Pitje vode ne preprečuje alkoholnega mačka

0

Poseganje po kozarcih vode ali ropanje hladilnika po prekrokani noči ne blaži posledic mačka, namiguje nova raziskava nizozemskih in kanadskih preiskovalcev, ki so prišli do zaključka, da je edini način preprečevanja mačka enostavno pitje manj alkohola.

Mednarodna ekipa raziskovalcev je študente povprašala po njihovih navadah glede pitja alkohola, da bi ugotovili, ali je možno mačka pozdraviti in ali so nekateri posamezniki nanj imuni.

Raziskovalci so 826 nizozemskih študentov povprašali, kako poskušajo blažiti simptome mačka. Izkazalo se je, da niti hrana niti voda nimata nobenega pozitivnega učinka. 54 odstotkov jih je odgovorilo, da po pitju alkohola jedo, na primer težke zajtrke ali mastno hrano.

Več kot dve tretjini študentov pijeta vodo med uživanjem alkohola, več kot polovica pa jih vodo pije pred spanjem. Čeprav sta ti skupini beležili malenkost boljše počutje od tistih, ki niso pili vode, niso bile ugotovljene bistvene razlike pri silovitosti mačka.

Prejšnje raziskave so pokazale, da četrtina pivcev trdi, da nikoli nimajo mačka. Zato so raziskovalci sedaj povprašali 789 kanadskih študentov o njihovem “pijančevanju” v zadnjem mesecu in posledičnih mukah ob mačku. Anketa je pokazala, da tisti, ki niso dobili mačka, enostavno niso zaužili dovolj alkohola, da bi sploh razvili simptome. Med tistimi, ki so veliko pili, praktično nihče ni bil imun na mačka.

Zato so raziskovalci prišli do jasnega sklepa, da več kot spiješ, bolj verjetno boš dobil mačka, poroča britanski BBC. Pitje vode sicer pomaga pri žeji in suhih ustih, a ne bo odpravilo glavobolov in slabosti. Ker za zdaj ni pravega zdravila za mačka, saj si znanstveniki niso niti enotni, kaj ga povzroča, je najboljši nasvet raziskovalcev manjša količina zaužitega alkohola. (sta)

alkohol pitje

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen