Janez Janša kot pravi državnik: V Bruslju se trudi za Slovenijo, doma pa ga politikanti (NSi) ignorirajo

46

Predsednik SDS Janez Janša se je danes, 9. aprila na sedežu Evropske komisije v Bruslju sestal s podpresednikom komisije Valdisom Dombrovskisom. Pogovarjala sta se o ekonomskem in političnem položaju v Sloveniji in EU s poudarkom na potrebnih reformah, dokončanju sanacije bank, vzpostavitvi normalnega poslovnega okolja in privatizaciji.

Predsednik SDS je podpredsednika Evropske komisije seznanil tudi z napori, ki jih SDS vlaga v normalizacijo gospodarskih in političnih razmer v Sloveniji ter s težavami, ki jih ob tem srečuje.

Medtem so politikanti iz vrst NSi povabilo SDS za sestavo vlade v senci zavrnili. Ljudmila Novak je namreč odgovorila, da bo “NSi ohranila samostojnost, saj morajo imeti volivci na volitvah možnost izbire med različnimi programi in različnimi strankami”.

Mimogrede, do prvomajskih praznikov bo tudi znana odločitev ustavnih sodnikov glede zadeve Patria. Od nje bo tudi odvisno, ali bo Janez Janša lahko s svojim znanjem in politično kilometrino še dalje aktivno pomagal pri trudu za boljši slovenski jutri, ali ga bodo za nekaj časa poskušali ponovno onemogočiti…

Povezani članek: Zadeva Patria: Mozetič nakazal pat pozicijo, s tem bi se zaprl dostop do ESČP! Ob tem je še neokusno zabavljal.

janez jansa bruselj

Št. komentarjev: 46
 1. janko pravi

  Brez SDS ni normalne Slovenije, o NSi pa ni potrebno izgubljati nadaljnjih besed – pač prodane duše.

 2. Medeni1952 pravi

  Kolikor jaz vem imamo za pogovore z predstavniki EU vlado in EU poslance.
  j.a.j.o.b.a.n se nima kaj pogovarjat v imenu Slovenije zato ni dobil mandata na volitvah.
  LP
  Joško iz Prekmurja

 3. Perceptor pravi

  Pozorno oko

  Zanimala bi me vsebina komentarjev, ki so v Evropi neopazno krožili od ušesa do ušesa ob opravljaljanju pošvedrane oprave enega od ovekovečenih. Zanimanje za napore, ki jih bojda vlaga stranka SDS, za normalizacijo gospodarskih in političnih razmer v Sloveniji je ob muzanju prav gotovo zvodenelo.

 4. Slovenec 1 pravi

  NSi naj spremeni ime stranke,ker so izničili načela ustanovnih temeljev.Vodstvo stranke je popeljalo politiko v smer kot SLS in se oddaljilo od nas,zato nimajo več ligitimnosti,da nas zastopajo.Niti enega slovenskega namiga nimajo v prid slovencev in demokratov,so priliznjenci aktualne rdeče politike,ki je izničila narod in deželo.Tako se komunizem seli v slovensko cerkev-SRAMOTA!

 5. RESNICA
  Lažje je verjeti stokrat ponovljeni laži
  kot resnici, ki jo slišiš prvič

  Naši uporabni idioti imajo problem
  Predalčkajo samo še boljševistične laži in neumnosti

  Niso jih naučili misliti z lastno glavo in zato nikoli ničesar ne preverijo
  in zato predalčkajo vse boljševistične laži, ko pa naletijo na nov podatek, ki se ne ujema s predalčkanim gnojem, ga zavrnejo kot največjo laž.

  LOGIČNO je, da v medijih strank Foruma 21, ne bodo NIKOLI hvalili kakšnega, ki ni njihov. Peli pa bodo slavospeve svojim tudi za največje traparije

  Uporabni idioti ne opazijo vseprisotne CENZURE
  in najbolj nori imajo na vse le en odgovor, ki se ujema z vsebino gnoja v predalčkih

 6. dejstvo pravi

  Nova Slovenija je dobra samo še za na odpad.

 7. Medeni1952
  kaj bi ti dal, da bi se lahko kakorkoli pohvalil z dosežki kakšnega, ki si ga volil

  O saj res! Vedel si da voliš mačka v žaklju! Od kod potem taka frustracija in jeza na samega sebe!

  Pa saj boš lahko na naslednijih volitvah vse ponovil
  ker do takrat še ne boš ugotovil smisla volitev

 8. MEFISTO pravi

  Ni naklučje, da Tonin zelo rad nosi enake ali podobne kravate kot mislec Židan pri SD.

  Seveda obvezno rdeče barve.

 9. klemen pravi

  Če bi imeli v SLO 5 politikov ranga JJ, bi bili že zdavnaj 2 Švica!

 10. odisej pravi

  Ta je pa res vroča, tip na levi strani ima obleko tako pošvedrano, kot da bi v eni in isti obleki spal tri dni! Iz EU ni odmeva o JJ, samo vi, Reporter in Demokracija objavljate, da se vaš pošvedrani še kako trudi v tujini, če ne doma, rešiti…..

 11. OPOMIN pravi

  Kako lahko pravomočno obsojeni hodi po parlamentu EU.

 12. Boske pravi

  Slikal bi se lahko tudi v Ljubljani bi bilo manj stroškov, koristi od njega tako ni nobene.

 13. odisej pravi

  OPOMIN, hodi v Evropo, ampak k manj znanim kot ta Latvijec! EU elita se ga na daleč izogiba! Saj pravim Poltikis, Demokracija, Časnik in Reporter objavljajo, kje je vse on! A nič ni dosegel, popolnima nič, celo Zveru ne uspeva nič, da bi posredoval in tlakoval Janši zlato pot do EU!

 14. janez pravi

  Kako je lahko šel ven iz slovenije???

 15. umetnik123 pravi

  Od kdaj nas pa v Evropi zastopajo arestanti ? Ni čudno, da se nam smejijo, ko vidijo tega obsojenca kot zastopnika za Slovenijo ! Tudi mene, kot poštenega Slovenca, me je sram !!!!!!!!

 16. miki pravi

  Ha ha ha ha……samohvala.

 17. Andrej pravi

  klemen pravi:

  Če bi imeli v SLO 5 politikov ranga JJ, bi bili že zdavnaj 2 Švica!
  —————————————
  Kakšna Švica, če pa čefur vojnovič pravi da je njegova dežela tu v Sloveniji Jugoslavija?
  Drugače pa imaš prav.

 18. Pravica pravi

  @odisej,

  obleka še ne naredi človeka.

 19. bučko pravi

  Res me zanima, koga on v Belgiji predstavlja? Mene že ne! Jokat hodi, ker doma ne more na “ablast”.Pa še na čigave stroške in povabilo?

 20. pubec pravi

  Pa kako lahko zapusti državo, če še ni odslužil dosojene kazni?

 21. Andrej pravi

  bučko pubec

  Saj nihče od tebe ne pričakuje, da bi kaj razumel. Si samo eno navadno komu-najzarsko pezde.

 22. hors pravi

  Nam gre zelo dobro ko ni več JJ na oblasti !!!!! Kajneda ?? Ful nam je dobr.Potem se pa obregnete v njegovo obleko.Ni tako kot Pahor obleka Brioni za 4000 eu! Nekaterim gre res dobro.

 23. jasna pravi

  Nori Slovenci bodo šele čez 50 let dojeli kdo so bili v Sloveniji državniki (JJ) in kdo uničevalci slovenskega naroda (Kučan in tovarišija), a takrat bo že zelo zelo prepozno.

 24. Perceptor pravi

  Spoštovana @hors. Z obleko izražamo tudi odnos in spoštovanje do gostitelja ali sogovornika.

 25. kulisa pravi

  Ja, Janša je edini, ki mu Kučan ne more do živega. Kučan živi samo še za to, da omeji Janšo. In ima fantastične bebote, ki mu pri tem pomagajo, od NSIjevcev, preko Kluba571 do lenuhov Foruma21. Haloo, cepci, mi smo tudi Slovenci, delavci, kmetje, zavedni intelektualci, vsi, ki imamo Slovenijor es radi. Kaj delate z nami? Ba.nda zahojena!!

