“Žlahtni” Peterle gostil dr. Breclja – slednji ni samo pozer, temveč tudi občudovalec ex šefa Udbe Zemljariča!?

19

Minuli petek, 23.10., je evropski poslanec iz vrst NSi Lojze Peterle, na t.i. evropskem večeru gostil dr. Erika Breclja, ki ga je dodobra razgalilo nedavno pismo zaposlenih v Onkološkem inštitutu.

Zaposleni v Onkološkem inštitutu (OI) Ljubljana so na Mira Cerarja, predsednika vlade, namreč naslovili pismo, v katerem so se zavzeli za dr. Janeza Remškarja, odstavljenega direktorja inštituta. Hkrati so v pismu dodobra razgalili kirurga v OI, dr. Erika Breclja.

V pismu so zapisali, naj Cerar kot predsednik Vlade RS ne dovoli, da z njim manipulira Svet zavoda OI, vlada pa prek ministrice za zdravje, Milojke Kolar Celarc, temu naseda. Zaposleni so zapisali, da je »direktor OI dr. Remškar človek visoke etike«, za katero se je zavzemal tudi Cerar, preden je postal predsednik vlade. »Dr. Remškar je odstopil kot direktor jeseniške bolnišnice, ker je pri porodu umrl dojenček. Torej je prevzel objektivno odgovornost,« je zapisano. Prav tako je, kot generalni direktor direktorata za javno zdravje nasprotoval načinu nečloveškega obravnavanja primera Nekrep s strani dr. Gordane Živčec Kalan, predsednice Zdravniške zbornice Slovenije. Zaposleni navajajo, da je bil dr. Remškar »posameznik, ki je dal veliko tudi na etiko in način, kako naj deluje javno zdravstvo«. Enako je ravnal tudi v primeru vodenja OI, kjer ni nasedal na utečene razlage, kaj je narobe, prav tako ga ni bilo strah »zdravniških baronov a la dr. Erik Brecelj«. Navajajo, da je zato naročil pravno analizo Brecljevih ravnanj v zavodu, ki jo je pripravila Zlata Štiblar Kisić. Slednja je v OI prišla prav v času dr. Remškarja. Ko je kot pravnica ugotovila nepravilnosti, je dr. Remškar želel selekcionirati Brecljevo ravnanje, meneč, da niti v OI ni nedotakljivih.

Zaposleni navajajo, da so dr. Breclja nedotakljivega ustvarili slovenski mediji, čeprav svojih trditev ni nikoli dokazal. »On je res verjetno dober kirurg, če pa hoče kreirati zdravstveno politiko, pa naj postane direktor ali pa celo minister ter prevzame odgovornost za svoje trditve,« so zapisali v pismu. In nadaljevali: »Celo na tiskovno konferenco je šel z dr. (Igorjem) Šoltesom, nekdanjim predsednikom Računskega sodišča RS, ki v svoji karieri ni niti enkrat resnično pregledal poslovanja v zdravstvu, posebej v UKC Ljubljana in Onkološkem inštitutu Ljubljana. Bil je glavni avtor zakona o javnem naročanju, prek katerega denar odteka iz zdravstva.« S tem pa je dr. Brecelj nase vrgel velik dvom, saj je celo predlagal, naj Igor Šoltes postane novi minister za zdravstvo. Zaposleni v pismu to podkrepijo z: »da volk čuva ovce«. Nadalje navajajo, da potem, ko je Erik Brecelj dosegel odstavitev dr. Remškarja s položaja direktorja, je svet zavoda na nujni seji potrdil za vršilko dolžnosti direktorico, ki si je sama izplačala za 5 tisoč evrov nadur (Zlata Štiblar Kisić – op. av.). »Da te kap! Pokvarjenci brez primere!«, navajajo zaposleni v OI Ljubljana.

Pismo Miru Cerarju zaključujejo s trditvijo, da se je ministrica za zdravje (Milojka Kolar Celarc) postavila na stran tistih, ki v zdravstvu ohranjajo svoje privilegije in s tem kriminal najbolj sprevržene vrste. »Dr. Remškar pa ima prav: cesar je nag – zato je potrebno odpoklicati člane sveta zavoda, hkrati pa zavrniti zamenjavo dr. Remškarja na čelu OI.«

Sedaj pa pozor. Brecelj ni samo navaden pozer, temveč tudi občudovalec Janeza Zemljariča, bivšega šefa SDV!? Za osvežitev spomina: v nedeljo, 6. septembra, je dr. Brecelj za nacionalno televizijo (TV SLO1) izjavil, da je Janez Zemljarič zelo luciden starejši človek, ki pa je kljub starosti neverjetno razmišljajoč človek, neverjetno aktiven. Na vprašanje novinarja, kako to, da je Zemljarič tako vključen v delo oziroma prizadevanje ob investicijah v UKC, pa je dr. Brecelj izjavil, da je imel občutek, da je to stara ljubezen še iz časov, ko je Zemljarič deloval v UKC.

Peterle na naša vprašanja o gostovanju Breclja kot občudovalca Zemljariča na t.i. evropskem večeru ni odgovoril… je pa zato povedno sklenjen krog UKC Ljubljana – Zemljarič – Kučanova žlahtna desnica (NSi).

erik brecelj pismo3lojze peterle vabilo2

Št. komentarjev: 19
 1. linke pravi

  nedotakljovega ga je naredil Pop tv oziroma murgeljska tv a kanalizacija (debilni trebušak).

 2. zvonko pravi

  Peterle je še enkrat več izpadel Kučanov pajac in pajdaš udbomafije. Podtaknjenec per excellence.

 3. borec pravi

  dr.Brecelj se boji svoje žene.

 4. beno pravi

  fuj peterle fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj. sram te bodiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

 5. prof.dr. s FDV pravi

  Peterle bi se zlizal s hudičem samo da bi bil še enkrat predsednik vlade ali
  vsaj zunanji minister. SKD oziroma NSi je desna izpostava slovenske udbe.

 6. prof.dr. s FDV pravi

  Za časa Yu sem bil zaposlen skupaj z gospodom pravzaprav njegovo excellenco, današnjim ambasadorjem v Vatikanu, tesnim Peterletovim
  sodelavcem, ki je pred prvimi demokratičnimi volitvami neusmiljeno na govorniških odrih širom Slovenije razlagal kako bodo opravili s komunisti.
  Takoj po padcu Peterletove vlade se je začel udinjati komunistom, ker je sprevidel, da si bo le tako zagotovil lagodno, denarja in slave polno življenje. Peterle ga je imenoval “inženir ki z mehko roko obdeluje les”.

 7. raft pravi

  Peterle in pa Diklić Hribarjeva sta svojo vlogo odigrala z odliko. Samo bog ve, kaj ju še čaka v njunem bednem življenju.

 8. Your comment is awaiting moderation pravi

  Kdaj boste pa OBČUDOVALCE TITA lustrirali ?
  Sam vprašam ? Al moramo tud mi hodit po titovi poti ?
  Pri nas si pomeben itak sam če si bivši komunist in če si častl tita.
  Tako so prišli na vrh in tam ostali naši komunisti. In še vedno nas vodijo komunisti vsaj opozicijo ki je najbolj znana po tem .

 9. jožek pravi

  In na osnovi anonimke ste Breclja “tako obdelali”? Sram naj vas bo! Včasih, ko je bil aktualen “vaš mesija” na anonimke niste dosti dali! Zanimivo, kako dvojna je vaša morala. Ovčice beeeee.

 10. ufff pravi

  ufff….pa je moral naš podivjani, opranovlavi, enoumni , jugo-balkanski , NESTRPNI ljubljankovićev smrdeči pra sec zakruliti-….ufff…

 11. prof.dr. s FDV pravi

  Raft, na Bučka si pa pozabu?

 12. Sredinec pravi

  Lažje je imeti stališče, če ti nekdo slika črnobeli svet. Ni pa pravilno. Svet ni črnobel in delitev na dobre in slabe niti slučajno ni tako enostavna, kot jo slika JJ svoji čredici, kajti ko ovčice še Peterleta zblejajo za komunista pa se res lahko še sam režimo.. 🙂

 13. jožek pravi

  Točno to, Sredinec. Bog ne daj, da napišeš kaj o “pastirju” teh ovčic, ker te takoj cenzurirajo. Imajo pa “svojega komentatorja ufffa” njemu pa je dovoljeno napisati prav vse pa četudi bi po zgoraj citiranem 297.členu KZ bil njegov “komentar” zrel za ovadbo.

 14. Francisco pravi

  Pa da se ti mozeg zakuha!
  SPET TA PETRELE ZABLOJENI. Pa ta je pa resnični kameleon križan z mačko ali kaj?To pa resnično smrdi.Nič mi nikoli ni bilo jasno v tej sramotni šalabajzarski smrdljivi štacuni.Ta zapis pa razgalja !

 15. Afnogunc pravi

  Pa vi ste znoreli. Ali ni dovolj, da je vsa levica in vsi novinarji napadala Peterleta. No ja sicer pa je do neke mere razumljivo, ker je tudi SDS na levi. Kdor dvomi naj se spomni da se je SDS še ne tako daleč nazaj imenovala SOCIAL demokratska stranka. Tudi v Evropskemu parlamentu je hotela v socialistični tabor in šele ko so jih zavrnili in tja sprejeli naše deklarirane komuniste, so razočarani obupali. Ste že pozabil, da Peterleta kot predsednika prve vlade niso hoteli zrušiti le komunisti in rezervni “mladokomunisti” LDS. Uspeli so šele ob podli podpori Janše in Rupla (formalno Jambrek), ker so ga hoteli zamenjati za Bavčarja. Ne bom več našteval podlosti in polen pod noge, ki so jih metali pod noge Peterletu in SKD-ju, kajti proti katoliški stranki so se zarotili vsi, kar se nadaljuje tudi z NSi. Res da slednji niso brezmadežni, toda brez njih lahko SDS pozabi, da bi še kdaj sestavila vlado. Skrajna levica in nosilci “slavne komunistične partije”, se lahko smejijo prepirom med pomladnimi strankami.

  Malo se zamislite kdo dela večjo škodo na “desni”, ali levičarji, ali kar “desnica” s svojim zdraharstvom, ki je bolj prizanesljiva do pravih nasprotnikov, kot proti namišljenim.

 16. Sredinec pravi

  HoHoHo …. Francisko kot zanalašč osvetli moj prejšnji post! Prava faca!!! Nič mu ni bilo jasno, zdaj ko so mu razkrili da je Peterle komunist je pa končno zaštekal! Za crknit od smeha… :-)))..prav potreboval je nekoga, da mu preprosto razloži…. Takemu se narežim celo bolj kot anketam na tem portalu … :-)))…

 17. pubec pravi

  Afnogunc, kaj ne vidiš, da je tu trop ovčic, ki blejejo, kakor jim ukazuje ON. Popljuvajo vse in vsakogar pa čeprav na osnovi neke anonimke, na katere, v NJEGOVEM primeru niso dali nič.Ne, ne bodo se zamislili, ker namesto njih misli ON(čeprav je na krompirjevih počitnicah).

 18. Narim pravi

  Neka mi niko ne dira druga Peterleta.

  🙁

 19. franc pravi

  Janez bi rad spet sestavljal……ampak razen puzel ne bo sestavljal nič vec.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen