Znamenitosti Triglavskega narodnega parka v digitalnem vodniku

0

Triglavski narodni park je pripravil digitalni vodnik, ki obiskovalcem omogoča, da na enostaven način preko pametnih telefonov in tablic poiščejo informacije o naravnih in kulturnih znamenitosti, tematskih, kolesarskih in pohodnih poteh ter drugih možnostih za rekreacijo.

Aplikacija, ki je na voljo za mobilne naprave v spletnih trgovinah Google Play in App Store, se nahaja pod imenom Julius Guide, pripravljena pa je bila v okviru projekta Julius – Raba in ovrednotenje kulturne dediščine ter skupna uporaba športne infrastrukture na čezmejnem območju od Julijskih Alp do Jadrana.

Vodnik obsega zanimivosti Triglavskega narodnega parka, Krasa, Ljubljane z okolico in Naravnega parka Julijsko Predgorje v Italiji, na voljo pa je v slovenskem, italijanskem in angleškem jeziku, so sporočili iz javnega zavoda Triglavski narodni park.

Na območju Triglavskega narodnega parka je trenutno predstavljenih 55 točkovnih zanimivosti in 14 tematskih poti. Z izbiro točke ali poti se prikažejo zemljevid in točna lokacija ter kratek opis s slikovnim materialom. (sta)

triglav2

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen