Milansko Scalo bo še naprej vodil Pereira

0

Avstrijskemu kulturnemu menedžerju Alexandru Pereiri, ki je lansko jesen za eno leto prevzel vodenje prestižne italijanske operne hiše Scala v Milanu, so pogodbo podaljšali za štiri leta. Petletni mandat na čelu Scale mu je potrdil nov nadzorni odbor, ki se je danes sestal na svoji prvi seji.

Nov nadzorni odbor Scale je predlog za podaljšanje mandata Pereri, ki ga je podal predsednik ustanove La Scala in milanski župan Giuliano Pisapia, po pisanju avstrijske tiskovne agencija APA sprejel soglasno.

Maja lani je tedanji nadzorni odbor te znamenite milanske operne hiše Pereiro prisili k skrajšanju šestletne pogodbe na 15 mesecev. Pereiri so očitali konflikt interesov, saj naj bi Scala prevzela štiri produkcije od Salzburškega festivala, ki ga je tedaj vodil Pereira.

Pereira je bil direktor Züriške operne hiše in pozneje umetniški direktor Salzburškega festivala. Na mestu direktorja Scale je zamenjal Francoza Stephana Lissnerja.

Scala sodi med najbolj znane operne hiše na svetu. Odprli so jo leta 1778. Z 2800 sedeži je ob barcelonskem Teatro del Liceu tudi največje evropsko klasično gledališče. (sta)

scala-pereira

Napišite komentar

Vaš e-poštni naslov ne bo objavljen