 26. Slovenec pravi

  NSi je perspektivna stranka, ki ne potrebuje tutorjev.
  Zato podpiram Ljudmilo in Mateja, čeprav se z njima ne strinjam v vseh pogledih.

  SDS pa si naj nastavi ogledalo (poštenost).
  Mimogrede, MusSomeli je dejal, da moramo spoštovati odločitve sodišč(!).

 27. Andrej pravi

  Slovenec pravi:

  NSi je perspektivna stranka, ki ne potrebuje tutorjev.
  Zato podpiram Ljudmilo in Mateja, čeprav se z njima ne strinjam v vseh pogledih.

  SDS pa si naj nastavi ogledalo (poštenost).
  Mimogrede, MusSomeli je dejal, da moramo spoštovati odločitve sodišč(!)
  —————————————————————
  Ti si Slovenac ne pa Slovenec..

 28. pubec pravi

  Andrej, žal ti bom odgovoril na “tvojem nivoju”. Očitno si ena ovc, ki blejejo vedno eno in isto, s svojo glavo pa ne mislijo!

 29. bučko pravi

  O Švici so razmišljali politiki že na začetku naše samostojnosti. In kaj je se je od tega uresničilo? Samo to, da navadni smrtniki švicamo,nekateri od njih pa imajo tam naložen kapital.Vizija se jim je vsaj delno uresničila! Bog ne daj, da bi jih imeli še več takih!

 30. Andrej pravi

  pubec pravi:

  Andrej, žal ti bom odgovoril na “tvojem nivoju”. Očitno si ena ovc, ki blejejo vedno eno in isto, s svojo glavo pa ne mislijo!
  ———————————————
  Nisem te hotel užaliti. Me pa jezi, ko ste nekateri Slovenci tako bu-tasti. Več kot 70 let vas ta rdeča ban-da stiska za jaj-ca in gol-tanec, pa še vedno lahko manipulirajo z vami kot z zadnjimi be-daki na tem svetu.

 31. pubec pravi

  Veš Andrej, nimam občutka, da bi z menoj ravno manipulirali, ker sem precej “apolitičen”, vendar me razjezi pisanje tega portala kako “Janša kot veliki državnik in politik…” vsi drugi, ki morda mislijo drugače pa so politikanti. Le prečitaj nekaj njihovih člankov. Pa saj so v NJEGA čisto zaljubljeni. O nepristranskosti novinarjev pa ne bi izgubljal besed! Tega vi njegovi pristaši ne opažate!

 32. hors pravi

  perceptor to tudi jaz vem.ali je prav da ima Borut obleko za tak denar povej.

 33. Andrej pravi

  pubec pravi:

  Veš Andrej, nimam občutka, da bi z menoj ravno manipulirali, ker sem precej “apolitičen”, vendar me razjezi pisanje tega portala kako “Janša kot veliki državnik in politik…” vsi drugi, ki morda mislijo drugače pa so politikanti. Le prečitaj nekaj njihovih člankov. Pa saj so v NJEni. O nepristranskosti novinarjev pa ne bi izgubljal besed! Tega vi njegovi pristaši ne opažate!
  —————————————————
  Apolitičen? Ne verjamem ti. In po vseh pogromih na Janšo bi ti branil uboge politike rdeče strani, ki imajo skoraj vse medije v svojih rokah?
  Se mogoče spomniš vloge teh medijev, ko so na ulicah bolane Ljubljane rušilo Janšo? Da ne omenjam Patrije, Depale vasi……………

 34. pubec pravi

  Pa saj Andrej, ti NOČEŠ razumeti ali pa si …. Sploh ne branim nikogar, vendar se mi upira to njihovo “kovanje v nebesa” NJEGA, vsi drugi so pa politikanti.Saj ga tudi ti malikuješ kot boga, o njegovi “senčni strani” pa seveda spet NOČEŠ slišati pa verjemi, da je tudi on človek s kar precej napakami. Kapiši?

 35. Andrej pravi

  pubec

  Nisem zasledil, da bi se ti upiralo kovanje v stratosfero Kučana ali pa kogarkoli od rdećih banditov. Janšo tako sovražiš, da si boš še kaj naredu, ko ti bo ponovno vladal.

 36. pubec pravi

  Andrej, zanimivo, da ti cenzura “spusti skozi” takšen komentar. Verjetno si “njihov”. Ne vem pa, kje si zasledil moje povzdigovanje Kučana? Res pa je, da TVOJEGA idola ne hvalim, ker mi njegova ravnanja pač niso všeč!!!

 37. Medeni1952 pravi

  Andrej pravi:

  10. 04. 2015 at 08:59

  bučko pubec

  Saj nihče od tebe ne pričakuje, da bi kaj razumel. Si samo eno navadno komu-najzarsko pezde.
  AN.DR:EJ
  To je tvoj komentar ko nimaš kaj pametnega za povedat.
  Lep pozdrav
  iz Prekmurja

 38. Andrej pravi

  pubec pravi:

  Andrej, zanimivo, da ti cenzura “spusti skozi” takšen komentar. Verjetno si “njihov”. Ne vem pa, kje si zasledil moje povzdigovanje Kučana? Res pa je, da TVOJEGA idola ne hvalim, ker mi njegova ravnanja pač niso všeč!!!
  ———————————————–
  Bereš prehitro. Nikjer nisem omenil, da povzdiguješ Kučana. Ko bereš moje komentarje, prosim uporabi tisto, kar naj bi bilo tam nekje med ušesoma.

 39. Perceptor pravi

  Kar tako, za razmislek.


  Andrej pravi:
  11. 04. 2015 at 20:29

  pubec

  Nisem zasledil, da bi se ti upiralo kovanje v stratosfero Kučana ali pa kogarkoli od rdećih banditov.

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  in po tem:

  Andrej pravi:
  12. 04. 2015 at 12:25

  Bereš prehitro. Nikjer nisem omenil, da povzdiguješ Kučana. Ko bereš moje komentarje, pros

  ?????????????????????

 40. re gornjemu pravi

  Ne domišljaj si, da so tvoji “komentarji” tako globokoumni, da jih ne razumem. Enkrat sem že napisal, da VI blejete vedno eno in isto. Poglej si svoj gornji komentar, kjer pišeš o Kučanu , stratosferi in rdečih banditih pa ti uporabi tisto med ušesi! Lep dan ti želim in končujem debato s teboj.

 41. ufff pravi

  mislim, da se eu ne bo več širila med jugo-balkance , ker je počasi, vendar jasno spoznala, kako deluje ta enoumna čredniško/legalno mafijska rdeča kloaka, kjer vse mora biti krvavordeče , vse nostalgićo komunajzersko, divje ideološko social-nacionalistično obarvano in zelo nestrpno do vsega kar ni smrdeče jugo-balkansko………..tako, da…….ker je rdečih balkanoidov brez dvoma več kot normalnih (le na hr je nekja ravnotežja….) bodo ostali jugo-balkanci še vedno tam kjer so….jezni, nestrpni, sovražni, razočarani, nostalgični, nazadnjaški, nerazviti in partijsko urbanizirani……..jih je pač več kot normalnih….uffffff

 42. ufff pravi

  re gornjemu,
  ali je edino dovoljeno ” novinarstvo” le tisto enoumno smrdeče sr an je iz bande 571?

 43. homoeroticus pravi

  Janša hodi v Bruselj kot opozicijski politik in ne kot državnik! V tem je mala razlika!

 44. Andrej pravi

  pubec

  Praviš, da si apolitičen, v resnici pa si rdeč, da kar peče. Tudi jaz prekinjam debato s teboj.

 45. Perceptor pravi

  @Andrej, čeprav se me ne tiče, ampak, ker s @pubecom prekinjaš debato(???), si upam brez vprašanja vskočiti. Namreč: Biti rdeč, ni nič posebnega. Ko ti zaradi razuma, ki ti je vladar, rdečica začne bledeti, je olajšanje duši dobrodošlo. Če pa si neumen, potlej pomoči razuma ni. Neumnež ostane neumnež na veke vekov.

 46. Andrej pravi

  Perceptor pravi:

  Prav imaš. Ne tiče se te.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen