Zaradi vročinskega udara ljubljanska urgenca nabito polna

1

Na ljubljanski urgenci imajo tudi zaradi toplotnega vala zelo veliko dela, so danes povedali za STA. Bolniki na pregled čakajo več ur. Med drugim obravnavajo različna vročinska obolenja.

“Obravnavamo vse, kar sodi v poletni čas, tako različna vročinska obolenja, veliko je izčrpanih, veliko je težav zaradi pikov insektov,” so povedali na urgenci v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana.

Na vročino so še zlasti občutljivi starejši in bolniki, pri katerih lahko pride do zdravstvenih zapletov. Kot na svojih spletnih straneh navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, med zdravstvene težave, ki lahko nastopijo po daljšem obdobju vročine, sodijo kožni izpuščaji, vročinski krči in izčrpanost, kratkotrajna izguba zavesti oz. omedlevica ali celo vročinska kap.

Vročinski val se danes nadaljuje, temperature pa bodo po napovedih dosegle tudi 38 stopinj Celzija. (sta)

vreme vrocina zenska lezi

Število komentarjev: 1
  1. Dado pravi

    Tale Mesec vam dela skrbi. Mlad je je, inteligenten…Veliko ljudi simpatizira z njim, konec koncev bo izvoljen tudi pri naslednjih volitvah. Za razliko z avtorjem te bedno ankete,,,, Naj gre avtor ankete na naslednje volitve kot kandidat za poslanca, jasni, da bo pogorel. Tako objektivna in verodostojna je tudi anketa.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen