UVIDI V BEGUNSKO KRIZO: Nadškof Zore, poslanec Gorenak in svetovni popotnik Preac

53

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je ob robu današnje predstavitve prevoda okrožnice papeža Frančiška komentiral tudi begunsko krizo. Zavrnil je nekatere bojazni, da bi lahko begunci, ki so pretežno muslimani, ogrozili t. i. krščansko Evropo. “Krščanska Evropa ogroža sama sebe in je ne ogrožajo muslimani,” je dejal.

Po besedah Zoreta se Evropa krščanstva namreč že nekaj časa boji “kot hudič križa”, zato tudi nima identitete. “In če bodo morda ljudje, ki prihajajo od tam, s svojo zelo jasno osebno identiteto pomagali nam k oživitvi naše osebne identitete, potem hvala bogu da so tukaj. Tako se bomo mi začeli zavedati, kdo v resnici smo, ampak ne proti njim, pač pa skupaj z njimi,” je dejal.

Begunci so po oceni nadškofa dejstvo, ki je na naših mejah. Zanje je prva odgovorna država, ki ima vse vzvode ali pa jih bi vsaj morala imeti, da jih sprejme in zanje poskrbi, je dejal.

Vsak od nas mora ob prihodu beguncev po besedah Zoreta premagati brezbrižnost, ki se pojavi, ko skušamo nek problem ignorirat, po drugi strani pa se je treba znebiti strahu. Dejstvo po njegovem je, da lahko morda v tej množici najdemo tudi nekatere, “ki niso begunci v pravem pomenu besede”, ampak, “kdo izmed nas je za to, da se bo rešil” enega izmed njih, pripravljen pustiti umreti sto ljudi, se je vprašal.

Absolutno nesprejemljivo se mu tudi zdi, da bi vprašanje beguncev začeli zlorabljati za “nabiranje kakršnih koli točk”. “To je pa pokvarjeno,” je dodal.

Pripis: Poslanec SDS dr. Vinko Gorenak pa je na svojem blogu napisal tekst z naslovom “Migranti – kaj Slovenija ni naredila, pa bi morala”. Na Politikis.si ga objavljamo v celoti.

“Vladi RS sem že 23. 08. 2015 zastavil poslansko vprašanje kako se pripravlja na masovni prihod migrantov v RS. Takrat so bili vsi ministri, s Cerarjem na čelu, na dopustu. Odgovor na moje poslansko vprašanje bom dobil v skladu s pravili čez kakšen teden dni. Toda v tem času se je zgodilo veliko. Stvari se ne spreminjajo več iz dneva v dan ampak iz ure v uro in vsaka zamujena ura je lahko usodna za Slovenijo in njene prebivalce.
O tej problematiki, sem na tem blogu pisal tudi 01. 09. 2015 v prispevku z naslovom “Bo vlada RS kolektivno zmolila Oče naš“, pa tudi v prispevku 15. 09. 2015 z naslovom “Begunci prihajajo Vlada RS pa nič.
Kot že rečeno, zadeve se spreminjajo iz ure v uro in ne več iz dneva v dan. V času moderne elektronske infrastrukture kakršnokoli pomembno sporočilo kakšne evropske države ali njenega voditelja, v nekaj minutah doseže potencialne migrante v Siriji ali Turčiji. V skladu s tem se tudi ravnajo in načrtujejo svoje aktivnosti in poti. Danes so že na naših mejah.
Nekaj dejstev
• EU nikoli ni imela in nima enotnih standardov in enotne politike na področju migracij, zato nekatere države prosilcem za azil nudijo izjemno visoke standarde in denarna nadomestila druge pa seveda ne.
• EU ima na deklarativni ravni visoke standarde za sprejem migrantov, v praksi pa jih države uresničujejo vsaka po svoje.
• V dani situaciji množičnega navala migrantov v države EU, so reakcije posameznih držav povsem različne, vsaka pa si po svoje tolmači skromna skupna pravila na področju migracij.
• Večina držav EU skromna skupna pravila na področju migracij tudi krši.
• Mnoge države na meje poleg policije pošiljajo tudi vojsko, druge gradijo žične in betonske ograje, Nemčija pa je v določenem časovnem obdobju sporočila, da ne bo spoštovala Dublinkse uredbe, ki narekuje vračanje migrantov v državo, kjer so vstopili v Schengenski prostor.
• Grčija očitno sploh ne spoštuje načela varovanja zunanjih meja EU in migrante preprosto vozi na mejo z Makedonijo.
• Makedonija in Srbija se lahko pohvalita z dejstvom, da migranti iz EU bežijo k njim, ki niso člani EU in Schengna.
• Madžarska je kljub hudim kritikam nekaterih držav EU ena redkih držav EU, ki resno varuje meje EU in resno izvaja Schengen. Pred nekaj dnevi je v celoti zaprla mejo s Srbijo, tja je poslala tudi vojsko in migrantom sugerirala pot preko Hrvaške in Srbije.
In kaj počne Slovenija?
• Ponovno je uvedla nadzor na meji z Madžarsko od koder zaradi zapore meje med Madžarsko in Srbijo sploh ni pričakovati kakšnega masovnega navala migrantov.
• Slovenija se menda pripravlja na masovni prihod migrantov in naj bi lahko sprejela do 5000 migrantov, na Hrvaško pa jih je v enem dnevu prišlo 7000.
• Slovenija po izjavi obrambne ministrice na mejo ne bo poslala vojske, ker je to naloga policije.
• Predsednik vlade Cerar naslednji teden odhaja na zasedanje OZN, torej se z migranti ne bo ukvarjal.
• Slovenija pa bo po izjavah notranje ministrice migrante sprejela in z njimi ravnala “v skladu s predpisi”. Do katere številke? Vsak dan jih lahko pride 5000!
Nisem prepričan, da sta obe ministrici, tako notranja kot obrambna sposobni učinkovitega spopada s problemom migrantov. To še posebej velja pod pogojem, da bosta Nemčija in Avstrija učinkovito zaprli svoje meje. Nobenega razloga pa seveda ni, da tema dvema državama ne bi verjeli. Kja se bo zgodilo v Sloveniji, če bo Hrvaška migrante napotila na naše meje, avstrijske meje pa bodo zaprte? Kaj če na naše meje pride vsak dan 5000 migrantov? V Oktobru 150.000? Ta številka je več kot realna. Kako bomo ravnali takrat?
In kaj bi Slovenija morala narediti že pred mesecem dni, pa tega ni naredila?
Resna vladajoča politika, kar sedanja seveda ni, bi že zdavnaj sprejela naslednje ukrepe:
• Določila bi maksimalno število migrantov, ki jih solidarno lahko sprejmemo, seveda glede na število migrantov v drugih državah EU, njihovo ekonomsko močjo in številom prebivalcev.
• O tej naši odločitvi bi obvestila EU zlasti pa naše sosednje države, še posebej Hrvaško.
• Postopno bi mejo s Hrvaško zavarovala s kakšnimi 4000 policisti (vseh imamo okoli 8000).
• Postopno bi vpoklicala celoten pomožni sestav policije in ga napotila na varovanje meje s Hrvaško.
• Ustvarila bi zakonske pogoje za sodelovanje vojske pri varovanju meje z Republiko Hrvaško.
• Pomembno bi zaostrila zakonodajo na področju ilegalnega prehajanja državne meje.
• Po potrebi bi sprejela še druge, tudi ostrejše ukrepe za varovanje državne meje.
Resne vladajoče politike pač nimamo, zato bomo očitno vsi nosili za sedaj še neznane posledice migrantskega navala na Slovenijo.
Kje je trajna rešitev problema migrantov?
Trajna rešitev problema migrantov ni v EU, lahko pa EU pomembno prispeva k rešitvi tega problema, zlasti s pomočjo OZN. EU je več let mirno gledala na več kot dva milijona migrantov v Turčiji. Tudi vprašala je ni, če potrebuje kakšno pomoč za oskrbo migrantov. Trajna rešitev problema migrantov in njihovo morebitno vračanje domov pa je seveda vzpostavitev varnostnih con v njihovih matičnih državah, seveda pa tudi mednarodna vojaška akcija proti teroristični organizaciji, ki sebe imenuje islamska država, o čemer je pisal Janez Janša TUKAJ.”

Za dober uvid, v čem je največji problem (ne)integracije muslimanov v Evropi, ter seveda posledično tudi v Sloveniji, je 7. septembra za Reporter povedal, svetovni popotnik in novinar Gregor Preac.

“Najprej je tu težava z vero in kulturo – torej povsem druga miselnost, običaji, navade. Potem z jezikom, nato z delovnimi mesti ob lastni velikanski nezaposlenosti. Potem pridejo njihove družine, cele vasi, ko sporočijo, da je morda Slovenija prijetna dežela. Potem dobimo spet “izbrisane” – ilegalne migrante, ki poniknejo tudi v trgovino z drogami, telesnimi organi, belim blagom, prostitucijo, orožjem, tihotapstvom ali v delo na črno. /…/

Legitimno je tudi vprašanje, kaj je Zahod s priseljevanjem pridobil. Del multikulturnosti, da, del njihove prehrane, kak ples, nekaj glasbe, ampak živijo povečini v getih na obrobju, skriti, sami s seboj in svojimi, zaprti vase. Skoraj nič ne doprinesejo k znanosti, umetnosti, gradnji družbe, k demokraciji. Prihajajo iz pasivnih avtokratskih držav. /…/

Lahko potujem in me sprejemajo, ker se absolutno prilagajam kraju in ljudem, kjer sem. Ne zahtevam ničesar zase. Nikakor pa si ne želim doma živeti v bloku skupaj z ljudmi povsem druge glasnosti, glasbe, higienskih navad, zvokov neke vere, ker že vnaprej vem, da bi me motilo, mi jemalo svobodo in prinašalo neprijetne misli. Pokritost obrazov v tretjem svetu me kot gosta ne moti, moti me doma. Ker je ločevanje ženske od moškega.” (sta/ured)

krscanstvo vs islam

Št. komentarjev: 53
 1. jaka pravi

  Gregor Preac: Med letoma 2050 in 2100 se bo v Evropi rojevalo več muslimanskih otrok kot otrok staroselskega prebivalstva.

 2. še prej pravi

  Jaka, še prej se bo to zgodilo! Hrvati so se pozanimali, kaj se dogaja jugovzhodno od nas in vedo povedati, da v Turčiji čaka še 1.200.000 ljudi na primeren trenutek za pohod v Evropo. Vodstvo Evrope pa spi, namesto, da bi omogočili vsem tem ljudem, da bi imeli človeške pogoje za bivanje doma, od koder so prišli. Sedaj se dela tako, kot bi pacientu z razlitim slepičem dajali aspirin, namesto, da bi ga operirali in odstranili nevaren izvor bolezni. Ampak takoj, ne pa da sestankujejo in ne vejo, kaj bi. Če bodo mečkali, bo EU razpadla, ker se bo pač morala vsaka država sama zase braniti pred tem navalom migrantov. Res je, so reveži, ampak takšnega bremena ne bomo zmogli, že zato, ker imamo doma veliko revščine.

 3. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Nakladači iz rdeče FDV nam nakladajo že kar preveč časa, zdaj nam je začel nakladati še visok dostojanstvenik iz črne DDV. Dovolj vas imamo obeh.

 4. MEFISTO pravi

  Včasih bi bilo bolje, če bi tudi Zore kaj obdržal zase ali pa vsaj drugače povedal.

 5. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  V naslednji dneh bo v Sloveniji vsaj 50..000 migrantov. Z Evropo je konec, če se ne zaustavi priseljevanje muslimanov. Prej ali slej bo prišlo do popolne fašistoidnosti staroselcev in arogantne brutalnosti vseh muslimanov, tudi tistih ki že dalj časa bivajo v Evropi. Treba bo nabaviti orožje za samoobrambo, Tisti, ki si to lahko privoščijo se bodo začeli seliti na druge civilizirane kontinente. Res daleč so nas spravili levičarski neoliberalci.

 6. WC pravi

  Papež je infiltrirani komunist

 7. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Zaradi nizke rodnosti Evropa res ogroža samo sebe, vendar zaradi tega ni treba, da kontinent že sedaj prepustimo necivilizirani drhali, ki je indoktrinirano z eno najbolj nazadnjaških in brutalnih ver.

 8. Marijan pravi

  HM, nekaj podobnega so naredili Amerikanci s Pearl Harburjem 7. decembra 1941. Žrtvovali so eno bazo, da so obrnili javno mnenje, ki je bilo proti sodelovanju Amerike v vojni v Evropi od koder so imeli slabe izkušnje saj so jih na stari celini pljuvali, kaj se vmešavajo (1. svetovna vojna) in kaj se gredo razsodnika po svetu. Podobno se je dogajalo tudi na Balkanu, kjer smo ali so se klali skoraj celo desetletje in še ni popolnoma končano. Vendar so vseeno večletno vojno končali v pičlem mesecu dni. Morda so res naredili narobe. Sedaj bi bilo drugače, skoraj sigurno bi si Evropo in Azijo razdelili Nemci in Rusi, sedaj bi bili vojno z Amerikanci za Afriko, morda tudi za južno in severno Ameriko. Ali bi mi bili tukaj pa je veliko vprašanje, namreč Hitler in Stalin sta imela sorodne metode, slednji še hujše od prvega. Ta se ni oziral tudi ne na lastni narod.
  No in tukaj očitno računa papež, da se bodo izobraženi mladi Evropejci vrnili v posvetno verovanje v nadnaravno in to ne glede na žrtve, ki se bodo ob tem zgodile………….

 9. raft pravi

  WC pravi:

  Papež je infiltrirani komunist
  ——————————————
  Zore pa malo vleče na Grmiča.

 10. igor pravi

  Kaj pa ateisti ki ne verjamemo v nobeno pravljico? Nas je največ

 11. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Marijan, ti si pa pri meni doktoriral iz politične geografije in ekonomske politike Severne Koreje. Moram reči, da si bil med najboljšimi mojimi študenti.

 12. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Igor, ateisti, večina nas je vrhunskih intelektualcev iz FDV, tudi moja malenkost, verjamemo v Marxa, Engelsa, Lenina, Stalina in Titeja.

 13. jernej pravi

  Preac je povedal tako, kot si misli 99% Slovencev.

 14. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Jernej, Preac ni povedal vsega kar si misli o muslimanih. Če znaš brati
  njegove izpovedi med vrsticami potem je slika grozljivejša,pravzaprav grozljiva.
  Ali veste kakšna je razlika med povprečnim muslimanom in kristjanom?
  Če muslimanu zanikaš obstoj Mohameda, te je pripravljen ubiti.
  Če povprečnimu kristjanu zanikaš obstoj Jezusa te bo ignoriral.
  Ali veste, da vam bo vsak musliman povedal, da je bil Jezus pravzaprav musliman, tudi njegova mati in oče sta bila muslimana. To jih uči njihova vera in njihovi imami v mošejah.

 15. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Samo vprašanje nekaj dni je kdaj bo Cmerar spustil muslimane preko Slovenije v Avstrijo, bolje prej, ker bo mnogo manj materialne škode. Če si jih Merkelca želi in jim kliče Hertzlich Wikommen liebe muslims, potem naj jih ima.
  Val stotisočev imigrantov bo mogoče ustaviti samo z NATO vojsko na obali Mediterana. Tiste puhlice “vrhunskih” politikov, da bi morali finančno podpreti prebežnike v turških, jordanskih, libanonskih taboriščih lahko pridejo iz ust bedakov. Muslimani vedo, da je Evropa pokleknila in imajo sedaj enkratno priložnost za novo življenje. Še milijoni bodo prišli, tudi iz sahelske Afrike.

 16. linke pravi

  še enkrat hočemo orožje da se branimo . je to jasno!

 17. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Hrvaška predsednica je včeraj izjavila: med vikendom bo na Hrvaško prišlo še 40.000 migrantov. Politiki EU se sprenevedajo ali pa so bebci.
  Treba je ostro ukrepati. Val beguncev ne bo usahnil, še več jih bo prišlo.
  Samo NATO vojska lahko ustavi te termite.

 18. kulisa pravi

  Dati pomoč pomoči potrebnim-to je moj moto. Vsevprek, celo potencialnim ISISovcem, lopovom, samomorilcem, trgovcem z belim blagom…NE, hvala! NIKOLI!! Kako ločiti? Z medsebojno svetovno izmenjavo prstnih odtisov, življenjepisom, izkazanim rojstnim listom, da so res Iranci, Iračani, Sirci, …ne pa, ja, ne pa ISISovci in enaki našim komunistom. Kdor želi širiatsko pravo, naj gre v Sirijo, Irak. Evropa tega ne pozna, Amerika tudi ne, Avstralija tudi ne, Afrika tudi ne-torej?!

 19. Noatradamus 3 pravi

  Z jugovzhoda se valijo novi valovi migrantov in razmišljam: večina so dobro hranjeni, zavračajo hrano in vodo in mečejo stran (posnetki na tv), večina so mladi, krepki moški, pravijo, da imajo denar od prodaje hiš v Siriji (kdo je kupil hiše, če je treba od tam bežat?) Torej jim nekdo plača potovanje. Preden se bo Evropa ovedla in poslala vojsko za obrambo na južno mejo, bo prepozno, takrat bodo imeli v svojih državah že veliko ISIS borcev, infiltriranih med begunce, ki bodo povzročali izgrede v notranjosti evropskih držav. Pravih beguncev iz Sirije je po nekaterih navedbah okrog 40%.

 20. Blu je modro pravi

  Zakaj hoče Slovenija postati črna packa teh romarjev v obljubljeno deželo Nemčijo na njihovi poti? Ti ljudje, ki bežijo so vsega spoštovanja vredni za njimi je 3000 4000 km!! Mnogi, mnoge z otrokom v naročju. Ti, ki vpijete orožje in ne vem kakšne oslarije še, dajte sebe zamisli v njihovi situaciji. Asimilacija je lahko pričakovana šele po letu dveh. To je preizkušnja za nas in trdnost naših značajev, da ne podležemo njihovi kulturi. Ti ljudje bežijo od nasilja in je to v glavnem srednji sloj Sirije. Imeli so višji standard, kot ga imamo mi sedaj.

 21. Blu je modro pravi

  Torej problem je v naši hlapčevski kulturi, vključno z Nemci.
  Tem ljudem na trden in dostojanstven način povedat, da smo Evropejci in imamo device že na zemlji in nam ni treba umret v boju, da bi vidl nago babo.

 22. Blu je modro pravi

  In jest Blu sem zadnji preok!
  Težava je v tem, ker je koran spisu že nekdo pre mano in pred Mohamedom. Nekdo, ki je rabil verske fanatike na povodcu. Tale Mohamed je dobr nategnu te neumne ovce!
  Resnica brez natega je, da je Bog kreator vsega. To smo tudi vsi ljudje.
  In ima kot kreator ljubeč odnos do vega svojega stvarstva. Tu ni prostora za dvom, kaj šele za sovraštvo.

 23. Blu je modro pravi

  Ko pa bodo imeli pravi odnos tudi!! do svojega življenjskega sopotnika. bo izraz “nago babo” spremenjen v Mami, Mutti….Z veliko!
  In ne bodo zakrivali obrazov svojih sopotnic, ampak jih s ponosom in veseljem pokazali.
  Po teh kilometrih si to zaslužijo!

 24. linke pravi

  Pandorina skrinja se je odprla .kmalu bo prišlo iz nje vse zlo . Moramo se zoperstavit z vsemi sredstvi ,brez milosti

 25. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Blu, Mohamed jim je dal takšno vero, kakršno si zaslužijo. Dal jim je napadalno, necivilacijsko, brutalno vero s katero skušajo prevladati nad kristjani. In to jim mi velikodušno dopuščamo, seveda po zaslugi levih anarholiberalcev Evrope.

 26. fertik pravi

  ….Slovenska vojska je skuhala 1070 otrokov, ki jih je potem razdelila na področju Maribora, je dejal Srečko Šestan iz Civilne zaščite…. http://www.vecer.com/clanek/201509196143503

 27. Blu je modro pravi

  Dr. mr. prof. FDV.. On (Mohamed) jim ni nič dal, razen zablode. On si jih je vzel za sužnje.
  Vendar s to dediščino Mohamedovo ne bodo prišli nikamor.
  Vrednost tega je tolikšna, kot število beguncev v Kuvajtu.

 28. Petrovc pravi

  Zakaj obstoji država? Država je skupnost ljudi z enako kulturo, jezikom in genetskimi zasnovami, vero, preteklostjo in običaji. Namen države je, da tako skupnost ščiti, pred zunanjimi ogrožanji, ji omogoča varnost in boljše življenje, ljudem, skratka, daje delo in kruh.
  KAJ NAM DAJE SLOVENIJA!?
  Poplnoma nič od tega!
  Pokradli so nas, prodali so nas, sedaj nas bodo dali še poklati!

 29. Petrovc pravi

  Časi so, ko sem se spomnil tiste lepe, partizanske pesmi, takole nekako:
  “HEJ MAŠINCA ZAGODI, NAJ ODMEVA POVSODI, NA SLOVENSKEM SMO MI GOSPODAR,…..”

 30. Petrovc pravi

  Na mejah imajo policisti največ težav s nevladnimi rganizacijami. Drhal teh organizacij dela nerede. Posebej Amnesty International. LEP VZGLED DAJEJO BEGUNCEM!

 31. Petrovc pravi

  Država bo to drhal, teroristično, prenesla na občine! Občimne pa na občane! In kdor bo imel proste kapacitete v hiši ali stanovanju, jih bo dobil! Za minimalno plačilo najemnine. Nekaj časa. Po tem pa bodo zastonj! In NIKOLI VEČ SE JIH NE BOSTE ZNEBILI!

 32. Petrovc pravi

  Pred takole petsto leti (1450) je padel Konstantinopel, v roke muslimanov, vzhodno Rimsko cesarstvo, ki je za 1000 let preživelo Rim!
  IZDAL GA JE VATIKAN! ZA LADJO ALI DVE ZLATA!
  danes Vatikan izdaja NAŠO, ZAHODNO CIVILIZACIJO!
  Za splatkarske igrice, da bi se vrnili in spet plačevali njim zlato!

 33. Petrovc pravi

  Čitajte, čitajte, čitajte, knjigo, ki je aktualna, bolj, kot kdarkoli, knjigo: “MEIN KAMPF”!
  Resnica o komunizmu, liberalizmu, Anglo demokraciji, nesposobnih in lenih v vladah, o nevladnih organizacijah (Amnesty International) o RKC!

 34. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Blu, ti si pa še bolj telegentn kot pa Marjan. Mohamed jim je dal takšno vero, da so zavojevali skoraj vse od Indonezije do Andaluzije, sedaj bodo pa še Evropo in to brez orožja. Orožje pride na vrsto pozneje, v glavnem noži in sablje.

 35. linke pravi

  od mene lahko samo dolge ali pa kratke rokave ! dobijo namreč.

 36. Petrovc pravi

  MALO ZA HEC:
  1. Vsakemu članu nevladnih rganizacij, ki se kot drhal, zbirajo na meji in po državi in hočejo bando v Sloveniji, dodeliti po 4 (štiri) teroriste! Za vsak prekršek odgovarjajo oni! Za hrano in stanovanje nič! Kajti radi jih imajo, naj jih imajo!
  2. Vsakemu župnišču RKC po deset teroristov. Enako kot 1.

  MALO ZARES:
  1. Vse, razen tistih, ki dokažejo, da so kristrjani, izgnati, d koder so prišli!
  2. Na mejo policijo in vojsko in mejo zapreti!

  Hrvatje imajo popolnoma prav! Kaj se cmeri Cerar, da niso opravili svoje “naloge” OD KOGA SMO DOBILI NALOGO, da sprejemamo to drhal???????

 37. raft pravi

  Petrovc pravi:

  Časi so, ko sem se spomnil tiste lepe, partizanske pesmi, takole nekako:
  “HEJ MAŠINCA ZAGODI, NAJ ODMEVA POVSODI, NA SLOVENSKEM SMO MI GOSPODAR,…..”
  ————————————————–
  Prihajajo časi, ko bomo Slovenci zopet stopili skupaj.

 38. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Škof Zore, res smo mi sami sebi največji sovražniki in ne muslimani. Prvega imamo v Vatikanu, drugi ste pa vi.

 39. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Današnj oglas vi FAZ: Ministrstvo za okolje in prostor za brezposelne fakultetno izobražene Slovence razpisuje nekaj sto delovnih mest smetarjev, ki bodo
  v Muenchnu, Stuttgartu, Frankfurtu in Berlinu čistili in pobirali smeti za našimi dragimi gosti iz Bližnjega vzhoda in Afrike.

 40. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Veselimo se dejstva, da v muslimanskem Bangladešu ni ISIS, ki bi talal
  denar državljanom za dolgo pot v Evropo. Vendar počakajmo, pustimo se presenetiti.

 41. Petrovc pravi

  V USA 90% kriminala, uradno, pvzroče črnuhi.
  V Namibiji, tako mi je pravil Johan, tamkajšnji veleposestnik, črnuhi ne delajo nič. Ko jim je, na svojem psestvu, da bi živeli v dostojnih bivališčih, pripeljal les, deske, tramove, pohištvo, so ga razmetali in pokurili. Gonijo pa se za vsakim grmom. AIDS je bolezen OPIC, črnuhi so ga fasali, ker seksajo opice.
  V Avstraliji Aborgini ne delajo nič. Pijani so ali pa leže v senci največkrat pa oboje.
  V Arabiji ne moreš na ulico, če si Europsko oblečen. Verjetnost, da bi te ubili je 90%! Evropski delavci žive v kanc lagerjih, zastraženi.

  Pri tem pa se je nekaj dni nazaj, na TVSLO1 dvoje “kulturnikov” OGABNO norčevalo iz katoliškega obreda, maše! Več kot ogabno! In to se smatra za alternativno kulturo!
  NAJ DRHAL NA TVSLO1 KAJ TAKEGA POKAŽE IZ MUSLIMANSKEGA OBREDA, ČE SI UPAJO!

 42. Petrovc pravi

  EUROPSKE POLITIČNE STRUKTURE SO V CELOTI NESPOSOBNE!
  Edino kar znajo je, da nasprotnike označujejo za fašiste, nacionaliste in naciste. Diskvalifikacija razmišljujočih.
  Na POP TV so zadnje demonstracije v Nemčiji, proti Merklovi, dekli Anglije, označili za “skupinica pijanih Nemcev in razgrajajočih”!
  To isto sem gledal na RUTV. Šlo je za dostojno demonstracfijo z napisi in povsem mirno, dokler ni skupina pijanih in razgrajajočih levičarjev in Amnesty International demonstrante vulgarno in nasilno napadla!

 43. Petrovc pravi

  Samo okli 10% teh, takozvanih, beguncev, je iz Sirije!
  Ta drhal je iz Iraka, Šiptarji, Afganci, Somalci, Libijci, pa še ostali črnuhi!
  Celo toliko so leni, da smeti ne počistijo za seboj!
  Za njimi smeti in razdejanje, čistijo Evropejci!

 44. Petrovc pravi

  P’RJATLI-RAZUMNI:
  1. Po podatkih CIA, je realno, da se bo v naslednjih petih letih v EU poskusilo prebiti do 50.000.000 drhali! Od Indije, Kitajske, Bangladeša, Sirije, Somalije, Libije, …………… skratka, sami muslimani.
  2. Če se ta številka samo polovično uresniči, bo leta 2040 v Europi rojenih več muslimanskih otrok kot nemuslimanskih.
  3. Europa potrebuje ZDAJ in TAKOJ, reformatorja kot je bilomn Adolf Hitler! Samo z drugačnimi vojaškimi svetovalci in brez Angleških agentov.

 45. Petrovc pravi

  Izjava nadškofa Zoreta je naravnost šokantna! Kaže pa vso podlost, izprijenost, Bogomrzje RKC!
  Z krvjo naših otrok in naših vnukov bi se radi igrali Nosterdamusa, samo za svoje zlato!
  RKC je organizacija drhali, ki št5eje zgolj zlatnike in diamante!

 46. Petrovc pravi

  Putin in RU metropolit so jasno povedali! Rusija je dežela pravoslavnih, to kulturo je treba spoštovati ali pa oditi!
  Troje pevk, ki so hotele v pravoslavni cerkvi v bikinkah peti svoje pesmi, so zaprli na dolgoletne kazni ali pa izgnali!

 47. Petrovc pravi

  V naslednjih 10 letih se bo. se namerava, v Europo izseliti 50.000.000 pribežnikov, muslimanov! Vse to je organizirano in vodeno iz centra zla!
  Leta 2040 bo v Evropi rojenih več muslimanov kot nemuslimanov!
  Europa bo pretežno črna!
  Imeli bomo, kot se norčujemo iz Srbije, svoje Kosovo!
  Nemci Merklovo sovražijo!
  ALI SE BOMO PREBUDILI IN VRGLI TE NESPOSOBNE POLITIČNE ELITE ALI PA NAS BDO VNUKI PREKLINJALI V SOLZAH IN KRVI!

 48. Petrovc pravi

  ČITAJTE KNJIGO MEIN KAMPF IN VSE VAM BO JASNO!

 49. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Rešitev problema z muslimani je zelo enostavna. Treba jih je naseliti severno od arktičnega kroga na območju Norveške, Švedske in Finske.
  Po ramazanu 2016 jih bo že pol manj v Evropi.

 50. univ. prof. dr. iz FDV pravi

  Me prav zanima koliko “slovenskih” muslimanov prejemnikov socialne podpore bo odpotovalo na romanje v Meko.

 51. 123 pravi

  Veliko tukaj vas govori, da so levaki dopustili trenutno priseljevanje mohamedovih sužnjev. V bruslju ima večino desnica, merklova baba je desna….

 52. mnenje pravi

  angelca bi morala res piškote pečt, kot je zapisal Jež v Delu, sicer nam bo razsula zahodno kulturo, ampak njej je tako prijetno pri srcu, ko islamisti nosijo njeno sliko in jo častijo, upam, da si je že dala sešiti burko. Me pa zanima, kako je s tem, če podpiraš in skrbiš v imenu humanizma okupatorja, si dobrodelnež ali kolaborant?

 53. jesus christ superstar pravi

  BIL SEM BEGUNEC IN STE ME SPREJELI. 😉

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen