Pavel Koder se več ne boji Kučanove paradržave. “Kučan je od Elana prejel za več kot 400.000 DEM daril,” pravi.

72

Včeraj je nekdanji Elanov finančnik Pavel Koder “praznoval” na Dobu 81. rojstni dan. Na ta dan je novinarka Demokracije Vida Kocjan naredila z njim ekskluzivni intervju. Zadnji del pogovora se je nanašal na Elan, njegovo poslovanje in darila ter gotovino, kar vse so prejemali takratni partijski funkcionarji nekdanje skupne države.

Pavel Koder se tokrat paradržave Milana Kučana ni ustrašil. Eksplicitno je dejal, da je Kučan v letih 1986 do 1989 dobil od Elana za več kot 400.000 tisoč nemških mark daril. Danes bi to (nominalno) pomenilo 200.000 evrov ali eno solidno hišo, dejansko pa nekajkrat več, vse tja do enega milijona evrov!

Koder v intervjuju pove, da je Kučanov kurir za ta darila bil Peter Mayer (visok uslužbenec takratne Ljubljanske banke in sodelavec SDV): “Potem pa mi je leta 200 gospod Peter Mayer, ki je vsa ta darila in denar prevzemal tudi za druge, ne samo za Kučana, ko me je srečal na Tromostovju, rekel: “Pavel, a veš, kako se Milan boji, če boš ti vse povedal?!””

Tudi drugi partijci, v bistvu Kučanovi mentorji, so se krepko omastili preko Elana. Koder razlaga: “Z Ivanom Mačkom Matijo sva se osebno srečala takrat v Celovcu, kot sem že dejal, ko je osebno prevzel 570.000 šilingov. Glede (Franceta) Popita pa lahko povem, da sem moral podpisati pogodbo z Beograjsko banko, po kateri je Popit prejel 50.000 nemških mark za graditev svoje počitniške hiše v Portorožu. Šlo je za posojilo v breme Elana, ne Popita.”

V isti številki Demokracije se je oglasila tudi Špela Furlan, dolgoletna piarovka v Kučanovem predsedniškem kabinetu in se odzvala na enega prejšnjih zapisov Kocjanove v zvezi s Kodrovimi najnovejšimi izjavami in panično zanikala, da bi Kučan kaj osebno in direktno dobil od Elana. Jasno, Kučan je vedno bil dovolj previden, da ni dovolil osebnega prevzema daril od Elana in njegovih uslužbencev, a zato so vedno bili pri roki kurirji kot je bil Mayer. A Koder je leta 2015 eksplicitno jasen: “Kot sem že leta 1993 dejal, je samo gospod Milan Kučan v letih 1986 do 1989 dobil od Elana za več kot 400.000 nemških mark daril.”

pavel koder kucan

Št. komentarjev: 72
 1. demokrat1953 pravi

  Torej obstaja priča korupcije , ki , tako, da se v točno ve , kdo, kje , kdaj in koliko je pokvarjenec dobil. In naša sodišča ? Nič !!!! Saj gre za ” našega ” Kučana!!!!!!!

 2. matej pravi

  Palček pokaži zdaj ta darila! Še vedno so spravljena v nacionalizirani murgleski bajti, kajnede?

 3. peter pravi

  To novico bodo takoj prevzeli vsi slovenski mediji. Čez par ur pa bodo kriminalisti že trkali na Kučanova vrata.

 4. kekec pravi

  …koliko pa je nabral jj…..

 5. Dr.David pravi

  Čas in kraj sta znana. Znano je tudi za kakšno vrednost je prejel darila. Znano je tudi kdo je bil posrednik. Znane so tudi priče, ki to potrdijo.

  Kje je Fišer, kje je sodstvo, kje je policija?

 6. jani pravi

  Kučan bo tole sedaj težko zanikal. Koder je povsem jasen, Furlanova pa ga jasno more ščititi. Super lahko delo za policijo in tožilstvo, če se bodo seveda upali spraviti nanj.

 7. zapriseženi levičar pravi

  Ko je prekmurski Kučanov rojak Kučanu tik pred osamosvojitvijo Slovenije
  povedal kako določeni rdeči “elitneži” kradejo družbeno premoženje, ga je
  Kučan na kratko odpravil: veš fant danes vsak naš človek svojega konja jaha. In še danes jahajo.

 8. kik pravi

  tudi če bi bilo res, je zadeva že zdavnaj zastarala.

 9. wir sind bereit... pravi

  Laž in Kućan imata kratke noge…

 10. zapriseženi levičar pravi

  Tedanjih 400.000.-DEM je enakovrednih vsaj današnjih 300.000.-€ in vsekakor ne 200.000.-€.

 11. kulisa pravi

  “kekec”: imaš menstruacijo? Halucinacije? Si na Metelkovi? Morda se je pa ga. Pavlič, prvoborka in zavedna Slovenka, vendarle zmotila, ko je v oddaji Pričevalci rekla, da dokler bo palček živ, ne bomo zvedeli resnice?! Še je živ in jo vemo, resnico namreč, čeprav samo 1 bilijardinko, a vseeno, vemo, da imata laž in Kučan kratke noge.

 12. erwin pravi

  Pa še na naš račun je bil na zdravljenju v Švici!!! In to ne v katerikoli bolnici, najdražji, se razume.Pes komunistični, crkne naj.
  p.s. kao da podpira javno zdravstvo

 13. Andrej pravi

  Lepo in edino pravilno je, da se Slovencem pove resnica, vendar je vse zaman. Za sankcije je prepozno, pa tudi če ne bi bilo, bi se vse uredilo v kakšni beznici.
  Za malega Pacha M se nič bati. Ovijal nas bo okoli prsta še naprej in nam s kakšne barčice kazal nago r-it.

 14. zapriseženi levičar pravi

  Mačkov Ivan je bil pa skromen komunist. Zadovoljil se je samo s 570.000.-
  Šilingi, ali tedanjih 83.000.-DEM. Je pa lahko že Zidarjev Ivanček svojemu žlahtniku kaj primaknil od poslov v Iraku in Libiji, saj je gradbeno mehanizacijo v ogromnih količinah kupoval v Švici, Avstriji in Nemčiji, za tako ogromne posle so pa imperialistični kapitalisti rade volje odvezali mošnjičke in Ivančku primaknili za kakšen priboljšek.
  Podpredsedniku ta črnih Mateju Toninu pa kapo dol, ker je dobrosrčno podprl da se Kučanu poveča tista sramotno majhna penzija.

 15. baubau pravi

  Mahinacije so potekale predvsem prek Slovenskih podružnic Beogradske banke,ki pa je takoj potem šla v stečaj-še v socializmu- in so jo brez preiskav kar ukinilli.Poleg Kodra so še druge žive priče-npr.direktorji in vodje te banke in obilo dela za raziskovalce,ki imajo vsaj pol toliko korajže kot Koder.Res pa je bolje,da so že starejši tako kot on.

 16. erwin pravi

  Pa še to : leta 86-89 si lahko, če si jih imel, kupil najmanj 10, 1-2 sobnih stanovanj. Zalega komunistična…..

 17. zob pravi

  Kaj vse lahko počneš, če imaš medije na povodcu?
  Seveda če nimaš vesti, ne duše. Kučan slednjega nima niti v sledeh.
  Žal pa je 99,99%levakov istih. Kako bi sicer to lahko bili?
  Ostalo so butasti navijači.

 18. zapriseženi levičar pravi

  Ta črni in ta rdeči so grobarji Slovenije. Živela SDS.

 19. zob pravi

  Naslednje volitve – (formula slovenskih volivcev, ki vedno vžge) vas bomo kradli z novimi lepimi obrazi, prenovili bomo celo svoje laži ustanovili novo instant stranko vse po željah levakov.
  V življenju je vedno tako, da tisti, ki vara (levaki na oblasti) in tisti, ki želi biti prevaran (levakarski volivci) se vedno najdejo magično skupaj. Med njimi deluje kemija na prvi in zadnji pogled, zaradi odsotnosti pameti slednjih (levih volivcev).

 20. jelka pravi

  Tipična komunajzarska posla! Sram te bodi Kučan!

 21. Dušan.ljubljana pravi

  Najbolj lepo mi je ,ko vidim malega Kučančka in ga vidim ko sedi na pločniku in kako mu bingljajo nogice. ?????

 22. Stric pravi

  Pravosodno-medijski stroj Josipa Broza zločinsko deluje dalje, kot da se ni po osamosvojitvi prav nič spremenilo. Nasprotno: čedalje hujši postaja.

 23. Your comment is awaiting moderation = uros. pravi

  Torej je dobil darila. O.k.
  Ampak eni so pa protipravno kradli in švercali orožje.
  In noben jim ga ni dal za darilo . Torej kaj zdej ?
  Kaj bomo zdej ? Aja, zbrisali mi komentar kot po navadi.

 24. dragoljub pravi

  pogrešam, da bi kdo obudil Štefkin račun v mehiki. tisto je bilo tako slabo ponarejeno, da bi moral avtor v prvi razred oblikovne. podobno naivno vse skupaj kot dokazovanje buchele o tem, kdo je direkten potomec koga. tipično, da se ne loti Ilira Pravljičarja, ki ima frenološko gledano veliko analogij z Enverjem Hoxho

 25. resnica vas peče desničarji pravi

  hahaha, jaz tudi pravim, da imam 25 cm dolzga
  koliko pa je to res, pa je druga stvar in enako je tudi pri Kodru
  poleg tega nisem vedel, da so darila nekaj kar bi imeli z zakonom prepovedano? ah saj res: saj nimamo !!
  tako da dragi koder: dokazi,dokazi in še enkrat dokazi.
  brez njih si samo še eden izmed ki pravi da ima 25 cm.
  pa LP

 26. Star partizan pravi

  Kučan vir vsega zla v Sloveniji , ta bo plezal po steni predno se bo stegnil zaradi vesti.

 27. bralec pravi

  Normalen bralec precita clanek in ga, ce ima cas ali ne kaj pametnejsega dela, kratko pokementira. Ce ima svoje mnenje napise daljsi komentar v obliki clanka samega.
  Senilji starci, osamljeni in nezadovoljni z samim seboj, kot vsem svetom, pa clanka ne citajo, kajti takega napora ne zmorejo vec. Raje se prepirajo po spletu in kazejo vso svojo umsko in fizicno bedo in razkroj.

  Pa se k clanku: ves denar od prodaje ELAN-ovih smuci v tujini je sel direktno na racun Slovenske UDBE! ELAN ni od tega imel nic. Za to pa so bile smuci v Sloveniji, takole 30% drazje, kot v tujini.

 28. JOJ pravi

  Me zanima, kaj, koliko in komu so dajali daril komunističnim veljakom pred razpadom Jugoslavije in še potem! Na ta način je šlo poleg Elana veliko podjetij v maloro, pol so pa vzroke za vse propadle firme osamosvojitvi in njenim zaslužnim ljudem naprtili! Kje je tu kakšen novinar levičarskega tiska? Reve upogljive hlapčevske!!!

 29. veteranka pravi

  Verjetno je za kakoršen koli pregon “poštenega “Kučana prepozno, oziroma nemogoče, ker ga sodstvo ščiti.

  Je pa veliko vredno že to, da se take stvari obelodanijo in jih lahko vsak prebere. Hvala g. Kodru za pogum, da je spregovoril, upam, da mu zaradi tega ne bodo zopet odvzeli palice in podobne sankcije.

 30. klinček pravi

  Pa kaj se čudite, saj to je “drobiž”. Bavčar, Zidar pa tudi Janša so “operirali” še z večjimi zneski. Vsi radi “poslušajo šelestenje papirja”, ki mu rečemo denar.

 31. dragomir pravi

  tole je zelo verodostojen članek! obsojenec in zapornik govori tisto, kar hoče novinarka slišati. IJJ je povedal, da mu zaporniki na dobu do zadnjega verjamejo, da je nedolžen. v zameno, da on verjame v njihovo nedolžnost, zgleda
  briljanten intervju je še en člen v verigi norosti in ponarejanj; ob lepljenkah iz arhivov, izginulih glasovih za referendum, ob pridodanih glasovih za referendum (Irgl in primorska veja SDS).

 32. zapriseženi levičar pravi

  Baubau, pozabil si LHB Frankfurt. Tam je pred osamosvojitvijo kraljeval
  kao desni France Arhar.

 33. bralec pravi

  V clanku pisete, da je bilo 400.000 DEM tam leta 1987/88, ekvivalentno vredno, kot danes 200.000 Eurov!
  To seveda ne drzi.
  Cene zivljenskih potrebscin in energensov so bile 4x nizje, kot danes!
  400.000 DEM je leta 1988 pomenilo takole 800 srednjih plac v Sloveniji. S katerimi se je dalo ziveti, 4x bolje, torej efektivno kot 2.000 DEM.
  200.000 Euro pomeni danes manj kot srednjih 200 plac s katerimi se da ziveti 4x slabse!

  Realno je leta 1988 400.000 DEM pomenilo toliko, kot danes okoli 2.000.000 Euro!

 34. ufff pravi

  ufff…..koliko krat vam moram povedati, da četudi zakolje sredi belega dne na glavnem trgu nebogljenega otroka ne bo imel težav?

 35. ufff pravi

  a je imel stalin kakšne težave s svojim sodstvom? pa jih je zaklal nekaj deset milijov……

 36. ufff pravi

  pa tito? pa milošević? pa andropov? pa maček? pa januković? pa lukašenko? pa mile? pa drnovšek? pa jaruzelski…..(ups, ta možno, da ja….) pa izebegovići? pa luksići? pa putine? ….pa …pa …..pa….pa……ufffff….zaklali so desetine in desetine milijonov ljudi, zapodili še enkrat toliko,….ufff…ONI SO MAFIJSKO ,medijsko, sodno ZAŠČITENI…..in jih naši rdeči balkanoidi kot sovjeti blazno častijo, slavijo, ščitijo……oni so takšni in konec debate.

 37. ufff pravi

  da smo jasni, nobena jugo-balkanska kot sovjetska država ni MAFIJSKA država, mar ne?-……sarkazem off…..uradno seveda, nobena od teh post komunističnih držav nima nobenih težav z njihovimi mafijskimi rdečimi nomenklaturami, ki vse upravljajo, vse vodijo in “demokratično” zmagujejo na kao demokratičnih volitvah…..ufffff……isto velja za vsa ta post-komunistična enoumno rdeča sodstva, kjer so stari zverinski, mafijski, komunajerski kadri ostali na svojih najvišjih mestih……..

  in verjemite, da ni ga iz bande 571, ki vam bo priznal, da je le navaden plačanec teh mafijskih rdečih nomenklatur…..celo več, prepičevali vas bodo , da na balkanu kot med sovjeti NI MAFIJ……..če so , seveda, so drugače misleči…., ki seveda niso (skoraj -odvisno koliko si na vzhodu ali jugu….)nikoli na oblasti.

  ti isti rdeči bedaki, vas bodo prepičevali, da je neki neostalinitični grški finančni minister najbolj sposoben finančnik na svetu, četudi njegova borza zgublja 10% na dan…..saj poznate opranoglavost vseh teh naših rdečuhov…..,………..vseh, spomnite se, vseh….bolj so “medijsko” ugledni, bolj so mafijski, hinavski, lenobni, nesposobni…….verjemite…..

 38. MEFISTO pravi

  Imej pamet, Jelka!

  Kučan pa sramota, daj no!

 39. zapriseženi levičar pravi

  Štefka dej no mir, prej srečaš zelenega psa kot pa poštenega komunajzarja.

 40. Aloysius Premk pravi

  Eden zgorejje omenil Stefkin gnar v Mexico,pa je vse tiho.Nekdo je tudi omenil Kliniko v Australiji in to JJ-u.Kaj hudica cakate,na dan z dojkazi in pohapsit te kjnudi in pa seveda tudi tiste ki te lopove scitijo in jih stiskati z jajca ali joske,dokler ne povejo kje so denar dobili in kje je se presezek??

 41. meander pravi

  Palčka še bo dolgo bolela ta hudobna siva glava. Koder je sedaj povedal samo, 10% tega kar je vedel. Še bo panika v Murglah.

 42. bralec pravi

  On je najvecji, najvisje segajoci, slovenski politik vseh casov. In ni, da bi mu gledali pod prste za malenkosti nekaj okupatorskih Nemsih Mark, nevrednih in krvavih. Smo se za to borili, od 41 do 45 leta, da bomo malikovali denar okupatorja, proc z njim. Zadnji postrescek mora odkloniti napitnino v Markah! Torej, hvala ti, da si nas obvaroval pred to gnusobo.

 43. Zoran pravi

  Dragi moji ni samo Koder tisti ki veliko ve še eden je pa pravtako na Dobu in to zato ker se je Golubiču zameril , ker ni hotel njegovim lakajem plačevati po 70 000Eu na mesec pa so mu uničili dve dobri firmi ker je postavljal konkurenco Adriji
  Človeka so vlačili po časopisih in mu podtikali eno za drugim – še njegove ,, prijatle,, so obrnili proti njemu da so pričali kot so jim ukazali .Sodnica pa niti slišati in videti ni hotela kaj je bilo napisano na dokumentih .
  Ja dragi moji Slovenci tako je ti strici iz ozadja ali bolje naj dobijo imena Kučan -Golobič – Genorio in še so veselo živijo na plečih naroda pa nič narod gre dalje in hitro vse pozablja ..Ter tolerira Kučan ni edini iz Elanvega delal bajte kaj pa Vogrinec kaj pa Križaj ??
  Naj Koder pove koliko so bile smuči Elan v USA in koliko je dejansko Elan dobil -ostalo je šlo za financiranje UDBE pa ne samo to zanima me kdaj bodo organi pregona potrkali na vrata direktorjev banke in posojilnice v Borovljah ja ljudje marsikaj se ve marsikaj ne upajo povedati … Koder NI ukradel popolnoma nič le ko se je Slovenija osamosvajala ni želel dati toliko denarja kot so zahtevali naj malo Peteerle pove …
  Kar pa se J J tiče o tem ni vredno izgubljat besed ..slej ko prej se bo nekje pokazalo za račune na Slovenski banki in posojilnici v Borovljah in Celovcu ane JJ malo pa te to skrbi
  Pa kaj narod pozablja — Pa še nekaj kako naj bo mandatar neodvisen in enak za vse ko pa ima pedigre tak kort ga ima ..pa še nekaj k Cerarju -Kučan ne hodi ampak Cerar k njemu to vidimo na ulici kajne mandatar Mirko
  Pa še nekaj ne sekirajte se kajti ne pomaga – pa še tisto kmet zamenja prašiče kaj pa v slovenski politiki ali ni ravno obratno ….

 44. Hotimirko pravi

  @meander, v naši vaški gostilni še nihče ni slišal za Kodra. Ne trezen in ne pijan. Toliko o glavobolu!

 45. bralec pravi

  @Zoran: kruto a realno! Odlicen komentar! Upam, da se vrne se Petrovc, Mudo Moreno,… Zgleda, da je cenzura pozitivno vplivala na kvaliteto komentarjev.

 46. bralec pravi

  Da se ne pozabi: ni bil samo ELAN tisti, ki so ga kradli v osemdesetih! Tudi ISKRA, SMELT, SCT,….. Se spomnite tiste afere uvozenih cipov iz Svice! Tovornjaki so koncali na Ljubljanskem smetiscu, nevreden odpad! Izginilo pa je nekaj deset miljonov mark!!!!

 47. Brutus pravi

  Pogrešam komentarje ”raziskovalnih novinarjev” iz kluba 571. Pogrešam tudi kakšen članek na temo 220.000.000 USD Sthephanie Kucan v eni od mehiških bank. Pogrešam še marsikatero zanimivo temo, ampak od teh nano ”raziskovalcev” ni kaj pričakovati. Raje dodo do nezavesti nabijali n.p. prodajo zemljišča JJ v Trenti in podobne nebuloze!

 48. Nikki pravi

  To pa res, bralec, cenzura je pokazala, kakšni komentarji so zaželjeni., erwin, ufff, itd.. Očitno cenzura ni namenjena odgovornosti po 297. čl. KZ, temveč odstraniti RESNICO.

 49. ufff pravi

  dragi zorane, reče se le navadna jugo-balkanska ali sovjetska (post-komunistična, zverinska) LEGALIZIRANA (rdeča) MAFIJA……nič več nič manj, kulturno kot civilzacijsko mora biti tako, ker je prevladujoći jugo vzhodno-evropski in vzhodno-vzhodni bebo pač tak…….in sodišča so med jugo-balkanski kot med sovjeti le podaljšana roka te LEGALIZIRANE (rdeče) MAFIJE………ufff….lahko pa se sprenevedamo ali pa verjamemo mafijski pisunčkom iz bande 571 in podobnim…….vsak lahko odloči zase…..
  jaz vem, da nisem tipićen opranoglavi , ideološko nestrpni in mafijsko pokorni rdeči balkanoid in da to nočem biti…..

 50. alfa pravi

  Vzemite si dobro uro časa in si oglejte:

  http://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

  To kar boste slišali presega meje domišljije. Jugokomunisti so kot kriminalna združba izropali državo. Tako je hiper inflacija nastala zaradi ropanja tovarišev. Za ropanje Slovenije je bil odgovoren Štefan Korošec. Za Hrvaško Gregurič, za Srbijo Miloševič. Ukradena vsota iz Slovenije okoli 50 milijard DEM. Pozneje so denar s pomočjo Haiderja vložili v Hypo banko, ki je na veliko prala denar v Sloveniji. Zbudite se že enkrat. To da so vodilni komunisti dobivali draga darila, ni nobena skrivnost. Tako so v Muro v M. Soboto prihajali, ko so rabili nove drage obleke skrojene po meri. Častili so samoupravljalci.

 51. demokrat1953 pravi

  Vse več je dejstev o mafijskem ropanju države s strani nekdanjih komunistov z vodžem Kučanom na čelu! Pa nič !!!! ” Naši ” mediji oziroma presstitutke pa o tem niti besedice !!!??????

 52. Korl pravi

  No takle smo mel!!
  Štefka pa skor za krompir ni mela?

 53. štefka pravi

  Jutri boste v Dnevniku in Delu brali vse o darilih in denarju, ki ga je Elan
  poklonil Kučanu, Mladina pa je na Dob poslala kar dva svoja eminentna novinarja Miheljaka in Štefančiča z nalogo velike reportaže o tej zadevi.

 54. Mižek Figa pravi

  Sodnica Andreja Sedej Grčar mu je 81. letnem izrekla tudi tako imenovano enotno kazen sedmih let za rešetkami. To je dosmrtna kazen zaradi njegovega slabega zdravja. Čestitka Andreji za izrek ZELO VZGOJNE KAZNI IN V OPOMIN vsem financarjem, da naslednjih 100 let ne futrajo več bivših rdečih z darili in nakazili v davčne oaze, ker niti nafutrani ne vedo več zakaj se jim ne zgodi nič zaradi nakazil na njihove tajne TRRje.
  Spoštujmo slovensko krivodsodje in zaradi njihove že 25 letne avtonomije kojmentarji niso zaželujeni!

 55. bralec pravi

  Bodite realni, posteni! Niso pokradli samo komunisti! Stevilni so bili, ki so si nagrabili, pa z komunisti veze niso imeli!
  Ce pa bi slovenski volilec bil konstruktiven, bi do vecine tega ne prislo. Je pa stanje v Sloveniji destruktivno, slaboumno in izprijeno.

 56. ufff pravi

  alfa, le še en jugo-rdeči balkanoid, ki je jezen, da ni še več rdečega, socialističnega med jugo-balkanci……..prelahko, pre-populistično, pre-naivno…vedno so krivi drugi…predvsem evropa, zda, katere anarhistek sovraži ….in je jezen na svoje mafijske rdeče jugo-balkanske elite, (ki jih je v življenju vedno volil, ščitil in zagovarjal), ki so za dnevni burek prodale vse, ker so se te balkanske kot sovjetske mafijske rdeče nomenklature izkazale za to kar so: VEDNO NESPOSOBNE, VEDNO MAFIJSKE, VEDNO NESTRPNE, LAŽNIVE IN PREDVSEM VEDNO POPULISTIČNO SOVRAŽNE, do vseh, ki ogrožajo njiihovo nemoteno , totalitarno oblast………

 57. ufff pravi

  ..prelahko, preenostavno……..kri tika , ki prihaja iz še bolj skrajno leve, na oblast, ki je itak izrazito komunjzersko/mafijska………..poglej ostale jugo-balkanske kot sovjetske republike…..povsod na oblasti (razen delno HR) le rdeči LEGALNI MAFIJAČI……od turkmenistana, črne gore…….preko belorusije in moldove…..ufffff…..saj ni tako težko pogledati RESNICI v obraz……..

 58. ufff pravi

  da smo si jasni, in zato so vsi ti balkanski kot sovjetski rdeči mafijači, zverine in njihovi podporniki jezni, da se ukrajinci želijo znebiti teh sanjskih, sposobnih MAFIJSKIH RDEČIH ELIT……od janukovića so njegovih sodnićićev, pisunčkov in ostale post-komunistične mafijske DRŽAVNE nomenklature……..uffffff…..

 59. ufff pravi

  zato so tam take pi zda ri je…….gre če za obdržavnje oblasti,ker ČISTO VSI TI NAŠI balkanski kot sovjetski komunjzerji/rdeči mafijači itd…..kulturno in civilizacijsko ne sprejemajo in še manj razumejo osnov DEMOKRACIJE IN PRAVNE DRŽAVE……taki so in to se ne bo spremnilo………kot da bi razni lukašenki lahko samostojno odločili, da po več desetletjih “demokratičnega” obstoja na oblasti ODSTOPIJO…..nemogoče….oni ostanejo na oblasti vedno fo krvavega konca…….in zato je vedno toliko prelivanja krvi……a po tvojem bo putin kdajkoli MIRNO odstopil? ..nemogoče…..

 60. ufff pravi

  oni so taki, spomnite se, od donetska do banje luke, od kišnjeva do mafijankovića…..

 61. bralec pravi

  Prihaja cas, da poenotim svoja imena, na razlicnih spletih. (Finance, FAZ, Politikis!) Trije spleti, tri imena! Cas je da jih zreduciram!

 62. bralec pravi

  Slovenija je generalno zavozena drzava!
  Povampirjena javna uprava.
  Malodusno in slaboumno volilno telo.
  Uniceno in pokradeno gospodarstvo.
  Pokradeni in slaboumni simboli (Zastava, grb, himna,jezik,..)
  Tajkunska vrhuska, ki ne pozna morale.
  RKC, ki krade z roko v roki s roparji.
  Politicne stranke in parlament, leglo povzpetnikov, ki se jim delai ne ljubi.
  Lena nacija!

 63. štefka pravi

  Zdaj je jasno zakaj je sodnik Šubic pred 24 leti “pozabil” napisati sodbo Kodru. Med vrsticami mu je bilo nakazano: če boš tiho ne boš šel sedet.
  In kje je zaposlen Šubicev sin, novinar po poklicu: Na Nedeljskem seveda,
  enem najbolj “demokratičnih” cejtengov pri nas.

 64. štefka pravi

  bralec, točno tako kot si napisal. Dokler imamo toliko javne uprave in državne birokracije ni šans da bi katerakoli stranka oziroma vlada reformirala in pocenila državo. Mogoče Luka Zaluno, hahaha.

 65. bralec pravi

  Prjatli: poglejte samo primer, v nebo vpijoc primer barabije!
  Ustanovili so Zdravstveno Zavarovalnico Slovenije! Da bi se tam zbiral denar za zdravstvo, ki ga placujemo mi, davkoplacevalci!
  Da bi bilo zdravstvo “zdravo” in funkcioniralo za nas!
  In je zdravstvo financno na tleh!
  ZSS pa se koplje v letno 5 miljardah DOBICKA!
  POVEJTE MI, CE TO NI CINIZEM BREZ PRIMERE!

  Placujemo cestnine, visoke in placujemo vinjete!
  Pa ni denarja za popravilo cest. DARS pa se koplje v dobicku in si deli 13 placo, povisice,….. Kar ostane pa pozre drzavni proracun!
  DOLGOVE DARSA PA BOMO PLACALI DAVKOPLACEVALCI!

  Vlagamo denar, davke od plac, kot, v penzijski fond, za naso starost in penzijo. Vsak zaposleni!
  PA VAM POVEM, DA TAKEGA FONDA SPLOH NI! VSE POZRE JAVNA UPRAVA.

 66. ufff pravi

  grški mafijski neostalinist iz siriziće kot prvi ukrep vlade zahteva , da se rdeča mafijska propaganda z davkoplačevalskim (in tudi našim evropskim) denarjem ponovno aktivira ………zato zahteva vrnitev zvestih pisunčkov uradno provladnih novinarčkov….uffff…kaka demokracija, mar ne prijatelji?

 67. ufff pravi

  lahko bi se zgledaval po slovenistanu, mar ne?

 68. MEFISTO pravi

  Če vrane pošteno preplašiš, prinesejo nazaj še predlansko koruzo.

  Le rdečkarjem ne pride nič do živega.

 69. Upanje,pravica,svoboda-Zmaga pravi

  Na MMC in drugih dominantnih forumih o tem nič ne pišejo – se ve zakaj.

 70. Toncek pravi

  Ma dajte no,in vse to je izbrskala in objavila (Janševa) Demokracija,kakšno naključje,koliko ima pa naš skromni dolenjček pod polcem,vas nič ne zanima,ko je imel leta in leta v garaži Maseratija za 300.000€,vas nič ne briga,6 hiš,katera ni nobena na njega pisana,vas nič ne briga,projekt v Avstraliji,vas nič ne briga,svojo tajna služba,v kateri je 10-15 ljudi zaposlenih,vas nič ne briga,zakaj je v parlamentu zmeraj pri vrhu,ker mora bit,je bil na oblasti,kaj je naredil,še na koncu,kralo se je,se,in se bo,in ni važno,naši ali vaši,nobeden ni angelček,samo to,kdo zna malo bolj vpihnit na dušu in večino ljudi.

 71. czpnn pravi

  Predsednik društva CZPNN je včasih bil zaposlen v slovenskem krivosodu, točneje v Zapih Ljubljana, Odeelku v Radovljici. Neke noči so Kodra pripeljali iz toplic naravnost v pripor radovljiškega oddelka zaporov. Takrat so tam zaposleni vsi vedeli, da koder ni bil kriv tega kar so mu očitali.

 72. czpnn pravi

  Kučanov smrduh in nič drgega.

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen