Samomorilski napad na najvišjega civilnega predstavnika zveze Nato v Afganistanu

0

V Kabulu je bilo danes tarča samomorilskega napadalca vozilo najvišjega civilnega predstavnika zveze Nato v Afganistanu. Turški diplomat Ismail Aramaz jo je sicer odnesel nepoškodovan, ker ga ni bilo v avtomobilu, sta pa življenje izgubila turški vojak in afganistanski civilist, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah prič je napadalec v vozilu z veliko hitrostjo zapeljal v Natovo vozilo s turškimi zastavicami, nakar je avtomobil eksplodiral. Policija v Kabulu je potrdila, da sta v napadu poleg napadalca umrla dva človeka, od tega en afganistanski civilist.

Po navedbah neimenovanega turškega diplomata je življenje izgubil tudi turški vojak. Šlo je za člana Aramazove varnostne ekipe.

Aramaz je bil poprej turški veleposlanik v Afganistanu, trenutni položaj pa je prevzel januarja. V času napada ga ni bilo v avtomobilu.

Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Kot so sporočili, je bil njihova tarča “konvoj tujih zavojevalcev”.

Napad se je zgodil na močno zavarovanem območju, v bližini katerega ležita iransko in francosko veleposlaništvo, vladna ministrstva in rezidenca nekdanjega afganistanskega predsednika Hamida Karzaja. (sta)

samomorilec avto Odgovornost za napad so prevzeli talibani

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen