFIJO….ufff

 27. ufff pravi

  seveda so za naše rdečuhe tako jugo-balkanske kot sovjetske republike najbolj sanjske , pravne in privlačne države….čeprav večinoma so od tam zbežali ali se preselili… …in če bi imeli možnost in kaj sposobnosti, bi se še bolj preselili proti “gnilemu, zasovraženemu zahodu”….ufff….kako so predvidljivi……bolj kot pljuvajo v skledo iz katere jedo, bolj bi to skledo polizali….ufff…..
  je pa dobro, da se ta opranoglavi, grozno smrdeči gn oj večinoma kopiči v kao predestjih in gradovih…..drugje je še ogromno normalnih , poštenih, strpnih in delavnih ljudi……ufff

 28. jožek pravi

  No name, nisem rekel, da Praprotnik ni levak. Le poglej si malo slovnico, ne piše se”tubezljaj”, če si morda mislil s tem trobezljaj, poleg tega ,da si “slabo pismen” kaže tudi ves ostali tekst, kjer imaš kar nekaj “dokazov” za mojo trditev o pismenosti. Le preberi si ga!Tudi nisem pisal o nobenem tipu Volva tako, da tudi okrog tega ne “pametuj” preveč, ker s takim pisanjem ne izpadaš pameten.

 29. joško pravi

  Janez Janez……fausija do 10 let starega avta? on si ga je vsaj z legalnim denarjem kupil, kar zate ne moremo trditi.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen