Schumacher Jr. kariero v formuli začel z zmago

0

Prva postaja v karieri voznika v formulah se je za mladega Micka Schumacherja, sina večkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, začela sanjsko. Na prvi dirki v formuli 4 je v nemškem Oscherslebnu zmagal in tako postavil dobre temelje za nadaljevanje športne poti v svetu formul.

Mick Schumacher je pokazal, da jabolko res ne pade daleč od drevesa. Tako kot nekoč njegov oče je že v mlajših kategorijah opozoril nase, tokrat z zmago na že svoji prvi dirki nemškega prvenstva ADAC formula 4. Mlajši Schumacher je dobil eno od dveh voženj današnje dirke, na prvi preizkušnji je bil 12.

Prav zaradi njega se je na dirkališču zbralo veliko predstavnikov sedme sile, takšna medijska gneča sicer na dirkah te ravni ni običajna. Čeprav so 16-letnega Schumacherja po treningih in kvalifikacijah obvarovali pred prevelikim pritiskom, se po zmagi le ni mogel izogniti obveznostim, ki jih morajo opraviti zmagovalci dirk.

“Neverjetno, da sem zmagal na tej dirki. Preprosto presrečen sem. Težko opišem svoje občutke,” je skušal zbrati misli Mick Schumacher. Do zmage je prišel po odličnem startu in po dobri taktični vožnji v obdobju, ko je bil na stezi varnostni avtomobil. Dirkaški konec tedna si bo mladi voznik dobro zapomnil, saj je že v soboto dobil tudi priznanje za najboljšega dirkača novinca v formuli 4. (sta)

FRANCE AUTO RACING F1 GP(fotografija je simbolična)

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen